Huumausainetestien käyttö ja tulkinta -verkkovalmennus

Työterveyslaitos, Verkossa
Kesto
15 tuntia
Koulutuskieli
suomi
Kesto
15 tuntia
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Huumausainetestien käyttö ja tulkinta -verkkovalmennus

Tavoitteena on, että huumausainetesteistä saadut tiedot ovat mahdollisimman luotettavat ja virheettömät ja että testattavan henkilökohtainen koskemattomuus ja yksityisyyden suoja sekä muut perusoikeudet otetaan asianmukaisesti huomioon. Tämä verkkovalmennus antaa perehtyneisyyden lääkärille ja hoitajalle huumausainetestaukseen ja lääkärille oikeuden positiivisen testituloksen tulkintaan (MRO = Medical Review Officer).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Huumausainetestien käyttö ja tulkinta -verkkovalmennus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Koulutuksen sisältö

Verkkovalmennuksen pääteemoja ovat:

Huumausainetestaukseen liittyvä lainsäädäntö, näytteenotto ja testituloksen tulkinta, sekä tieto haitallisen päihdekäytön yleisyydestä ja siihen puuttumisen keinoista. Opetusmenetelminä käytetään luentoja ja harjoitustöitä.

Verkkovalmennuksen moduulit:

  1. Johdanto
  2. Huumausaineiden vaikutukset
  3. Lainsäädäntö (Työterveyshuollon erityispiirteet & Opiskeluterveydenhuollon erityispiirteet
  4. Päihdeohjelma
  5. Valvonnallinen näytteenotto
  6. Dokumentit
  7. Usein kysyttyjä kysymyksiä


Valmennukseen sisältyy lääkäreille pakollinen tentti, jonka suorittaminen hyväksytysti antaa lääkärille oikeuden positiivisen testituloksen tulkintaan (MRO = Medical Review Officer). Tentti on vapaaehtoinen hoitajille. Molemmissa vaihtoehdoissa valmennuksen suorittamisesta saa todistuksen.

Verkkokoulutukseen tulee muutoksia viimeistään vuoden 2024 alussa, koska Sosiaali- ja terveysministeriö on uusimassa Huumausainetestaus työelämässä -ohjeen. Ohjeessa selkeytetään ja täydennetään edellisessä vuoden 2006 ohjeessa epäselviksi tai puutteelliseksi jääneitä ohjeistuksia sekä huomioidaan edellisen ohjeen jälkeen tehdyt lainsäädäntömuutokset.

Kohderyhmä

Valmennus soveltuu huumausainetestaukseen osallistuville hoitajille ja näytteenottajille, sekä lääkäreille, jotka tulkitsevat huumausainetestejä työterveyshuollossa ja opiskeluterveydenhuollossa.

Kustannukset

350,00 EUR + alv 24%


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Huumausainetestien käyttö ja tulkinta -verkkovalmennus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41
00250 Helsinki

Työterveyslaitos – Hyvinvointia työstä

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja kouluttaa. Työterveyslaitoksen visio on, että työstä syntyy hyvinvointia työpaikoille, yksilöille ja koko yhteiskunnalle. Työterveyslaitos edistää työterveyttä eli työyhteisöjen ja yksilöiden kyvykkyyttä ja mahdollisuuksia toimia muuttuvan työelämän erilaisissa tilanteissa sekä pyrkii siihen, että...

Lue lisää kouluttajasta Työterveyslaitos ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu