Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

4 persoonallisuustyyppiä, jotka kohtaat päivittäin (ja miten kohdata heidät)

Neljä persoonallisuustyyppiä

En selviydy pomoni hiillostuksesta! Miksi Matti tulee niin hermostuneeksi pikkujutuista? Apua, miksi tuo näyttää noita tunteitaan! Ja voisko se Pete tehdä päätöksensä joskus... Turhauttavatko sinuakin arkipäivän ihmiset? Koska et vain ymmärrä? Tähän auttaa DISC-analyysi.

DISC-analyysin avulla voit kehittää itsetietouttasi sekä parantaa ymmärrystäsi erilaisista vuorovaikutustavoista. Useimmat ihmiset kuuluvat yhteen tai useampaan DISC-profiiliin, joita on neljä: hallitseva (punainen), vaikuttava (keltainen), vakaa (vihreä) ja yhdenmukainen (sininen). Mutta mitä ne tarkoittavat? Ja miten voit hyödyntää niitä kommunikoidessasi tiettyjen persoonallisuustyyppien kanssa?

Tapaa punainen Petra, keltainen Konsta, vihreä Veera ja sininen Santeri!

Punainen Petra

Tyypilliset persoonallisuusominaisuudet:

Olen extrovertti, toimiva, suoraviivainen, hallitseva ja erittäin suorituskykyinen. Jotkut saattavat pitää minua hieman katkerana tai kranttuna, mutta se on harvoin mitään henkilökohtaista. Olen vain oma itseni!

Mikä on mottosi?

Elämä on kilpailu ja aion voittaa sen!

Mitä tavoittelet?

Kontrollia, voimaa, tuloksia ja tehokkuutta.

Mikä turhauttaa sinua eniten?

Epäonnistuminen. Se, että joutuu ottamaan käskyjä muilta. Ja kun töitä olisi tehtävänä, mutta kollegat vain matelevat. Haluan toimintaa ja omistautumista! Tunnen oloni myös epämukavaksi, kun tunteelliset ihmiset alkavat yhtäkkiä itkemään tai ottamaan asioita liian henkilökohtaisesti. Ihmisten pitäisi sietää hieman kritiikkiä!

Kuinka haluat muiden kohtelevan sinua?

Ole nopea ja aikaansaava! Pysy faktoissa, äläkä tunteile liikaa! Uskalla seisoa mielipiteitesi takana ja haasta minut. Ole suora ja kerro heti, jos jokin häiritsee sinua. Vihaan sitä, että juoruillaan eikä uskalleta puhua suoraan.

Työskentelen usein:

Johtoasemassa, myyjänä, poliitikkona, pörssimeklarina, eliittiurheilijana tai vastaavassa suoritusorientoituneessa ammatissa.

Keltainen Konsta

Tyypilliset persoonallisuusominaisuudet:

Olen ulospäinsuuntautunut, verbaalinen, viehättävä, utelias ja innostunut, eli sekoitus vähän kaikkea! Voin olla hieman levoton ja itsekeskeinen. Puhuessani saatan paljastaa paljonkin.

Mikä on mottosi?

Elämä on juhlaa ja minut on kutsuttu!

Mitä tavoittelet?

Tunteita ja kommunikointia, sillä saan energiaa tavatessani muita ihmisiä. Lisäksi tavoittelen vahvistusta ja ylistystä. Olen intohimoinen, ja tykkään vaihtelusta sekä kaikesta hauskasta!

Mikä turhauttaa sinua eniten?

Hiljaiset ja ahdasmieliset ympäristöt sekä liian tiukat säännöt. En pidä ihmisistä, jotka ovat äreitä ja epäystävällisiä. Lisäksi turhaudun, kun mahtavia ideoitani tyrmätään. Minulla on myös pelko hylätyksi tulemisesta. Yksinäisyys ja ulkopuolisuuden tunne ovat minulle hyvin vaikeita asioita.

Kuinka haluat muiden kohtelevan sinua?

Hymyillen! Kutsu minut lounaalle, jossa kysyt perheestäni, tunteistani ja vapaa-ajastani. Anna minulle paljon kohteliaisuuksia ja positiivista palautetta. Edellinen pätee varsinkin silloin, kun haluat kritisoida minua, sillä muuten menetän innostukseni ja työtyytyväisyyteni.

Työskentelen usein:

Viestinnän ammattilaisena, myyjänä, asiakaspalvelijana, näyttelijänä, toimittajana, journalistina sekä luovissa ammateissa.

