Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön

Verkkokatu
Yhteenveto
Koulutuksen järjestäjä: Verkkokatu plus
Kesto: 1,5 - 2 tuntia
Hinta: 1 590 EUR + alv 24 %
   
Koulutuspaikkakunta: Useita paikkakuntia
Aloituspäivämäärä: Sopimuksen mukaan

6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön

6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön | VerkkokatuKohti tehokkaampaa ajanhallintaa

Aikaa ei voi hallita, mutta omaa ajankäyttöä voi ja kannattaa hallita. Sillä, miten tehokkaasti ja järkevästi aikansa käyttää, on suuri merkitys omaan tuottavuuteen ja työssä viihtyvyyteen. Tehokas ajankäyttö ei ole sitä että tehdään enemmän, vaan tehdään järkevämmin – tehdään asioita tietoisesti.

Silloin saavutetaan kestävää ajankäytön tehokkuutta, kun työntekijä tietää mitkä tehtävät tulee tehdä ja miten. Silloin kun hän pystyy varmistamaan tarvittavan keskittymisen tehtävien tekemiseksi, ja kun hänellä on tarpeeksi energiaa noiden tehtävien hoitamiseksi. Silloin tehokkuus on luonnollinen seuraus. Silloin tehokkuus on sellaista, joka motivoi ja antaa energiaa, eikä kuluta voimia.

Tehokkaan ajankäytön kolme elementtiä

Kolme elementtiä, joiden yhtaikainen hallinta takaavat tehokkaan ajankäytön:

  • Menetelmät

Työntekijöillä oleva tietotaito – tietämys siitä, mitä pitää tehdä ja miten se tulee tehdä laadukkaan tuloksen aikaansaamiseksi.6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön | Verkkokatu

  • Keskittyminen

Hyvä keskittyminen mahdollistaa sen, että saadaan valmiiksi se mikä pitää tehdä –  ei viivytellä tai harhauduta pois siitä, mitä ollaan tekemässä.

  •  Energian hallinta

Energian hallinta tarkoittaa sitä, että käytetään rutiineja apuna työnteossa sekä varmistetaan riittävä energiataso työpäivän aikana, jotta tarvittavat tehtävät jaksetaan saattaa valmiiksi.

Ajanhallinnan koulutuksen rakenne

Koulutus rakentuu kuuden teeman ympärille:

1. LAPA-menetelmä

LAPA-menetelmä varmistaa, että kaikki tärkeät tehtävät tulevat tehdyiksi. Menetelmä on apuna silloin, kun sinulla on motivaatiota, pääset paremmin vauhtiin ja saat aikaan parempia tuloksia, mutta myös silloin, kun et millään haluaisi tehdä annettua tehtävää. Koulutuksessa käydään läpi neliportainen malli, eli LAPA-menetelmä, jolla varmistetaan kaikkien tehtävien hoidetuksi tuleminen ajallaan - mitään unohtamatta.

2. Viisi askelta tehokkaaseen kokoukseen

Koulutuksen toisessa osiossa käydään läpi viiden askeleen malli, jonka avulla kokouksista muovataan tehokkaita ja innostavia tapahtumia, jotka palvelevat työyhteisön tavoitteita. Opitaan kitkemään pois turhat, liian pitkät ja tehottomasti vedetyt kokoukset, jotka pahimmillaan syövät tehokkuutta, vaikeuttavat asioiden eteenpäin viemistä ja imevät motivaatiota työntekijöistä.

3. Vältä keskittymisen sudenkuopat

Kolmannessa osiossa käydään läpi keskittymisen yleiset sudenkuopat, jotka vaikeuttavat keskittymistä, syövät tehokkuutta ja aiheuttavat turhaa stressiä. Perehdytään näihin keskittymisen myytteihin ja opitaan miten asiat saadaan hoidettua mahdollisimman tehokkaasti.

4. Eroon viivyttelystä

Neljännessä osiossa tutustutaan kolmen askeleen prosessiin, jonka avulla opitaan eroon viivyttelystä. Viivyttely on tuottavuuden vastakohta, sillä yleensä kaikista vaikeinta tehtävien tekemisessä on aloittaminen. Siksi viivyttely onkin yksi suurimmista tuottavuuden ongelmista – tehtäviä ei saada hoidettua ajallaan ja tekemättömien tehtävien määrä kasaantuu.

5. Rutiinit työpäivän avuksi

Viidennessä osiossa keskitytään rutiineihin, jotka parhaimmillaan automatisoivat tekemistä ja tuovat helpotusta arkeen. Työpäivät kannattaa suunnitella etukäteen ja turhia, tahdonvoimaa ja energiaa tuhlaavia päätöksiä tulee välttää.

6. Varmista riittävä energiataso

Viimeisessä osiossa käydään läpi kuusi keinoa, joiden avulla varmistetaan korkea energiataso, sillä parhaatkin suunnitelmat ja tehokkaimmatkin rutiinit menevät hukkaan energiatason ollessa alhaalla.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työyhteisöille, joissa halutaan kehittää ja tehostaa työntekijöiden toimintatapoja ja ajanhallintaa.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii asiantunteva ja inspiroiva Minna Koivisto.6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön, Minna Koivisto | Verkkokatu Minna on kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kaksi verkkokurssia ja järjestää yrityksille koulutuksia ja luentoja. Käsiteltävät aiheet liittyvät järjestämiseen, tehostamiseen ja arjen helpottamiseen.

Minnalla on aito halu auttaa yrityksiä löytämään ne keinot, joiden avulla töitä voidaan tehdä tehokkaammin ja siten parantaa yrityksen tulosta. Vastaavasti ihmisiä hän auttaa toimimaan järkevämmin ja ottamaan parempaa kontrollia tekemisistään, joka lisää työssäviihtyvyyttä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1590 € + alv. Max 40 henkilöä / koulutus.

Koulutuksella on täysi tyytyväisyystakuu, eli maksat vain jos koet että koulutuksesta on ollut hyötyä työpaikallasi.

Ota yhteyttä kouluttajaan

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta 6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden koulutuksen järjestäjään.


Kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Verkkokatu

Verkkokatu

Verkkokatu – Tehoa, järjestystä ja viihtyvyyttä työ- ja arkielämään

Verkkokatu on helsinkiläinen yritys, joka tarjoaa niin yrityskohtaisia kuin verkossa tapahtuvia koulutuksia, joiden tavoitteena on tehostaa osallistujan ajanhallintaa ja toimintaa sekä tuoda helpotusta ja viihtyvyyttä niin työ- kuin arkielämään. Kolme käsiteltävää teemaa ovat Sähköpostin hallinta, Ajanhallinta sekä Kodin järjestäminen. Verkkokatu tarjoaa...


Lue lisää kouluttajasta Verkkokatu ja katso heidän muut koulutuksensa tästä.

Yhteystiedot : Verkkokatu

Verkkokatu

Kehruutie 2
00410 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
verkkokatu.fi