Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Saavutettavuuden perusteet

Tieturi
Yhteenveto
1 päivä
850 EUR + alv 24 %
Sopimuksen mukaan
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Tieturin koulutukset

Saavutettavuuden perusteet


Koulutuspäivä tarjoaa monipuolisesti ja käytännönläheisesti tietoa sähköisten palvelujen ja järjestelmien saavutettavuudesta. Lainsäädännöllisten ja teknisten vaatimuksien ohella keskiössä on erityisryhmien käyttökokemus, jonka käytännön havainnollistaminen auttaa ymmärtämään saavutettavuuden merkityksen selkeämmin kuin vain käymällä läpi erilaisia standardeja ja tarkistuslistoja.
Koulutuksen ansiosta osallistujille syntyy laaja näkemys saavutettavuuden huomioimisesta sähköisten palvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa osana palvelun kehitysprosessia.
Sähköisten palvelujen saavutettavuus on noussut entistäkin tärkeämmäksi EU:n saavutettavuusdirektiivin tultua voimaan joulukuussa 2016. Direktiivi velvoittaa julkista sektoria tekemään verkkopalveluista, intra- ja extraneteistä sekä mobiilisovelluksista saavutettavia. Huomioimalla saavutettavuutta ja helppokäyttöisyyttä edistäviä tekijöitä myös yksityisellä sektorilla pystytään tavoittamaan laajempia ja kokonaan uusia asiakasryhmiä. Saavutettavuutta koskeva lainsäädäntö on tällä hetkellä eduskunnan käsiteltävänä ja astuu suunnitelmien mukaan voimaan loppuvuodesta 2018.
Koulutus pidetään Annanpuran tiloissa: Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki.
Parhaan oppimiskokemuksen takaamiseksi koulutukseen mahtuu 10 henkeä.

Erityisryhmien käyttökokemus

Koulutuksen aluksi uppoudutaan sokean henkilön käyttökokemukseen pimeässä tilassa. Miten verkkopalvelua voi käyttää, kun ei näe mitään?

Mitä saavutettavuus on ja miksi se tulee huomioida?

Esitellään saavutettavuuteen liittyvät perusperiaatteet ja käyttäjäryhmät, jotka erityisesti hyötyvät sähköisten palvelujen saavutettavuudesta.

Saavutettavuuteen liittyvä lainsäädäntö

Käsitellään EU:n saavutettavuusdirektiiviin liittyvät vaatimukset ja muu lainsäädäntö sekä saavutettavuutta määrittävät standardit.

Saavutettavuus sähköisten palvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa

Käydään läpi tyypillisiä verkkopalvelujen saavutettavuuteen liittyviä ongelmia käytännönläheisesti. Perehdytään keskeisiin saavutettavuutta edistäviin tekijöihin, jotka tulee huomioida palvelujen käyttöliittymäsuunnittelussa ja teknisessä toteutuksessa.

Saavutettavuuden arvioinnin työkalut ja menetelmät

Esitellään menetelmiä ja mahdollisuuksia saavutettavuuden testaamiseen palvelujen kehitysprosessissa.

Kouluttajat
Koulutuksen toteuttavat Annanpura Oy:n saavutettavuusasiantuntijat Kimmo Sääskilahti, Tero Pesonen ja Markus Tihumäki. Kimmo toimii Annanpuran johtavana saavutettavuusasiantuntijana ja hänellä on kokemusta reilusti yli sadan palvelun saavutettavuuden testaajana. Tero on työskennellyt aiemmin yliopistomaailmassa ohjelmistotuotannon tutkimus- ja opetustehtävissä. Markus esittelee pimeässä sokean täysin auditiivista käyttötapaa.. Markus opiskelee Helsingin yliopistossa fonetiikkaa. Kimmo ja Tero ovat molemmat vaikeasti heikkonäköisiä. Markus on täysin sokea

Tieturi

Tieturi

Tieturi – valmentaa paremmaksi

Tieturi on koulutuksen edelläkävijä, jonka kasvattaa yksilöiden ja organisaatioiden osaamista ja tuottavuutta. Autamme kohtaamaan liiketoiminnan muutokset ja kääntämään ne voimavaraksi. Olemme alan monipuolisin toimija ja tarjoamme sekä avoimia että yritysten tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia. Erityisiä osaamisalueitamme ovat ohjelmistokehitys, projektityö, infrastruktuuri, tiedonhallinta...


Lue lisää kouluttajasta Tieturi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Saavutettavuuden perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Tieturi

Tieturi

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.tieturi.fi


Kohderyhmä


Basic familiarity with business processes and any coding language provides a good starting point. Any automation background (test automation, production automation) is a good asset.
Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,0)
Perustuu 13 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Saavutettavuuden perusteet täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

SFS6002 -kortti jopa huomiseksi

Verkkokoulutus etänä ilman koronapelkoa. Suorita kurssi tienesteistä tinkimättä. Kustannustehokas, nopea suorittaa. Tuhansien erinomaiseksi kokema.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: