Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haluatko aktivoida kielitaitosi tai oppia uuden kielen? Näin löydät sopivan kielikurssin!

Haluatko aktivoida kielitaitosi tai oppia kokonaan uuden kielen? Turhauttaako sopivan kielikurssin tai räätälöitävää koulutusratkaisua yrityksellenne tarjoavan kouluttajan etsiminen?

Kielikoulutuksista on runsaasti tarjontaa, vaikka ensi näkemältä ei ehkä siltä tuntuisi. Näillä vinkeillä osaat tunnistaa ja löytää sopivan kielikurssin!

Kielikoulutus yrityksille – räätälöitävä koulutus

Mitä?

Kielikouluttajat tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja yrityksille ja organisaatioille. Näitä kutsutaan esimerkiksi räätälöitäviksi koulutuksiksi tai yrityskohtaisiksi valmennuksiksi. On luonnollista, että räätälöitävien kielikoulutusten tarjonta on suuri yrityksille suunnattujen kielikoulutusten joukossa, sillä kielitaito ja kielien oppiminen ovat hyvin henkilö- ja tapauskohtaisia asioita. Kielikoulutusta tilaavan yrityksen toimiala tai kouluttautujan toimenkuva vaikuttavat suuresti kielikoulutuksen sisältöön. Emme ole samasta muotista!

Miksi?

Yrityksen on tärkeä löytää kielikouluttajasta strateginen, mahdollisesti pitkäaikainenkin kumppani. Kielikouluttaja, joka tuntee yrityksen, sen työntekijät, tavoitteet ja kehityskohdat, pystyy tarjoamaan organisaatiolle parasta mahdollista palvelua. Tällöin kielikoulutuksesta saatavat hyödyt eivät välttämättä rajoitu vain kielitaidon kohenemiseen. Asiansa osaava ja asiakkaaseen perehtyvä kielikouluttaja voi olla avainasemassa rakentamassa yritykselle kilpailuetua kielellisestä osaamisesta.

On luonnollista, että kaikki persoonallisuudet eivät osu yhteen. Tähänkin kannattaa kiinnittää kielikouluttajan valinnassa huomiota. Jos kielikouluttaja pystyy tarjoamaan esimerkiksi laajan kielikouluttajien verkoston, josta kouluttajan voi valita tapaus- ja opiskelijakohtaisesti, voi käsissänne olla kultakimpale.

Mitä maksaa?

Räätälöitävien kielikoulutuksien hinnoittelu on kouluttaja- ja tapauskohtaista, joten ota aina rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin kielikouluttajiin. Kun kohderyhmänä ovat tiimit, ryhmät, yritykset ja organisaatiot, on hintataso yleensä esimerkiksi avoimiin kielikursseihin verrattuna hintava. Ota tämä huomioon, mikäli kaavailet räätälöitävän koulutuksen tilaamista.

Löydä kielikoulutus yritykselle

Kielikoulutus ryhmäopetuksena

Mitä ja miksi?

Vaikka työnantajasi ei maksaisikaan kielikoulutustasi, voit toki silti lähestyä räätälöitäviä kielikursseja tarjoavia kouluttajia ja pyytää heiltä tarjousta. Kootkaa esimerkiksi työporukastanne ryhmä, jonka tarpeet kielitaidon kohentamisen suhteen ovat samankaltaiset. Myös pariopetus on hyvä vaihtoehto.

Mitä maksaa?

Ryhmäopetus ei ole ilmaista, joten älä lähde tähän koulutusvaihtoehtoon minibudjetilla. Muista kuitenkin hyöty-kustannussuhteen optimointi! Saatat hyvinkin saada enemmän irti räätälöidystä pienryhmäkurssista kuin yleisestä kielikurssista.

Ryhmän koko on tilaajan itsensä määriteltävissä ja yleisesti ottaen hinta per henkilö laskee, mitä suurempi ryhmä on.

Kielikoulutus yksilöopetuksena

Mitä?

Yksilöopetuksen voidaan katsoa olevan yksi tehokkaimmista kielikoulutusten muodoista. Interaktio ryhmän muiden jäsenten kanssa puuttuu, mutta tätä korvaa kielikouluttajan herkeämätön huomio yksilöopetukseen osallistuvalle.

Miksi?

Moni haluaa osallistua yksilöopetukseen myös siksi, että kokee ryhmätilanteet pelottaviksi tai painostaviksi. Ryhmäpaine tai -pelko saattaa korostua tilanteissa, joissa opetellaan uutta. Sehän on meille ihmisille aivan normaalia. Pelkäämme virheitä ja heikkouksiemme paljastumista – siitäkin huolimatta, ettei niitä kannattaisi pelätä, varsinkaan kielen tai minkään muunkaan uuden taidon opettelun yhteydessä!

Mitä maksaa?

Kielten yksilöopetus on usein verrattain hintavampaa, joten jos budjetti kouluttautumiseen on tiukka, ei tämä vaihtoehto ole välttämättä se osuvin. Kannattaa kuitenkin pyytää tarjouksia avoimesti ja todella pohtia, mikä on oma maksukyky, kielikoulutuksesta saatavan opin arvo ja mahdollinen tulotason nousu, kun kielitaito on saatu kuntoon. Muista, että laadukas koulutus on panostus tulevaisuuteen!

Avoimet kielikurssit

Mitä?

