Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Mentalisaatiohoidon perusteet: mentalisointi omassa elämässä

Turun kesäyliopisto
Yhteenveto
3 päivää
450 EUR (arvonlisäverotonta)
26.2.2020
Haku päättyy: 12.2.2020
   
Turku
Avoin koulutus

Mentalisaatiohoidon perusteet: mentalisointi omassa elämässä

mentalisaatiohoidon-perusteet-Turun-kesayliopisto

Kasva mentalisaatiohoidon osaajaksi

Osallistu Turun kesäyliopiston järjestämälle Mentalisaatihoidon perusteet - koulutukseen ja saa kosketus sekä sanattomaan että sanallistavaan mentalisaatiokykyyn. 

Mitä mentalisaatiolla tarkoitetaan?

Mentalisoinnilla  eli mielentämisellä tarkoitetaan kykyä pitää mieli mielessä, eli kykyä olla tasapuolisesti selvillä omista ja toisen tunteista, tarpeista ja ajatuksista. Se on mielen moniulotteinen aktiviteetti, jolla luodaan, havainnoidaan ja tarkastellaan käyttäytymisen taustalla olevia mielentiloja. Kun mielentäminen toimii, voidaan samanaikaisesti huomioida omat ja toisen mielentilat. Käyttäytyminen perustuu  moniulotteisen kokonaisuuden huomioimiseen ja ennakointiin, vuorovaikutukseen sisäisten maailmojen välillä.

Mielentämiskyky on pisimmälle kehittynyt ihmismielen toiminto ja kehityksellinen saavutus. Se rakentuu riittävän turvallisissa kiintymyssuhteissamme. Se on luonteeltaan hauras ja herkästi haavoittuva. Jokainen meistä menettää sen ajoittain esimerkiksi yllättävissä stressitilanteissa. Kykymme ei siis voi eikä tarvitse olla täydellinen. Kysymys on enemmän siitä, miten kykenemme saavuttamaan riittävän toimivan ja vaikeissakin vastoinkäymistilanteissa palautuvan kyvyn mentalisointiin eli mielentämiseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa tutustutaan mentalisaation peruskäsitteisiin ja mentalisoiviin toimintatapoihin omassa elämässä. Koulutuksessa saadaan kosketus sekä sanattomaan että sanallistavaan mentalisaatiokykyyn. Koulutuksessa tehdään paljon kokemuksellisia harjoituksia samalla kun päivät sisältävät mentalisointikyvyn ymmärtämiseen tarvittavan teoreettisen opetuksen. Osallistujat pääsevät teoreettisen opetuksen rinnalla tutustumaan oman mentalisaatiokyvyn toimivuuteen ja katkoksiin omassa arkielämässä. Näin osallistujat saavat ymmärrystä mentalisaatiosta itsessä ja toisessa.

1. päivän teema: Toimiva mentalisaatio
2. päivän teema: Mentalisaatiokyvyn katkos
3. päivän teema: Mentalisaatio arkielämässä ja työssä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Mentalisaatiohoidon perusteet: mentalisointi omassa elämässä , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiset ja muut ihmissuhdetyötä tekevät. Koulutus sopii myös mm. opettajille ja esimiehille.

Tutkinto / todistus

Koulutus on osa Mentalisointi omassa elämässä ja hoitotyössä (5op) -koulutuskokonaisuutta.

Koulutuskokonaisuuteen kuuluu kaksi koulutusjaksoa:

1. Mentalisaatiohoidon perusteet: mentalisointi omassa elämässä (3 pv)

2. Mentalisaatiohoidon syventävä jakso: mentalisoiva työote hoitotyössä (3 pv)

Koulutusjaksot voi suorittaa omassa tahdissa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 48 tuntia lähiopetusta. Koulutus sisältää myös ennakkoluettavaa ja ennakkotehtäviä. Koulutuskokonaisuudesta saa 5 opintopistettä.Todistuksen saa, kun on suorittanut molemmat jaksot. Kun haluat saada todistuksen 5 op:n suorituksesta, merkitse ilmoittautuessasi "Lisätietoja" -kohtaan, missä ja milloin olet osallistunut aiempiin opintoihin.

Huom: Koulutus on aiemmin järjestetty kolmessa osassa. Ne henkilöt, joilta puuttuu aiemmasta koulutuksesta viimeisen päivän osio, voivat halutessaan osallistua viimeiseen päivään erikseen.

Aikataulu

26.02. - 28.02.2020

Keskiviikkona klo 10.00-17.00, torstaina ja perjantaina klo 9.00-16.00.

Kouluttaja

Matti Keinänen, psykiatrian ja kliinisen psykologian dosentti, psykoterapiakouluttaja, Accredited MBT-practitioner (British Psychoanalytic Council), Accredited MBT-supervisor (Anna Freud Centre, London)

Minna Martin, psykologi, psykoterapeutti VET, kouluttaja, mentalisaatioryhmäohjaaja, MBT Basic Training

Kustannukset

450 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mentalisaatiohoidon perusteet: mentalisointi omassa elämässä ? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kesäyliopisto

Turun Kesäyliopisto

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...


Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kesäyliopisto

Sirkkalankatu 4
20520 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.turunkesayliopisto.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 4 arviointiin

Osallistuja
(5)
Sai oivalluksia ja voimavaroja omaan elämään!
Osallistuja
(5)
Ohjaajat olivat läsnä ja se loi hyvän tunnelman
Osallistuja
(5)
Koulutuksessa hyvää oli käytännöllisyys, tasapainoinen kokonaisuus teoriaa ja käytäntöä
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,7)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 83 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Mentalisaatiohoidon perusteet: mentalisointi omassa elämässä täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ensiapukoulutus turvana arjessa ja työpaikalla

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Ensiapukoulutuksella varaudut yllättäviinkin tilanteisiin.