Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikön osaamisala (RET)

TTS
Yhteenveto
1–2 vuotta
   
Vantaa
Työelämän tutkinnot

Video

TS kouluttaa rakennusalalle. Oletko kiinnostunut talonrakentamisesta, työnjohtotehtävistä, kiinteistönhoidosta, maarankentamisesta tai torninosturissa työskentelystä? Rakennusalalla töitä on myös korjausrakentamisessa uudisrakentamisen ohella. Töitä on, tekijöitä puuttuu!

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikön osaamisala (RET)

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto / TTS

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikön osaamisala (RET)

Koulutus on uudistunut versio aiemmasta Työmaapäällikön erikoisammattitutkinnosta.

Rakennustyömaan työmaapäällikön tehtävänä on vastata koko työmaan toiminnasta, henkilöstöstä ja organisoinnista. Tehtävään kuuluu myös yhteydenpito viranomaisiin, asiakkaisiin ja omiin esimiehiin. Hänellä on pääsääntöisesti myös vastaavan mestarin lakisääteinen vastuu työmaan toteutuksesta.

Rakennustyömaan työmaapäällikön työtehtävät koostuvat monipuolisista ja käytännönläheisistä tuotannon suunnittelun ja - johtamisen tehtävistä. Toimenkuvaan kuuluu mm. laatuun, kustannuksiin, aikatauluihin, työturvallisuuteen, työmaalogistiikkaan ja hankintoihin liittyviä tehtäviä.

Työmaapäällikkö organisoi työmaan työnjohtajien tehtävät ja johtaa heitä ja muita työmaan toimihenkilöitä. Rakennuskohteina ovat pääasiallisesti asuin- ja liikerakennukset tai maarakennus - ja infra-alan työkohteet.

Työn vaatimukset

Rakennustyömaan työmaapäälliköltä edellytetään itsenäistä ja vastuunalaista toimintaa. Työ edellyttää esimiesominaisuuksia ja - halukkuutta työtehtävien ja henkilöiden johtamisessa. Hän osaa ja haluaa suunnitella oman vastuualueensa työtehtävät niiden erityispiirteet huomioiden.

Työmaapäällikkö osaa organisoida työmaan työnjohtajien tehtävät yhteisen lopputuloksen aikaan saamiseksi. Hän tuntee alaistensa tehtävä - ja osaamisalueet. Työ edellyttää myös halukkuutta ja valmiuksia yhteistoimintaan ja asiakaspalveluun niin viranomaisten, rakennuttajien kuin yksityisten asunnon ostajienkin kanssa.

Työmaapäälliköltä vaaditaan osaamista lisäksi mm. aikataulujen laadinnassa ja valvonnassa, kustannussuunnittelussa, laadun valvonnassa, tehtäväsuunnittelussa, työturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnassa sekä erilaisissa sopimuksissa. Tehtävien suunnitteluun, ohjaukseen ja raportointiin hän osaa käyttää ja hyödyntää monipuolisesti tietotekniikkaa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikön osaamisala (RET), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on rakennusalan teknikon, insinöörin tai diplomi-insinöörin tutkinto ja kokemusta rakennustyömaan työnjohtotehtävistä tai niihin rinnastettava muuten hankittu osaaminen.

Henkilö toimii rakennustyömaalla esimiestehtävissä ja johtaa työn toteutusta. Tutkinnon suorittajalla on mahdollisuus laatia tutkinnon näyttötehtävät käynnissä olevissa rakennuskohteissa. Hänen lähiesimiehensä osallistuu näyttötehtävien ja tutkinnon suorittamisen arviointiin.

Aikataulu

Tutkinto muodostuu valmistavasta koulutuksesta, kirjallisista tehtävistä sekä työmaalla tehtävistä näytöistä. Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto koostuu pakollisesta tutkinnonosasta ja neljästä valinnaisesta osasta. Voit halutessasi osallistua useampaankin valinnaiseen.

Orientointi (0,5pv)

Pakollinen osa

 • Rakennustyömaan osan kokonaisuuden hallinta, osa koostuu seuraavista osa-alueista:
  • Laatu, turvallisuus ja ympäristö (3pv)
  • Esimiehen työelämätaidot (neuvottelutaidot ja johtaminen) (3 pv)
  • Ajallinen suunnittelu ja ohjaus (1pv)
  • Taloudellinen suunnittelu ja ohjaus (2pv)

Valinnaiset tutkinnon osat (valittava neljä)

 • Työmaatoteutuksen hankintamenettelyt ja sopimustekniikka (3pv)
 • Tyomaatehtävien tehtäväsuunnittelu ja -ohjaus (1pv)
 • Tyomaatoteutuksen suunnittelunohjaus (1pv)
 • Työmaatoteutuksen olosuhteiden hallinta (2pv)
 • Työmaatoteutuksen asiakkuuksien hallinta
 • Työmaatoteutuksen rakennus- ja talotekniikan yhteensovitus

Koulutuksen loppuyhteenveto ja päätöstilaisuus

Kustannukset

Kustannukset opiskelijalle: 5400 € + alv / henkilö 

Hinta sisältää tietopuolisen koulutuksen, lähiopetuksen materiaalit ja Rakennustiedon tietopalvelun käyttöoikeuden koulutuksen aikana, tutkintotilaisuudet ja arvioinnit, verkko-oppimisalustan käyttöoikeuden, opetustilat ja tarjoilut sekä tutkintomaksun.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikön osaamisala (RET)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

TTS

TTS – Työtehoseura

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura tarjoaa koulutus- ja kehittämispalveluja yritysten kilpailukyvyn ylläpitämiseksi sekä erilaisiin muutostilanteisiin. Suunnittelemme koulutuksen aina yrityksesi tarpeisiin sopivaksi, jolloin koulutuksen tai kehittämisen kohteena voi olla koko työyhteisö tai yksittäinen henkilö. Yritysten tuottavuuden kehittäminen vaatii oikeanlaista osaamista oikeaan aikaan. Ota yhteyttä,...


Lue lisää kouluttajasta TTS ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

TTS

Kiljavantie 6
05201 Rajamäki

 Näytä puhelinnumero
www.tts.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto | työmaapäällikön osaamisala (RET) täytä seuraavat tiedot: