Unettomuuden hoidon käytäntö työterveyshuollossa

Työterveyslaitos
Yhteenveto
2 päivää
6.9.2023 08.30
suomi
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus

Unettomuuden hoidon käytäntö työterveyshuollossa

Koulutus tarjoaa työterveyshuollossa ja muilla terveydenhuollon sektoreilla toimiville ammattilaisille käytännön työkaluja unettomuuden arvioimiseksi ja hoitamiseksi. Koulutuksessa perehdytään unettomuuden Käypä hoito -suosituksen mukaisiin kognitiivisen käyttäytymisterapian (kognitiivis-behavioraalisiin) menetelmiin (CBT-I).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Unettomuuden hoidon käytäntö työterveyshuollossa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään läpi unettomuuden CBT-I-hoidon perusteet ja lähtökohdat sekä käydään läpi ja harjoitellaan unettomuuden hoitoon liittyvä unen huollon ohjaus, käyttäytymisterapeuttiset menetelmät ja kognitiivisia menetelmiä.

Koulutus sisältää myös psykoedukaation, rentoutumisharjoittelun sekä unilääkevähennyksen perusteet ja unettomuuden hoidon erityispiirteet vuorotyöntekijöillä. Lisäksi koulutuksessa kerrataan ja syvennetään 1-päiväisen Unettomuuden arviointi ja hoito -koulutuksen ydinasioita. Koulutus sisältää luentoja sekä vuorovaikutteisia ryhmä- ja pariharjoituksia.
Koulutukseen liittyy etukäteistehtävä ja hintaan kuuluu Työterveyslaitoksen julkaisema Työikäisten unettomuuden hoito -kirja.

Koulutuksen jälkeen voi erillisellä korvauksella osallistua etäyhteydellä järjestettävään ryhmämuotoiseen työnohjaukseen (4 x 1,5-2 tuntia) edellyttäen, että ryhmään ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Työnohjaus täyttää SUS:n edistyneen tason unettomuusterapeutti-pätevyyden työnohjausvaatimukset.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu työterveyshuollossa ja muilla terveydenhuollon sektoreilla toimiville hoitajille, psykologeille, psykoterapeuteille ja lääkäreille sekä muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Koulutuspaikka

Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41b
00250
Helsinki

Kustannukset

700,00 EUR + alv 24%
Hinta sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja
Työikäisen unettomuuden hoito -kirjan.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Unettomuuden hoidon käytäntö työterveyshuollossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Työterveyslaitos

Työterveyslaitos – Hyvinvointia työstä

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja kouluttaa. Työterveyslaitoksen visio on, että työstä syntyy hyvinvointia työpaikoille, yksilöille ja koko yhteiskunnalle. Työterveyslaitos edistää työterveyttä eli työyhteisöjen ja yksilöiden kyvykkyyttä ja mahdollisuuksia toimia muuttuvan työelämän erilaisissa tilanteissa sekä pyrkii siihen, että...


Lue lisää kouluttajasta Työterveyslaitos ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Työterveyslaitos

Topeliuksenkatu 41
00250 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.ttl.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Unettomuuden hoidon käytäntö työterveyshuollossa täytä seuraavat tiedot: