Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaaripäivä tulee jälleen to 23.9. Katso ohjelma ja ilmoittaudu ➡

Teknologioiden sosiaaliset ja eettiset vaikutukset

TIVIA
Yhteenveto
3 päivää
799 EUR + alv 24 %
suomi
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
Sopimuksen mukaan

Verkossa
799 EUR
4.10.2021
Teknologioiden sosiaaliset ja eettiset vaikutukset / TIVIA

Teknologioiden sosiaaliset ja eettiset vaikutukset

Asiakkaat, sijoittajat ja työntekijät sekä monet muut vaikuttajat vaativat teknologia-alan toimijoilta aiempaa enemmän sosiaalista vastuunottoa. Teknologisten tuotteiden, järjestelmien sekä palveluiden sosiaaliset ja eettiset vaikutukset havaitaan yhä tarkemmin ja koetaan yhä herkemmin. Vaikutukset myös ohjaavat näiden sidosryhmien toimintaa ja päätöksentekoa.

Kyky vastata sidosryhmien nopeasti muuttuviin odotuksiin vastuullisesti ja strategisesti vaatii organisaatioilta taitoa käsitellä sosiaalisia ja eettisiä vaikutuksia ammattimaisesti.

Koulutuksen tavoite

Osallistuttuasi koulutukseen:

 • Osaat arvioida teknologioiden vaikutuksia systemaattisesti, monialaisesti ja kriittisesti sekä tunnistaa ja välttää eettisiä riskejä. Ilman taitoa hahmottaa ja ennakoida teknologioiden sosiaalisia vaikutuksia voi esimerkiksi tahattomasti päätyä harjoittamaan syrjintää teknologisin keinoin. 
 • Nostat organisaatiosi kykyä luoda lisäarvoa kestävämmin, kohdennetummin ja laajemmin erilaisille sidosryhmille sekä vastata niiden kasvaviin ja nopeasti muuttuviin odotuksiin.
 • Pystyt osallistumaan merkitykseltään kasvavaan keskusteluun teknologisten tuotteiden, järjestelmien ja palveluiden yhteiskunnallisesta roolista asiantuntevasti sekä asemoimaan organisaatiosi osaksi keskustelua strategisesti. 

Koulutus tekee teknologiaetiikan huippututkimusta tutuksi ymmärrettävästi ja käytännön esimerkkien kautta.

Koulutuksen sisältö

Moduulit 1 ja 2:

 • Miten teknologioilla vaikutetaan? Kaikilla teknologisilla tuotteilla, palveluilla ja järjestelmillä on sosiaalisia ja eettisiä vaikutuksia. Vastuullinen innovointi tai teknologioiden hyödyntäminen edellyttää ymmärrystä teknologioiden yhteiskunnallisesta luonteesta.
 • Miten teknologioiden vaikutuksia voi havainnoida ja jäsentää systemaattisesti? Vaikutukset voivat olla tahattomia tai harkittuja. Teknologiat voivat mm. pakottaa, manipuloida sekä suostutella. Eettisiä karikoita voi luodata systemaattisesti.

Moduulit 3 ja 4:

 • Johdatus data-etiikkaan: Dataa on kaikkialla ja sen vaikutukset tuntuvat joka yhteiskunnan alueella. Data ei ole passiivinen ikkuna maailmaan vaan linssi, joka muovaa kohteitaan aktiivisesti.
 • Johdatus tekoälyn etiikkaan: Tekoäly haastaa vanhoja käsityksiä etiikasta sekä teknologiasta. Se on myös saanut ihmiset keskustelemaan teknologioiden vaikutuksista ja vaatimaan niiltä enemmän.

Moduuli 5:

 • Miten sosiaalisia ja eettisiä vaikutuksia voi ennakoida ja työstää kestävämmälle pohjalle? Ymmärryksestä käytäntöön: Parantamalla teknologioiden vaikutuksia parannetaan myös yhteiskuntaa ja liiketoimintaa.
 • Koulutuksen yhteenveto ja keskustelua

Kohderyhmä

Kaikilla teknologioilla on sosiaalisia ja eettisiä vaikutuksia. Kyky lukea ja ymmärtää niitä sekä osallistua niistä käytävään keskusteluun on tämän päivän kansalaistaito.

Kuitenkin erityistä hyötyä vaikutuksiin liittyvästä soveltavasta osaamisesta on ainakin teknologiayritysten strategisen johdon, tuotekehityksen, markkinoinnin sekä corporate social responsibility -alan ammattilaisille tai julkisissa organisaatioissa teknologiahankinnoista vastaaville.

Aikataulu

Koulutus koostuu viidestä moduulista:

4.10. klo 9–11 Moduulit 1 ja 2

8.10. klo 9–11 moduulit 3 ja 4

12.10. klo 9–11 moduuli 5 ja keskustelua

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Joonas Lindeman M. Sc., Head of Research, Socio-technica Oy

Joonas on valmistunut kansainvälisestikin ainutlaatuisesta, teknologiaetiikkaan keskittyvästä Philosophy of Science, Technology and Society -maisteriohjelmasta alankomaalaisesta Twenten yliopistosta vuonna 2018.

Työskenneltyään tulevaisuudentutkimuksen parissa Saksassa hän perusti teknologioiden sosiaalisia vaikutuksia ennakoivan, analysoivan ja kehittävän tutkimus- ja konsulttiyritys Socio-technican. Socio-technican kautta hän tuo maailmanluokan tutkijoilta omaksumaansa teknologiaetiikan metodiosaamista erityisesti teknologiayritysten ja julkisten organisaatioiden käyttöön.

Kustannukset

Jäsenhinta koskee TIVIA-yhteisön henkilöjäseniä sekä yhteisöjäsenten henkilökuntaa.

Jos ilmoittaudut 31.8. mennessä

 • Early bird -hinta – kaksi yhden hinnalla (TIVIA-yhteisön jäsenet) 479 € / 2 hlö
 • Early bird -hinta – kaksi yhden hinnalla (ei-jäsenet) 799 € / 2 hlö

Huom! Molempien early bird -hinnan hyödyntäjien on ilmoittauduttava koulutukseen ilmoittautumislomakkeen kautta ja merkittävä lisätietokenttään toisensa nimet.

Jos ilmoittaudut 31.8. jälkeen

 • Jäsenhinta 479 €
 • Normaalihinta 799 €

Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teknologioiden sosiaaliset ja eettiset vaikutukset? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

TIVIA

IT-ammattilaisten osaamisen asialla

TIVIA on puolueeton IT-alan järjestö. TIVIAn tavoitteena on kehittää niin jäsenistön kuin muiden IT-ammattilaisten osaamista monipuolisten koulutusten ja tapahtumien kautta. Yksi TIVIAn tärkeimmistä tehtävistä on IT-ammattilaisten osaamisen ja arvostuksen nostaminen. TIVIA järjestää jäsenyhdistyksien kanssa vuosittain toista sataa mielenkiintoista IT-aiheista koulutusta,...


Lue lisää kouluttajasta TIVIA ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

TIVIA

Lars Sonckin kaari 12
02600 Espoo

 Näytä puhelinnumero
tivia.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 150 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Menesty ihmisten johtajana

Käyttäytymislähtöisiä koulutuksia muutokseen ja liiketoimintaan. Hansen Beckin räätälöidyt valmennukset tarjoavat uusia välineitä johtamiseen.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Teknologioiden sosiaaliset ja eettiset vaikutukset täytä seuraavat tiedot: