Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä

Turun kesäyliopisto
Yhteenveto
08.02. - 16.05.2020
740 EUR (arvonlisäverotonta)
8.2.2020 10:00
Haku päättyy: 27.1.2020
   
Turku
Avoin koulutus

Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä

kuvataidemenetelmien-soveltaminen-asiakastyössä

Kommunikoi kuvataiteen avulla

Koulutus tarjoaa teoreettisen tietopohjan kuva- ja kuvataidemenetelmien käytöstä asiakastyössä sekä käytännön valmiuksia soveltaa ko. menetelmiä omassa työssä yksittäisten asiakkaiden ja ryhmien kanssa.

Kuvan kautta voidaan saada kirjaimellisesti näkyviin enemmän kuin sanoin. Kuvallisen työskentelyn avulla voidaan piirtää tavoitteet ylös, tarkentaa mielikuvia ja toiveita, ja kommunikoida myös silloin, kun asiakas on vaitonainen tai jopa puhumaton. Kuvan ja kuvataiteellisten menetelmien käyttö soveltuu myös ihmisille, jotka eivät ole aiemmin piirtäneet paljoa.

Kouluttaja opastaa käytännön esimerkein kuvataiteen menetelmien käyttöön. Kuvallinen työskentely tuo nopeasti esille syvällisiä, myös henkilökohtaisia, asioita. Kuvan käyttöä opetellaan koulutuksessa sekä oman työskentelyn että ammatillisten esimerkkien avulla.

Koulutuksen sisältö

Opetus jakaantuu kolmeen teemakokonaisuuteen:

Teorian opetus:
toiminnallisten menetelmien käyttö asiakastyössä, luovien menetelmien käyttö asiakastyössä, kuvamenetelmien käyttö asiakastyössä, kuvataiteellisten menetelmien käyttö asiakastyössä, teoriaa ja historiaa.

Käytännön taiteellisten tekniikoiden opetus: piirustusta, maalausta, muotoilua, käsitetaiteellista työskentelyä (tarvittavat materiaalit hankitaan erikseen kyseisille opetuskerroille ohjeistuksen mukaan).

Soveltamisen opetus: koulutukseen kuuluvien kehittämistehtävien avulla kuvamenetelmiä voi ottaa työssään käyttöön jo koulutuksen aikana. Lähiopetuspäivinä on mahdollisuus käsitellä asiakastyön tapauksia työnohjauksellisesti kuvamenetelmiä hyödyntäen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Neuvonta-, ohjaus-, hoito- ja muuta asiakastyötä lasten, nuorten, aikuisten tai ikääntyvien kanssa tekevät.

Soveltuu esimerkiksi työnohjaajille, terapeuteille, valmentajille, opinto-ohjaajille, lastensuojelun työntekijöille, erilaisissa hoito- ja sosiaalialan ammateissa toimiville sekä soveltuvaa asiakastyötä esimerkiksi järjestöissä tekeville. Koulutus on tarkoitettu suoritettavaksi oman työn ohessa tai omaan ammatilliseen kehitykseen liittyen.

Aiempi oma taiteellinen suuntautuminen ei ole välttämätöntä, motivaatio kuvalliseen ilmaisuun ja sen käyttöön työssä riittää.

Aikataulu

08.02. - 16.05.2020

Lähiopetus:
la 8.2., la 29.2., la 14.3., la 4.4., la 18.4. ja la 16.5.2020 klo 10-17

Kouluttaja

Kuvataideterapeutti, työnohjaaja (STOry), taidefilosofi (FM), tohtorikoulutettava (taidekasvatus, Jyväskylän yliopisto) Johanna Wahlbeck.

Kustannukset

740 €


Hinta sisältää koulutuksen ja ohjauksen (ei sis. materiaalikuluja).

Huom. Mikäli haluat maksaa kurssimaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kesäyliopisto

Turun Kesäyliopisto

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...


Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kesäyliopisto

Sirkkalankatu 4
20520 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.turunkesayliopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 3 arviointiin

Osallistuja
(5)
Voin lämpimästi suositella Johannan kuvamenetelmien koulutusta.
Osallistuja
(5)
Haikein mielin koulutuksen päätyttyä. Oli kyllä niin ihana ryhmä ja opettaja. En muista, olisko koskaan ollut mitään vastaavaa.
Osallistuja
(4)
Antoisa ja monipuolinen prosessi monella tapaa!
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,6)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 83 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ensiapukoulutus turvana arjessa ja työpaikalla

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Ensiapukoulutuksella varaudut yllättäviinkin tilanteisiin.