Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Palkkahallinnon ajankohtaispäivä 2020

YritysAkatemia
Yhteenveto
1 päivä
590 EUR + alv 24 %
suomi
Avoin koulutus
Helsinki, Tampere, Verkossa/etänä
Alkavat koulutukset
Verkossa/etänä
6.5.2020   (suomi)
590 EUR
10.6.2020  
590 EUR
Tampere
3.6.2020  
590 EUR
Helsinki
10.6.2020  
590 EUR

Palkkahallinnon ajankohtaispäivä 2020

Palkkahallinnon ajankohtaispäivä 2020

Työaikalaissa rajoitetaan enimmäistyöaikoja ja säädetään lepoajoista. Mitä muutoksia säännöllisen työajan järjestämiseen ja lepoaikoihin on tulossa?

Liukuvan työajan järjestämiseen on tulossa sekä joustoja että rajoitteita. Työnantaja ja työntekijä saavat jatkossa sopia ns. joustotyöajasta, jossa vähintään puolet työajan sijoittamisesta ja työntekopaikasta on työntekijän päätettävissä. Työaikapankkia koskevat säännökset lisätään työaikalakiin. Työaikapankkia koskevassa sopimuksessa on sovittava muun muassa siitä, mitä eriä pankkiin voidaan säästää ja miten säästettyä aikaa pidetään vapaana. Työaikapankista voidaan aina sopia työpaikoilla työnantajan ja henkilöstön kesken.

Ylityökiintiöistä luovutaan ja laissa säädetään työajan enimmäismäärästä. Työajan enimmäismäärää seurataan neljän kuukauden ajanjaksolla. Myös viikkolepo määräytyy jatkossa seitsemän päivän jaksolla. Miten nämä ajanjaksot voidaan määritellä?

Sairausajan lisävapaapäiviä koskeva vuosilomalain muutos tuli voimaan 1.4.2019. Uusia säännöksiä sovelletaan täysimääräisesti lomakaudella 2020. Lakimuutos on erittäin monimutkainen ja työläs toteuttaa käytännössä.

Jatkossa työntekijä voi saada lisävapaapäiviä, jos hän ei ole ansainnut sairausajalta vuosilomaa nykysäännösten perusteella vähintään 24 lomapäivää. Työntekijällä on oikeus saada lisävapaapäiviltä säännönmukaista tai keskimääräistä palkkaansa vastaava korvaus. Milloin vuosiloma ja lisävapaapäivät on annettava? Siirtyvätkö lisävapaapäivät, jos työntekijä on sairaana niiden aikana?

Iltapäivällä käsitellään muun muassa etätyötä ja muita ajankohtaisia kysymyksiä. Koulutuksessa kerrotaan vuodenvaihteessa voimaan tulleet ja tiedossa olevat palkkahallintoon vaikuttavat lakimuutokset. Samalla tutustutaan viimeaikaiseen työ-, sosiaali- ja verolainsäädännön oikeuskäytäntöön ja ohjeistukseen. Myös luontoisetuja ja kustannusten korvauksia koskevat olennaiset muutokset ovat iltapäivän aiheena.

Koulutuksessa käsitellään lisäksi tulorekisterin viimeisimpiä ohjeita ja muutoksia. Koulutuksessa selvitetään erilaisten palkkojen ja korvausten ilmoittamiseen liittyviä tyypillisiä kysymyksiä esimerkkien avulla.

Aikataulu

Koulutus klo 9 - 16.

Kustannukset

590.00 € (ei sis. alv)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palkkahallinnon ajankohtaispäivä 2020? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

YritysAkatemia

YritysAkatemia

Monipuolista työelämän koulutusta

YritysAkatemia on perheyritys, jonka koulutusperiaatteena on asiakaslähtöinen, ajankohtainen ja laadukas palvelu. YritysAkatemian vahvuuksia ovat vankka 30 vuoden kokemus alalla sekä kouluttajien rautainen ammattitaito. YritysAkatemia tarjoaa ajankohtaista huippuosaamista ja tuoreinta tietoa: johtamisesta, vuorovaikutuksesta sekä työhyvinvoinnista sopimusoikeudesta ja julkisista hankinnoista taloushallinnosta palkkahallinnosta asiakaspalvelusta...


Lue lisää kouluttajasta YritysAkatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

YritysAkatemia

Hietalahdenranta 13
00180 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.yritysakatemia.fi Linkki kotisivulle


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,2)
Perustuu 15 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Palkkahallinnon ajankohtaispäivä 2020 täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: