Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tulorekisteri

YritysAkatemia
Yhteenveto
Kesto: 1 päivä
Hinta: 590 EUR + alv 24 % 490 EUR + alv 24 %
Koulutuskieli: suomi
Koulutustyyppi: Avoin koulutus
Paikkakunta: Helsinki, Tampere
Kouluttaja: YritysAkatemia plus
Alkavat koulutukset
Tampere
8.1.2019   (suomi)
490 EUR
Helsinki
10.1.2019  
490 EUR

Tulorekisteri

Hallitse tulorekisteri ja sen käyttöönotto

Tulorekisteri otetaan käyttöön vuoden 2019 alusta. Siitä alkaen työnantaja ilmoittaa palkanmaksuittain kaikki työntekijän palkanmaksua koskevat tiedot tulorekisteriin. Ilmoitusaika on viisi kalenteripäivää.

Tulorekisteri muuttaa palkkojen ja muiden tulojen ilmoitusmenettelyä perin pohjin. Muutokset ovat suurempia kuin mitä julkisuudessa kerrotaan. Tulorekisteri on tietosisällöltään ja ilmoitusmenettelyltään erittäin vaikea ja sekava järjestelmä.

Tulorekisterikoulutuksen sisältöä

Miten tulorekisteriin tulee varautua jo vuoden 2018 aikana?

Tulorekisteriin voidaan ilmoittaa täydentäviä tietoja palkasta ja työsuhteesta. Kannattaako työnantajan ilmoittaa tulorekisteriin vain pakolli-set tiedot vai myös vapaaehtoiset täydentävät tiedot?

Miten jatkossa ilmoitetaan rahapalkat ja erikseen ilmoitettavat tulolajit?

Tulorekisterin tulolajit eivät sisällä kaikkia palkanlaskennan palkkalajeja. Kaikki palkkalajit on liitettävä tulorekisterin tulolajeihin ennen vuodenvaihdetta. Millä tulolajilla eri palkkalajit jatkossa ilmoitetaan?

Miten luontoisetujen ja kustannusten korvausten ilmoittaminen muuttuu?

Miten korjataan tulorekisterin ilmoittamisvirheet ja virheelliset maksusuoritukset? Milloin kyse on bruttopalkan vähentämisestä ja milloin perusteet-tomasta edusta ja palkan takaisinperinnästä. Missä tilanteissa palkkaerien ansaintajaksot on ilmoitettava? Miten palkkaennakot ilmoitetaan?

Tulorekisteri ja sen ilmoitusmenettely ei saa vaikuttaa palkanlaskentaan eikä varsinkaan palkan määräytymisperusteisiin. Ohjeissa on kuitenkin niihin liittyviä tulkintoja ja esimerkkejä, miten niihin tulisi suhtautua?

Mitä tietoja ilmoitetaan työntekijästä, työsuhteesta ja työajasta? Poissaolotietojen ja työ-suhdetta koskevien tietojen ilmoittaminen on vapaaehtoista, onko niiden antamisesta hyötyä vai haittaa? Voidaanko täydentävät tiedot antaa vain osasta henkilöstöä?

Miten työnantajan sairausvakuutusmaksu jatkossa ilmoitetaan?

Ulkomaantyöskentely ja ulkomainen työntekijä Suomessa ovat aina vaikeita tilanteita palkkahallinnossa. Esityksessä käydään läpi tyypilliset työskentelytilanteet ja niiden il-moitusmenettely.

Verojen maksaminen säilyy ennallaan, mutta millaisia muutoksia maksujen maksumenettelyyn on tulossa.

Kohderyhmä

Aiheesta kiinnostuneet

Kustannukset

590.00 € (ei sis. alv)

Joulukampanja: joulukuun ajan saat kaikista Yritysakatemian koulutuksista 100 euron alennuksen!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tulorekisteri? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

YritysAkatemia

YritysAkatemia on perheyritys, jonka koulutusperiaatteena on asiakaslähtöinen, ajankohtainen ja laadukas palvelu. YritysAkatemian vahvuuksia ovat vankka 30 vuoden kokemus alalla sekä kouluttajien rautainen ammattitaito. YritysAkatemia tarjoaa ajankohtaista huippuosaamista ja tuoreinta tietoa: johtamisesta, vuorovaikutuksesta sekä työhyvinvoinnista sopimusoikeudesta ja julkisista hankinnoista taloushallinnosta palkkahallinnosta asiakaspalvelusta...


Lue lisää kouluttajasta YritysAkatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

YritysAkatemia

Hietalahdenranta 13
00180 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.yritysakatemia.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
          (4,1)
Perustuu 11 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tulorekisteri täytä seuraavat tiedot: