Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sisäilmaongelmissa toiminnalliset oireet – toimintamalli työterveyshuoltoon (TOSI)

Työterveyslaitos
Yhteenveto
4.5.2020 13:30
suomi
   
Verkossa/etänä
Verkkokurssit

Sisäilmaongelmissa toiminnalliset oireet – toimintamalli työterveyshuoltoon (TOSI)

Arvioiden mukaan joka viiden työikäinen nainen ja joka kymmenes työikäinen mies kokee saaneensa oireita työpaikkansa sisäilmaan liittyen viimeisen 12 kk aikana. Tyypillisesti oireet lievittyvät nopeasti. Osalla oireisto saattaa kroonistua ja laajentua, jolloin ilmenee työ- ja toimintakyvyn heikkenemistä.

Koulutuksessa käsitellään TOSI-tutkimushankkeen (v. 2013-2017) kokemuksia, jossa tutkittiin työterveyshuoltoon tulleita työntekijöitä, joilla on ollut työympäristön sisäilmaongelmiin liittyviä pitkittyneitä oireita. Hankkeessa selvitettiin, voidaanko psykososiaalisin menetelmin parantaa tutkittavien työ- ja toimintakykyä. Lisäksi käsitellään ajankohtaista näyttöä oireiden mekanismeista ja kuntoutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sisäilmaongelmissa toiminnalliset oireet – toimintamalli työterveyshuoltoon (TOSI), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Koulutuksen sisältö

Osalla työntekijöistä sisäilmaan yhdistyvä oireisto pitkittyy ja laajenee jolloin ilmenee myös luonteeltaan toiminnallisia oireita ja merkittävää työ- ja toimintakyvyn haittaa. Toiminnallisten oireiden taustalla on usein oireiluille altistavia, niitä ylläpitäviä tai pahentavia mekanismeja.

Koulutus käsittelee toiminnallisten oireiden esiintyvyyttä, yhteisiä ja erillisiä tekijöitä sekä hoidon avainkohtia ajankohtaiseen tieteelliseen tietoon perustuen. Webinaarien välissä osallistujan tulee varata aikaa tapaustyöskentelyyn, ratkaisuja tapausesimerkin työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi käsitellään II osassa.

Kohderyhmä

Työterveyshuollon ammattihenkilöt ja asiantuntijat, muu työterveyshuoltohenkilöstö

Kustannukset

430,00 EUR + alv 24%
Koulutus järjestetään kahtena webinaarina.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisäilmaongelmissa toiminnalliset oireet – toimintamalli työterveyshuoltoon (TOSI)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Työterveyslaitos

Työterveyslaitos – työterveys- ja työsuojelualan koulutusta

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja kouluttaa. Työterveyslaitoksen visio on, että työstä syntyy hyvinvointia työpaikoille, yksilöille ja koko yhteiskunnalle. Työterveyslaitos edistää työterveyttä eli työyhteisöjen ja yksilöiden kyvykkyyttä ja mahdollisuuksia toimia muuttuvan työelämän erilaisissa tilanteissa sekä pyrkii siihen, että...


Lue lisää kouluttajasta Työterveyslaitos ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Työterveyslaitos

Topeliuksenkatu 41
00250 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.ttl.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sisäilmaongelmissa toiminnalliset oireet – toimintamalli työterveyshuoltoon (TOSI) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ensiapukoulutus turvana arjessa ja työpaikalla

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Ensiapukoulutuksella varaudut yllättäviinkin tilanteisiin.