Lösningsfokuserad neuropsykiatrisk coach (30 sp)

Vaasan kesäyliopisto
Sammanfattning
8 månader
2 750 EUR (arvonlisäverotonta)
18.4.2023 09.00
Svenska
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Lösningsfokuserad neuropsykiatrisk coach (30 sp) | Vasa sommaruniversitet

Lösningsfokuserad neuropsykiatrisk coach (30 sp)

Innehåll

Den lösningsfokuserade neuropsykiatriska coachen arbetar som coach åt personer med  funktionsnedsättning, personer med psykiska problem i behov av psyko-socialt stöd samt som coach  åt personer med neuropsykiatriska syndrom såsom ADHD/ADD eller Asperger. Coaching kan också  användas som arbetssätt vid rehabilitering av personer med mentala problem och rehabilitering av  personer med drogmissbruk.

Neuropsykiatrisk coaching utförs främst med hjälp av lösningsfokuserade metoder. Ett  lösningsfokuserat förhållningssätt och lösningsfokuserade metoder ger deltagaren konkreta  praktiska redskap att kommunicera på ett uppskattande och uppmuntrande sätt samt ett gediget  dialogkunnande för att bl.a. öva in nya sociala färdigheter och motivera klienten att upprätthålla de  nya färdigheterna som klienten lärt sig under coachingen.

Coacher som har ett lösningsfokuserat förhållningssätt handleder klienten och klientens nätverk från  en mera problemfokuserad växelverkan gentemot ett lösningsfokuserat sätt att tänka och  kommunicera på och från ett problemfokuserat sätt att fungera på. I stället för beskyllningar och att  hitta fel och brister, koncentrerar sig coachen på tidigare framgångar, klientens styrkor och resurser  samt de dolda resurser klienten har och på att framkalla allt fler positiva emotionella erfarenheter för  klienten. Lösningsfokuserad coaching bidrar också till en allt större arbetsglädje för coachen i sitt  eget arbete.

Fortbildningens centrala innehåll

• ADHD och stöd av de exekutiva färdigheterna. Neuropsykiatriska syndrom och särdrag i olika åldrar, diagnostisering, vård, rehabilitering och medicinering
• Konkreta metoder för att stöda en person med ADHD (reglering av aktivitetsnivån och uppmärksamheten samt stöd för ungdomar med ADHD till ett självständigt liv)
• Lösningsfokuserade förhållningssättet och arbetssättet: principer och metoder
• Introduktion till positiv psykologi
• Livsberättelsens möjligheter ur ett lösningsfokuserat och narrativt perspektiv
• Lösningsfokuserade coachingens metoder och coaching övningar
• Neuropsykiatriska coachingens särdrag och coachingprocessen
• ADHD erfarenhetsexpertens anförande

För att beställa gratis information om Lösningsfokuserad neuropsykiatrisk coach (30 sp), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kohderyhmä

Fortbildningen lämpar sig för personer som har arbetserfarenhet av eller som för tillfället arbetar med barn, unga eller vuxna, som har neuropsykiatriska störningar bl.a. ADHD / ADD, störningar i autismspektrumet samt olika utvecklingsstörningar och inlärningssvårigheter. Fortbildningen lämpar sig bra bl.a. för lärare, speciallärare, terapeuter, instruktörer, handledare och vårdare inom social- och hälsovården, för personal som arbetar inom mentalvården och missbrukarvården, samt för annan yrkespersonal inom undervisning-, utbildning-, social- och hälsovården.

Aikataulu

Alla föreläsningar hålls via Zoom kl 9.00-16.00.
1. närstudiedagar: 18.–19.4.2023
2. närstudiedagar: 24.–25.5.2023
3. närstudiedagar: 16.–17.8.2023
4. närstudiedagar: 26.–27.9.2023
5. närstudiedagar: 8.–9.11.2023
6. närstudiedagar: 12.–13.12.2023

Koulutuspaikka

Nätbaserad kurs

Kouluttaja

Carina Nordman-Byskata

Kustannukset

2750€, avgiften kan betalas i rater

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lösningsfokuserad neuropsykiatrisk coach (30 sp)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Vaasan kesäyliopisto

Vaasan kesäyliopisto – avaa ovi opintoihin, ympäri vuoden!

Vaasan kesäyliopisto on mutkaton vaihtoehto suorittaa avoimen yliopiston opintoja, kielikursseja ja monipuolisia täydennyskoulutuksia. Meidän kynnyksemme yli on helppo astua akateemisten opintojen maailmaan tai syventää osaamista, jota tarvitaan työelämässä juuri nyt. Tarjolla on laadukasta opetusta, ympäri vuoden. Vaasan kesäyliopiston kursseille ja...


Lue lisää kouluttajasta Vaasan kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vaasan kesäyliopisto

Yliopistonranta 10
65200 Vaasa

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lösningsfokuserad neuropsykiatrisk coach (30 sp) täytä seuraavat tiedot: