Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Kun työ vähenee – irtisanomis- ja lomautustilanteet palkkahallinnossa - livewebinaari

YritysAkatemia
Yhteenveto
3 tuntia
390 EUR (arvonlisäverotonta)
suomi
Koulutus
Helsinki, Verkossa
Alkavat koulutukset
Helsinki
390 EUR
27.8.2020

Verkossa
390 EUR
27.8.2020

Kun työ vähenee – irtisanomis- ja lomautustilanteet palkkahallinnossa - livewebinaari

Kun työ vähenee – irtisanomis- ja lomautustilanteet palkkahallinnossa - livewebinaari

Koulutuksessa käsitellään työsuhteen päättymiseen ja lomauttamiseen liittyviä kysymyksiä palkkahallinnon näkökulmasta.

Lomautuksen tarkoituksena on työnteon ja palkanmaksun väliaikainen keskeyttäminen. Lomauttaminen voidaan toteuttaa keskeyttämällä työnteko kokonaan tai lyhentämällä työaikaa. Lomautusajalta kertyy vuosilomaa rajoitetusti, kuinka monta lomapäivää? Miten lomautusaika vaikuttaa lomapalkan laskentaan? Sairausajan palkanmaksuvelvollisuus on sidottu siihen, onko sairaus alkanut ennen vai jälkeen lomautusilmoituksen. Miten luontoisedut vaikuttavat palkanlaskentaan, jos ne ovat käytössä lomautusaikana?

Lomautettu työntekijä saa irtisanoa työsopimuksensa päättymään ilman irtisanomisaikaa.
Työnantaja saa irtisanoa työntekijän lomautuksen kestäessä. Tällöin työnantajan on maksettava irtisanomisajan palkka. Jos lomautus on yhdenjaksoisesti kestänyt yli 200 kalenteripäivää, ja työntekijä itse irtisanoutuu, hänellä on oikeus saada korvauksena irtisanomisajan palkka. Miten irtisanomisajan palkka lasketaan?

Kun työn väheneminen on olennaista ja pysyvää, viimeinen keino on päättää työsuhde irtisanomalla. Työsuhde päättyy tällöin irtisanomisajan jälkeen. Työnantaja maksaa työsuhteen päättyessä työsuhteen aikana ansaittuja palkkoja ja työsuhteen päättämisestä maksettavia korvauksia. Mistä palkkaeristä maksetaan ja mistä ei makseta sosiaalivakuutusmaksuja?

Työnantajan on järjestettävä työterveyshuolto entiselle työntekijälle kuuden kuukauden ajan työsuhteen päättymisestä. Työnantajan on myös kustannettava työllistämistä edistävää valmennusta ja koulutusta irtisanomalleen työntekijälle. Missä tilanteissa ja kenelle työnantajan on järjestettävä näitä palveluja? Verohallinnon ohje työsuhteen päättymiseen liittyvien suoritusten verotuksesta.

Miten rahapalkat, luontoisedut ja korvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin? Millä tulolajilla eri palkat ja korvaukset ilmoitetaan ja mitä poikkeustilanteita voi olla?

Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.

Kaikki striimiin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.

Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Koulutuksen jälkeen saat koulutusaineiston sähköisenä ilmoittamaasi sähköpostiin.

Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Kurssin kesto

Koulutus kestää klo 9.00 - 12.00.

Kustannukset

390.00 € (ei sis. alv)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kun työ vähenee – irtisanomis- ja lomautustilanteet palkkahallinnossa - livewebinaari? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

YritysAkatemia

YritysAkatemia

Monipuolista työelämän koulutusta

YritysAkatemia on perheyritys, jonka koulutusperiaatteena on asiakaslähtöinen, ajankohtainen ja laadukas palvelu. YritysAkatemian vahvuuksia ovat vankka 30 vuoden kokemus alalla sekä kouluttajien rautainen ammattitaito. YritysAkatemia tarjoaa ajankohtaista huippuosaamista ja tuoreinta tietoa: johtamisesta, vuorovaikutuksesta sekä työhyvinvoinnista sopimusoikeudesta ja julkisista hankinnoista taloushallinnosta palkkahallinnosta asiakaspalvelusta...


Lue lisää kouluttajasta YritysAkatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

YritysAkatemia

Hietalahdenranta 13
00180 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.yritysakatemia.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,2)
Perustuu 15 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kun työ vähenee – irtisanomis- ja lomautustilanteet palkkahallinnossa - livewebinaari täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: