Työvoimakoulutus – mikä se on?

Työvoimakoulutus - mikä se on? Kuinka pääsee mukaan? Miten rahoitan opinnot?

Löydä itsellesi sopiva työvoimakoulutus

Mikä ihmeen työvoimakoulutus?

Työvoimakoulutus on ammatillista koulutusta, joka tähtää työllistymiseen.Yleensä tavoitteena on suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto. Suorittamasi tutkinto ja lisääntynyt osaaminen auttavat työpaikan saamisessa. Haussa oleviin työvoimakoulutuksiin voit tutustua täällä.

Työvoimapoliittinen koulutus on toinen nimitys työvoimakoulutukselle.

RekryKoulutus eli rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa helpotusta työkokemuksen tai täsmäosaamisen puutteeseen. Ne siis tarjoavat työnhakijoille tilaisuuden kehittää osaamistaan työelämän tarpeita paremmin vastaaviksi. Tavoitteena on vakituinen työpaikka. Lähtökohtana ovat aina yritysten oikeat osaamis- ja rekrytointitarpeet.

F.E.C. (Further Educated with Companies) -ohjelmat tähtäävät nopeaan työllistämiseen yhdistämällä työtä etsivän ja osaavaa työvoimaa tarvitsevan työnantajan jatkokoulutuksen avulla. Ohjelman aikana vuorottelevat tietopuolinen opetus ja käytännön työskentely. Ohjelman kokonaiskesto on noin 6 kk. Koulutus on suunnattu korkeasti koulutetuille / asiantuntijatehtävissä olleille työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Sopiiko työvoimakoulutus minulle?

• Työvoimakoulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille ja henkilöille, joiden työt ovat loppumassa. Töissäkin oleva voi kuitenkin tulla valituksi.

• Työvoimakoulutukset ovat aikuiskoulutusta, joten kohderyhmää ovat erityisesti yli 20-vuotiaat.

• Opiskelijoiksi valitaan henkilöitä, jotka soveltuvat kysessä olevaan koulutukseen ja sen tavoitteena olevaan työhön. Tämä tarkoittaa, että opiskelijan tulee sopia alalle taitojensa, ominaisuuksiensa ja terveydellisen tilansa perusteella.

• Kiinnostuksesi ja motivaatiosi opiskeluun ovat tärkeitä valintaan vaikuttavia tekijöitä.

Valinnassa arvioidaan myös koulutustaustaasi, työkokemustasi ja sitä, millainen vaikutus koulutuksella on työllistymiseesi.

• TE-toimiston pitää todeta hakijan koulutustarve. Jos siis vastaat yllä mainittuihin kriteereihin ja olet motivoitunut palaamaan työelämään kouluttautumalla tai innokas uudelleenkouluttautumaan alalle, jonka työllisyystilanne on hyvä, voi työvoimakoulutus olla juttusi!

Miten rahoitan opintoni?

Lue lisää aikuisopiskelijan rahoitusvaihtoehdoista täältä.

Miten haen työvoimakoulutukseen?

Työvoimakoulutukseen haetaan ensisijaisesti verkossa, TE-toimiston sivuilla. Kun löydät kiinnostavan koulutuksen, voit hakea mukaan vaikka heti täyttämällä hakemuksen. Lähetetty hakemus ohjautuu koulutuksen opiskelijavalinnoista vastaavalle TE-toimistolle.

Opiskelijat valitaan hakemusten, haastattelujen ja tarvittaessa soveltuvuuskokeiden perusteella. Valinnoista vastaava TE-toimisto ilmoittaa päätöksestä hakijoille kirjeitse n. 1 kk kuluessa koulutuksen hakuajan päättymisestä.

Löydä itsellesi sopiva työvoimakoulutus

Viimeksi päivitetty: 27 helmi 2019