Vihreä Veera

Tyypilliset persoonallisuusominaisuudet:

Ystävällinen, huomaavainen ja todellinen joukkuepelaaja. Hoidan työni hyvin, vaikka toisinaan minua pidetään hieman hupsuna. Olen kärsivällinen, uskollinen ja hyvä kuuntelija, mutta saatan loukkaantua ja stressaantua helposti. Tarvitsen aikaa, sillä olen varovainen ja etsin turvallisuutta enkä pidä muutoksista.

Mikä on mottosi?

Yksi asia kerrallaan!

Mitä tavoittelet?

Turvaa ja tukea, sillä tarvitsen aikaa muutoksille. Pyrin pitkäaikaisiin suhteisiin ja vakauteen elämässä. Pidän pitkistä ja mielekkäistä keskusteluista enemmän kuin jutustelusta kahvikupin äärellä.

Mikä turhauttaa sinua eniten?

Kartan ristiriitoja kuin ruttoa! En pidä myöskään nopeista muutoksista tai epäselvistä ohjeista. Nopeita päätöksiä edellyttävät tilanteet, epävarmat työolot ja ihmiset, jotka yrittävät päättää puolestani, turhauttavat minua.

Kuinka haluat muiden kohtelevan sinua?

Kärsivällisesti. Anna minun puhua loppuun tai suorittaa tehtäväni rauhassa. Muista myös kuunnella eikä vain tuputtaa vaihtoehtoja tai yrittää dominoida. Ole aina lojaali, ja anna minun tuntea turvallisuutta ja vakautta, sillä silloin olen parhaimmillani.

Työskentelen usein:

Hoiva-alalla, turvallisuusalalla, koulutusalalla sekä henkilöstöhallinnon tai liiketoiminnan alalla.

Sininen Santeri

Tyypilliset persoonallisuusominaisuudet:

Tyypillisesti tiukka, diplomaattinen, varovainen, selkeä, kriittinen, konservatiivinen ja hieman pikkutarkka. Ihmiset kokevat minut varautuneeksi ja sisäänpäinsuuntautuneeksi. Teen korkealaatuista työtä ja toivon muiden tekevän samoin. Päätökseni perustuvat faktoihin.

Mikä on mottosi?

Mieluummin oikein kuin nopeasti!

Mitä tavoittelet?

Virheettömyyttä, järjestelmällisyyttä ja faktoja. Selkeitä sääntöjä ja tavoitteita. Riskien minimoimista, ongelmien ratkaisemista sekä logiikkaa ja kohtuullisuutta.

Mikä turhauttaa sinua eniten?

Epävarmuus, paineet, ajanpuute ja stressi. Ihmiset, jotka tekevät päätöksiä perustuen tunteisiin eikä faktoihin.

Kuinka haluat muiden kohtelevan sinua?

Toivon muiden argumentoivan kanssani selväsanaisesti. Tee tilaa kriittiselle ajattelulle ja kerää faktat, ennen kuin otat kantaa mielipiteisiini. Ole rehellinen ja kunnioita minua.

Työskentelen usein:

Taloustieteilijänä, kirjanpitäjänä, analyytikkona, psykologina, tutkijana, virkamiehenä sekä IT-ammateissa.

Löydä henkilöarvioinnin koulutuksia

Viimeksi päivitetty: 31 touko 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 27.6.2018

5 merkkiä ikävästä yrityskulttuurista

Etsitkö uutta työtä? Haluatko tietää, tuletko viihtymään uudessa työpaikassasi? Lue viisi varoittavaa merkkiä ikävästä yrityskulttuurista.

Teemat: HR , Hyvinvointi , Johtaminen , Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.3.2018

Vakuuttavaksi puhujaksi

Keskustelet eri ihmisten kanssa päivittäin, mutta keskustelukumppanin vangitseminen puheen keinoin saattaa olla haaste. Jotta vaikuttaminen onnistuu, kannattaa käyttää selkeää ja myyvää puhetyyliä. Vaikuttamisen ja vakuuttamisen taitoja tarvitaan, oli sitten kyseessä työkaverin vakuuttaminen kahvilajikkeen vaihtamisesta tai ison liikekumppanin sitouttaminen mukaan yhteistyöhön.

Teemat: Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Haastattelussa Heikki Karjaluoto: markkinointi muutoksessa

Heikki Karjaluoto on toiminut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa markkinoinnin professorina viimeiset seitsemän vuotta.

Teemat: Markkinointi , Ura
Lue lisää

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.
joulukuu 2018
ma
ti
ke
to
pe
la
su
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6