Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uutta oppia maksutta – tule mukaan Webinaaripäivään 10.12.2020! 

Ensimmäistä kertaa jaettavan MBA-stipendin saajaksi valittu Matleena Aarikallio

Tiedote 2.11.2020

Ensimmäistä kertaa jaettavan MBA-stipendin saajaksi valittu Matleena Aarikallio – merkittävällä stipendillä tuetaan vastuullista johtamista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) myöntää nyt ensimmäistä kertaa stipendin, jolla tuetaan yhden motivoituneen osaajan kykyä kehittää ja johtaa organisaatioita innovatiivisella ja vastuullisella tavalla. Stipendin saajaksi on valittu oululainen Matleena Aarikallio, jonka intohimoinen ja määrätietoinen asenne sekä pyrkimys yhteiskunnallisesti vaikuttaviin ratkaisuihin vakuutti stipenditoimikunnan.

Stipendi kattaa Aalto MBA for Executives -ohjelmaan osallistumisen (arvo 37 800 euroa). Stipendihaku oli auki kesä-elokuussa, ja hakua markkinoitiin koulutus.fi:n kanavissa. Stipendiä haki koulutus.fi:n kautta noin 150 henkilöä, joista neljä eteni viimeiselle haastattelukierrokselle.

“Valinta oli todella vaikea, sillä meillä oli finalistien joukossa neljä erilaista osaajaa, jotka kaikki erottautuivat omalla osaamisellaan ja kypsyydellään. Lopullisessa valinnassa vaakakupissa painoi kokonaisuus”, sanoo Aalto EE:n tutkinto-ohjelmista vastaava apulaisjohtaja Katri Koivula.

“On ollut hienoa olla mukana tässä prosessissa. Meidän missiomme koulutus.fi:ssä on auttaa ihmisiä löytämään itselleen sopiva koulutus ja tukea heitä kehittymään urallaan. Aalto EE:n MBA-stipendi on ainutlaatuinen tilaisuus Matleenan kaltaiselle osaajalle päästä kehittämään itseään”, sanoo koulutus.fi:n viestintäpäällikkö Emma Niemi.

Stipenditoimikunnassa olivat mukana Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Professor of Practice Pekka Mattila, Aalto EMBA-ohjelman alumni ja Lääkärit Ilman Rajoja -avustusjärjestön viestintäpäällikkö Päivi Hurttia, Aalto EE:n tutkinto-ohjelmista vastaava apulaisjohtaja Katri Koivula, Aalto MBA:n ohjelmajohtaja Anne Nylund sekä koulutus.fi:n maajohtaja Max Lundberg ja viestintäpäällikkö Emma Niemi.

Aarikallio valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan

Stipendin saajaksi valittu Aarikallio on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, ja hän toimii Startup Refugees -yhdistyksen Pohjois-Suomen aluepäällikkönä. Startup Refugees on vuonna 2015 syntynyt sosiaalinen innovaatio, jossa tuetaan turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien työllistymistä ja yrittäjyyttä. Aarikalliolla on taustaa nimenomaan kolmannen sektorin työtehtävistä.

Aarikallio on merkitys- ja vaikuttavuushakuinen persoona, joka haluaa niin henkilökohtaisesti kuin ammatillisestikin tehdä asioita, jotka ovat kestäviä ja yhteiskunnallisesti tai yleismaailmallisesti kehittäviä.  Hän suhtautuu intohimolla maahanmuuttajien kotouttamisprosessien ja maaseutualueiden työttömyyden parantamiseen sekä työperäisen maahanmuuton kehittämiseen. Lisäksi hän on kiinnostunut cleantech-ratkaisuista ja naisten koulutuksen edistämisestä. 

“Olen urallani eräänlaisessa murroskohdassa, jossa minun on otettava seuraava kehitysaskel. MBA-ohjelmasta toivon saavani ennen kaikkea teoriatietoa liiketoiminnasta ja strategiajohtamisesta sekä uusia työkaluja kommunikaatioon. Odotan innolla, että pääsen paitsi kehittymään ammatillisesti, myös viemään Startup Refugeesin toimintaa eteenpäin. Minulla on kova tiedonjano, ja motivaatio suorittaa ohjelma kunnialla on kova”, Aarikallio sanoo.

“Etsimme henkilöä, jolta löytyy jo vankkaa kokemusta ja näkemystä, mutta myös halua vahvistaa omaa osaamistaan. Hakuprosessin aikana tämä kuva on tarkentunut, ja Matleena vastaa hyvin etsimäämme profiilia”, kertoo Katri Koivula.

Aarikallion MBA-opinnot alkavat tammikuussa 2021. koulutus.fi tulee seuraamaan Aarikallion opintomatkaa sen eri vaiheissa.

Lue Matleenan haastattelu täällä.

Lisätietoja:

Katri Koivula

Tutkinto-ohjelmista vastaava apulaisjohtaja, Aalto EE

katri.koivula@aaltoee.fi / +358 50 4680282

Emma Niemi

Viestintäpäällikkö, koulutus.fi

emma.niemi@koulutus.fi / +358 400 606 170

Aalto MBA for Executives on käänteentekevä liikkeenjohdon ohjelma kokeneille asiantuntijoille ja johtajille, jotka haluavat laajentaa urakehitysmahdollisuuksiaan sekä uudistaa kykyään kehittää ja johtaa liiketoimintaa innovatiivisella ja vastuullisella tavalla.

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostetuinta laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

koulutus.fi on koulutusten hakuportaali, joka yhdistää koulutusta etsivät ja sitä tarjoavat tahot. Sivustolla voi etsiä, vertailla ja löytää itselleen sopivia koulutuksia. koulutus.fi on osa kansainvälistä Educations Media Group -konsernia, joka on alan johtava toimija Pohjoismaissa.


Lataa Matleena Aarikallion kuva

Lataa MBA-stipendikuva

Viimeksi päivitetty: 09 marras 2020