Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja ja digimessut – maksuton UpSkill-virtuaalitapahtuma on käynnissä, tervetuloa mukaan! 🚀

Joogaopettajakoulutus (25 op)

Turun kesäyliopisto
Yhteenveto
03.09.2021 – 20.11.2022
2 350 EUR (arvonlisäverotonta)
3.9.2021
Haku päättyy: 1.8.2021
   
Lähiopetus
Turku
Koulutus
Joogaopettajakoulutus

Joogaopettajakoulutus (25 op)

Joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Koulutus opettaa myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmienkautta.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen.

Koulutuksessa otetaan huomioon koronatilanteen aiheuttamat mahdolliset rajoitukset. Tarvittaessa voit kysyä mahdollisuutta osallistua lähiopetukseen etäyhteydellä.

Joogaopettajakoulutuksen sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, runsaasti kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista.

 • Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
 • Oman harjoituksen syventäminen
 • Hengitys ja meditaatio
 • Joogan filosofia
 • Anatomia ja fysiologia
 • Opettamisen perusteet

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Joogaopettajakoulutus (25 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään 3 vuotta säännöllistä joogan harrastamista ja perusteiden hallintaa. Koulutus toimii myös syventävinä opintoina aiemmille joogaohjaajaopinnoille.

Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Tutkinto / todistus

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti. Erillinen loppukoe on vapaaehtoinen ja sen suorittaminen maksaa 160€.

Aikataulu

03.09.2021 – 20.11.2022

perjantaisin klo 17 – 19.30, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9 – 17

 • 3. – 5.9.2021
 • 5. – 7.11.2021
 • 10. – 12.12.2021
 • 21. – 23.1. 2022 
 • 11. – 13.3. 2022 
 • 13. – 14.5.2022
 • 17. – 19.6.2022
 • 26. – 28.8.2022
 • 7.-9.10.2022
 • 18. – 20.11.2022

Kouluttaja

Janne Kontala on opettanut joogaa 25 vuotta. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-200, RYT-500 ja jatkokouluttajapätevyys. Hän on suorittanut v. 2016 tohtorintutkinnon uskontieteessä Åbo Akademissa, jossa hän on toiminut tutkijana Suomen Akatemian rahoittamissa projekteissa Viewpoints to the World (2011-2015) ja Young Adults and Religion in a Global Perspective (2015-2018). Kurssiohjelmassa Jannen erikoisalaa ovat opintosuunnitelmat, joogan filosofia ja meditatiiviset tekniikat.

Emma Piitulainen on porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja. 20-vuotinen kokemus joogasta sisältää laajasti erilaisia harjoitusmuotoja, joista opettajapätevyyteen kuuluu Ananda Sevan 250-tuntisen opettajakoulutuksen, Slow Yoga-opettajakoulutuksen, sekä Yoga Alliancen RYT-200 -pätevyyden lisäksi Lahden Ammattikorkeakoulun järjestämä joogaterapiakoulutus osana fysioterapian opintoja. Kouluttamisessa ja joogakursseilla hän painottaa toiminnallista anatomiaa ja fysiologiaa.

Anneli Rautiaisen kokemus joogan eri tyyleistä ja opettamisesta on poikkeuksellisen laaja. Iyengarjoogassa Anneli on suorittanut 3. tason opettajatutkinnon ja kolmivuotisen joogaterapiakoulutuksen. Hän on opettanut joogaa B.K.S. Iyengarin perinnettä seuraten omassa joogastudiossaan Helsingissä vuodesta 2003. Iyengarjoogan ohella Anneli on suorittanut Suomen joogaopiston opettajatutkinnon. Kurssilla Annelin erityisalaa ovat yksilöllisen ohjauksen korostaminen ja monipuolisen pedagogiiikan soveltaminen. Tähän sisältyy suullisen ohjauksen lisäksi erilaisten apuvälineiden käyttö, mielikuvien hyödyntäminen sekä keskittymisharjoitukset.

Pertti Jääskä on toiminut Porvoon kansalaisopiston rehtorina vuodesta 1996. Koulutukseltaan hän on filosofian (1984) ja kasvatustieteen (2004) maisteri. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Pertin kiinnostus on suuntautunut joogan opetukseen, jota hän on opiskellut yli 20 vuotta sekä Suomessa että Intiassa. Pertin erikoisalaa ovat aikuisen oppiminen ja opettaminen. Molemmissa on huomioitava eri oppimisteoriat ja opetustavat. Kurssilla Pertti opettaakin kurssi- ja tuntisuunnitelmien tekemistä, opetuksen suunnittelua, opetuksen teoriaa sekä oman harjoituksen suunnittelua.

Kustannukset

2350 €

Osallistumismaksu on mahdollista maksaa kolmessa erässä.

Ota mukaan oma joogamatto ja joogavyö.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Joogaopettajakoulutus (25 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kesäyliopisto

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...


Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kesäyliopisto

Sirkkalankatu 4
20520 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.turunkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 83 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Joogaopettajakoulutus (25 op) täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: