Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Resilienssin vahvistamisen valmentajakoulutus auttamisaloilla työskenteleville (10 op)

Turun kesäyliopisto
Yhteenveto
Noin 5 kuukautta
1 650 EUR + alv 24 %
21.9.2020 09.00
Haku päättyy: 31.8.2020
   
Lähiopetus
Turku
Koulutus

Resilienssin vahvistamisen valmentajakoulutus auttamisaloilla työskenteleville (10 op)

Resilienssin on oivallettu olevan työelämän jatkuvassa muutoksessa ihmisten hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja myönteisen selviytymisen yhä tärkeämpi osa. Aikaisemmin uskottiin pysyvyyden olevan hyvästä ja muutoksen vaarallista terveydelle. Nykyisin tiedetään, että mitä kiinnostuneempia ihmiset ovat uudesta, sitä todennäköisemmin heissä on luovuutta. Muutosten pelkäämisen sijasta resilientit kääntävät stressin edukseen kasvamalla oppimastaan. Kun kasvaa oppimastaan vapautuu stressistä eikä terveys tai suoriutuminen heikenny. Asenteet ja strategiat voivat auttaa muuttamaan stressaavat olot potentiaalisesta katastrofista kasvun mahdollisuuksiksi. Resilienssi vähentää stressaavien elämäntapahtumien kielteisiä vaikutuksia ja sairauksia.

Resilienssitutkimus on tuottanut tietoa siitä mitkä tekijät auttavat selviytymään tilanteista ja elämänvaiheista, jotka kuormittavat. Tutkimustiedon perusteella on kehitetty resilienssin vahvistamisohjelmia organisaatioille, työyhteisöille ja yksilöille. Resilienssin vahvistamiskoulutus on todettu tärkeimmäksi ammateissa, joissa altistutaan voimakkaalle stressille. Resilienssiä tarvitaan myös myötätuntouupumukselta suojautumiseen. Lähiopetus ja resilienssiä vahvistavien menetelmien harjoittelu ovat tutkitusti resilienssin vahvistamisen tehokkaimmat menetelmät.

Koulutuksen sisältö

  • Resilienssi
  • Resilientin toimintakulttuurin kehittäminen organisaatiossa
  • Resilienssin tasot
  • Resilienssi ja muutos
  • Ammattihenkilöiden resilienssin vahvistamisohjelmat
  • Henkilökohtainen lähtötilanteen arviointi (mm. Figley & Figley: Self assessment and planning tool ja standardoidut resilienssin itsearviointityökalut)
  • Työkalupakki: resilienssin vahvistamisen menetelmät ja materiaalit 1., 2., 3. ja 4.
  • Henkilökohtaiset resilienssin vahvistamisen tavoitteet ja harjoittelun suunnitelma
  • Oppimispäiväkirja

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Resilienssin vahvistamisen valmentajakoulutus auttamisaloilla työskenteleville (10 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Aikataulu

Aloitusseminaari ma 21.9.2020 klo 9.00–16.00.

Työnohjaukselliset työpajat (4 x 2 t) ti 22.9., ti 27.10., ma 23.11. ja ti 8.12.2020 klo 9.00–11.00 / 12.00–14.00 / 14.15–16.15 (kolme ryhmää, 6 opiskelijaa / ryhmä).

Päätösseminaari ti 2.2.2021 klo 9.00–16.00.

Kouluttaja

Psykologi, traumapsykoterapeutti VET, työnohjaaja Soili Poijula.

Kustannukset

1650 € sisältäen aloitus- ja päätösseminaarin, työnohjaukselliset pienryhmätapaamiset, luentomateriaalin sekä Soili Poijulan tietokirjan Resilienssi – Muutosten kohtaamisen taito (2018).

Koulutusmaksun voi suorittaa useammassa erässä (max 3 erää).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Resilienssin vahvistamisen valmentajakoulutus auttamisaloilla työskenteleville (10 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kesäyliopisto

Turun Kesäyliopisto

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...


Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kesäyliopisto

Sirkkalankatu 4
20520 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.turunkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 83 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Resilienssin vahvistamisen valmentajakoulutus auttamisaloilla työskenteleville (10 op) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Psykoterapeuttikoulutukset Oulun Yliopistosta

Oulun yliopistosta löydät: Perhe- ja paripsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti- ja psykodynaaminen psykoterapeutti -koulutukset.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: