Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Selvitä, mikä Adobe-ohjelma sopii sinulle

Photoshop, InDesign vai Illustrator?

Photoshop, InDesign ja Illustrator ovat Adoben suosituimpia ohjelmia. Kaikki kolme ovat tehokkaita tuotantotyökaluja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja lähes rajattomat mahdollisuudet! Mikä ohjelmista sopii parhaiten tarpeisiisi?

Miksi Photoshop?

Photoshop on erinomainen työkalu jos sitä käyttää oikein. Ei liene liioiteltua sanoa, että on vain muutamia asioita, joita Photoshopilla ei voi tehdä.

Ammattimainen valokuvaaja löytää kaikki tarvitsemansa muokkausvaihtoehdot Photoshopista. Photoshopissa voi tehdä kaikkea huomattavista muutoksista ja kokonaan uusista luomuksista aina pienempiin "touch upseihin" kuvan parantamiseksi. Kuvankäsittelyllä nostat kuvasi seuraavalle tasolle.

Yksi Photoshopin suurimmista eduista ovat "layerit" eli kerrokset. Tämä tarkoittaa, että käsiteltävä kuva voi koostua erilaisista osista, jotka voi tallentaa erillisiin kerroksiin ja näin ollen tiettyä osaa kuvasta voi muokata vaikuttamatta muihin kerroksiin. Photoshop perustuu pikseleihin, joita voisi kuvata yksinkertaisesti pieniksi neliöiksi. Mitä enemmän pikseleitä kuvassa on, sitä parempi kuvan laatu on.

Jos käyttäjällä ei ole tarpeeksi tietoa ja osaamista Photoshopista, voi se tuntua hieman turhan jykevältä ohjelmalta, koska mahdollisuuksia on niin paljon. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata, jotta voisi kehittyä tehokkaaksi Photoshop-käyttäjäksi. Photoshop-kurssi voi kuitenkin auttaa saavuttamaan halutun lopputuloksen.

Miksi InDesign?

Photoshop on nyt hieman tutumpi. Milloin sitten käytetään InDesignia? InDesign on toisaalta täysi Photoshopin vastakohta, ja toisaalta se ne täydentävät toisiaan erinomaisesti. Useissa viestinnän ja tuotannon rooleissa InDesignin tuntemus on erittäin hyödyllinen taito myös urakehitystä ajatellen. Kun haluat työskennellä painotuotteen ulkoasun kanssa ja tarvitset työkalun, jolla saat useamman työalustan vierekkäin tai haluat tehdä edistyneemmän visuaalisen esityksen, tulee InDesign helpottamaan elämääsi.

On olemassa muutamia asemointiohjelmia, jotka antavat yhtä paljon hallintaa kuin InDesign. Vektorigrafiikan ansiosta työskentelet rivejä ja ankkurointipisteitä hyödyntäen. Tämä tarkoittaa, että voit muuttaa objektien kokoa milloin tahansa ja ne säilyttävät terävyytensä ja tarkkuutensa.

InDesign on hyödyllinen, kun tarvitset digitaalisia materiaaleja ja painotuotteita, kuten esitteitä, lehtisiä ja uutiskirjeitä sekä monisivuisia tai yksisivuisia sanomalehtiä ja kirjoja. InDesign sopii erittäin hyvin myös tekstintuotantoon.

Miksi Illustrator?  

Ohjelman nimi paljastaa sen tarkoituksen: voit luoda kuvioita ja kuvituksia. Illustrator on piirto-ohjelma, joka perustuu InDesignin tavoin vektorigrafiikkaan. Aineistojen kokoja voi siis muuttaa ilman, että laatu kärsii. Ohjelma sopii erityisesti vektoriaineistojen ja muiden graafisten elementtien tuottamiseen ja muokkaamiseen. Illustratorilla voi esimerkiksi luoda logoja, kuvakkeita, luonnoksia, typografiaa sekä käsitellä fontteja ja graafeja.

Illustratorin käyttöönottoa kannattaa harkita useankin teknisen näkökohdan vuoksi. Näihin kuuluvat jo aiemmin mainittu vektorigrafiikka ja kynän ominaisuus. Miksi kynä sitten on niin tärkeä? Se auttaa sinua luomaan täydellisiä, tasaisia ​​viivoja ilman riskialtista venyttelyä.

Illustratoria voi myös käyttää yhdessä Photoshopin kanssa. Yhteiskäytöllä saat muokattua kuvituksistasi valokuvamaisempia. 

Adobe-ohjelmat: Mikä sopii minulle, Photoshop, InDesign vai Illustrator?

Mihin kannattaa panostaa?

Mistä ohjelmasta luulet olevan sinulle eniten hyötyä? Aloita sillä, mikä vaikuttaa mielestäsi hauskimmalta! Loppujen lopuksi käyttötarpeesi määrittää, mikä ohjelma sopii sinulle parhaiten.

Löydä Adobe-kurssi täältä »

Viimeksi päivitetty: 01 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.7.2019

ePrivacy – mikä se on?

ePrivacy-asetus tekee tuloaan, ja se vaikuttaa erityisesti sähköisiä viestintäpalveluja tarjoaviin yrityksiin.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.6.2019

Mitä on osaamisen kehittäminen?

Osaamisen kehittäminen tarkoittaa sellaisten taitojen ja valmiuksien kehittämistä, jotka vievät sinua eteenpäin niin henkilökohtaisella tasolla ja kuin urallasi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Jatkuva oppiminen 2019

Mitä tapahtuu työelämän oppimisen kentällä vuonna 2019? Mitkä tekijät haastavat jatkuvaa oppimista ja mikä on muuttumassa? Lue tuore katsaus koulutuskentältä!

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.