Tämä tarkoittaa kursseja, jotka ovat periaatteessa kaikille avoimia, kunhan kurssin mahdolliset esitietovaatimukset tai muut osallistumisvaatimukset täyttyvät. Kouluttaja ilmoittaa kokooontumispäivämäärät ja osallistujana sinun tarvitsee vain ilmestyä paikalle. Avointen kielikurssien sisällöt on määrätty ennalta. Saat käyttöön kouluttajan asiantuntijuutensa nojalla rakentaman kurssisisällön ja materiaalin. Omiin erityistarpeisiin on harvoin mahdollisuutta tai aikaakaan syventyä avoimilla kursseilla. Hyvä kouluttaja kuitenkin kuuntelee osallistujien toiveita, avoimella kurssillakin.

Miksi?

Avoimella kurssilla saa paljon iloa, tsemppiä, vertaistukea ja oppia muilta ryhmän jäseniltä. Vaikka vieraiden ihmisten kanssa opiskelu jännittäisikin, kannattaa muistaa, että muut ovat samassa asemassa kanssasi. Kulunut sanonta on tässäkin kohtaa aivan oikeassa: tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Jos mieltäsi askarruttaa jokin asia, pohtii joku toinenkin hyvin suurella todennäköisyydellä samaa!

Jotta saat kaiken irti avoimesta kielikurssista, kannattaa tarkistaa kielikurssin taitotaso. Kielikurssit noudattavat yleensä eurooppalaista viitekehystä kielten taitotasoista, jotka menevät pääpiirteittäin seuraavasti:

  • A1 - A2 perustason kielenkäyttäjä
  • B1 - B2 itsenäinen kielenkäyttäjä
  • C1 - C2 taitava kielenkäyttäjä

Jos tarpeesi kielikoulutuksen suhteen ovat tarkat, kannattaa panostaa räätälöityyn koulutukseen. Avoimella kurssilla olet paitsi opettajan, myös muiden kurssilaisten "armoilla".

Mitä maksaa?

Avointen kielikoulutusten hinnoittelu on kouluttajakohtaista. Luonnollisesti hinta riippuu myös kurssin kestosta. Yleisesti ottaen avoimet koulutukset ovat räätälöitäviä koulutuksia edullisempia.

Löydä avoin kielikoulutus

Kielikurssi verkossa

Mitä?

Uusimpia ja nopeasti suosiotaan kasvattavimpia kielikoulutuksen tyyppejä on verkko-opiskelu. Verkkokurssit, etäopiskelu, eLearning, virtuaaliopetus – rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Miksi?

Verkossa toteutettava kieliopetus on erittäin joustavaa. Koulutusmateriaali on saatavilla missä vain. Opiskella voi myös yleensä juuri siihen aikaan vuorokaudesta ja siihen tahtiin, kuin itse haluaa. Jos olet taipuvainen saamattomuuteen, ei verkkokurssi ole välttämättä paras vaihtoehto. Kontaktiopetuksessa opettaja pitää sinut ruodussa, mutta verkkokurssin toteutustavasta riippuen voi opiskelusi edistyminen olla kiinni vain omasta ajanhallinnastasi ja motivaatiostasi.

Verkkokurssi on hyvä vaihtoehto myös yrityksille. Kysy niiden räätälöintimahdollisuuksista rohkeasti!

Mitä maksaa?

Verkkokursseja on saatavilla hyvinkin edullisesti. Jos et halua käyttää kielitaidon herättelyyn kovin suuri summia, on verkkokurssi hyvä vaihtoehto.

Yritykselle verkko-opetus on kustannustehokas vaihtoehto. Osallistuminen on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta, aihepiiriä voi rakentaa yrityksen omien tarpeiden ympärille ja matkustukseen ja poissaoloihin liittyvät kustannukset pienenevät.

Etsitkö työelämän koulutusta?

Kerro meille, minkälaista työelämän koulutusta olet etsimässä. Me etsimme sivustomme yli 5000 koulutuksen joukosta sopivimmat ja olemme puolestasi yhteydessä kouluttajiin tai vinkkaamme sinulle sopivista kouluttajista. Voit eritellä viestiosiossa, mitä haluat tarkalleen tietää.

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Kerro meille mitä etsit:

Tämä on maksuton palvelu, joka ei velvoita sinua osallistumaan koulutuksiin.

Viimeksi päivitetty: 01 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Haastattelussa Ilkka Koppelomäki: itsensä sisäinen kehittäminen

Ilkka Koppelomäki on aikaisemmin ollut aktiivinen urheilija ja urheiluhieroja. Kiinnostus itsensä kehittämiseen alkoi urheilun kautta ja vahvistui myöhemmin koulutuksen ohessa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 20.2.2019

TOP 20: Markkinoinnin ammattilaisen kysytyimmät ominaisuudet

Mitä markkinoinnin ammattilaiselta tämän päivän työmarkkinoilla odotetaan? Mihin taitoihin kannattaa panostaa, jotta unelmarooli markkinoinnin alalle osuisi omalle kohdalle?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Haastattelussa Pekka Syrjänen: juridiikan alalla muutostahti on nopea

Pekka Syrjänen on kulkenut pitkän matkan valtionhallinnon juridiikan sokkeloissa. Hän on nähnyt ja hoitanut Valtiokonttorissa mm. valtion maksuvapautusjuridiikkaa, rikosvahinkoasioita ja sotilastapaturmalain uudistamista.

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.