Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

TOP 20: Projektipäällikön kysytyimmät taidot

TOP 20: Projektipäällikön kysytyimmät taidot

Projektipäälliköitä kaivataan parhaillaan kipeästi useilla aloilla. Yritykset etsivät osaajia, jotka pitävät langat käsissä ja kokonaisuudet liikkeellä. Koulutus.fi selvitti, mitkä ovat tarkalleen ottaen niitä taitoja ja ominaisuuksia, joilla projektipäällikön paikka voi napsahtaa sinun kohdallesi.

Havainto ei ole yllättävä, mutta sitäkin tärkeämpi: projektipäälliköksi hakevilta edellytetään tehtävänkuvan laajuudesta ja vastuullisuudesta riippuen jonkinlaista tai erittäin vankkaa kokemusta projektien vetämisestä. Jopa 81% tutkituista yrityksistä edellytti kokemusta alueelta. Kuitenkin suurimmassa osassa edellytettiin nimenomaan projektien vetämisen tai koordinoinnin kokemusta, eikä varsinaisesti kokemusta projektipäällikkönä toimimisesta. Vähemmistöön jäivät ne ilmoitukset, joissa edellytettiin nimenomaan projektijohtamisen ja muutosjohtamisen taitoja, kokemusta projektipäällikkönä toimimisesta ja näyttöjä onnistuneista projekteista.

Projektipäällikkö tarvitsee monipuolista osaamista

Projektipäälliköltä odotetaan projektien kannattavuuden, kustannuslaskennan ja seurannan osaamista. Projektipäällikön tulee hallita projektiin liittyvä resursointi niin suunnittelu-, toteutus-, lopetus- kuin jälkiseurantavaiheissa. Resurssisuunnitteluosaamista edellytettiin kolmanneksessa ilmoituksista. Resursointiin liittyviä taitoja ei eritelty ilmoituksissa välttämättä tarkemmin. Niihin kuuluvat kuitenkin esimerkiksi: budjetointi, kustannus- ja kannattavuuslaskenta, aikataulutus ja kilpailuttaminen.

Millainen persoona pärjää projektipäällikkönä?

Projektipäälliköitä etsivien työnantajien unelmat täyttävä projektipäällikkö on oma-aloitteinen ja haluaa kehittyä työssään. Hänellä on myös hyvät vuorovaikutustaidot. Kommunikointi sujuu siis niin työkavereiden, asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektipäällikön odotetaan toimivan asiakaslähtöisesti ja tuloshakuisesti, tuottaen parhaan mahdollisen lopputuloksen kaikkien osapuolien kannalta.

Tutustu alla projektipäällikön kysytyimpiin ominaisuuksiin ja taitoihin!

1. Kokemus projektien vetämisestä

81%

2. Soveltuva korkeakoulututkinto

48%

3. Kielitaito (suomi ja englanti)

45%

4. Resurssisuunnittelu/resursointi

33%

5. Vuorovaikutustaidot

33%

6. Tietotekniikka/ICT-osaaminen

33%

7. Oma-aloitteinen/itsenäinen työskentely

31 %

8. Halu kehittyä omassa työssä

29%

9. Soveltuva (tekninen) osaaminen

29%

10. Esimiestyötaidot

26 %

11. Asiakaslähtöisyys

26 %

12. Tuloshakuisuus

26 %

13. Tiimityö

26 %

14. Kyky hahmottaa ja hallita laajoja kokonaisuuksia

21%

15. Organisointikyky: Priorisointi ja ajanhallinta

19 %

16. Viestinnälliset taidot

19 %

17. Projektijohtaminen

14 %

18. Halu kehittää prosesseja

14 %

19. Positiivinen työote

12 %

20. Neuvottelutaidot

10 %

Haluatko kehittää osaamistasi projektipäällikkönä?

Katso ainakin näiden koulutuskategorioiden tarjonta ja löydä tarpeisiisi sopiva kurssi:

Projektinhallinta   Vuorovaikutus  Englannin kieli  IT-koulutus

Selvityksessä oli mukana 42 työpaikkailmoitusta, joiden tehtävänimikkeet olivat projektipäällikkö tai vastaava. Ilmoitukset ovat syys-lokakuun 2018 aikana julkaistuja ja ne on kerätty työpaikkailmoituksia julkaisevien internetsivustojen hakupalveluista.

Viimeksi päivitetty: 08 marras 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Näin valitset oikean koulutuksen

“Minkä kurssin valitsisin?” on yksi yleisimmistä kysymyksistä, joka meille Koulutus.fi:ssä esitetään. On muutamia kysymyksiä, joihin koulutusta etsivän tulisi löytää vastaukset löytääkseen sen juuri itselle oikean koulutuksen! 

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

10 asiaa, joita ei koskaan tulisi sanoa ensitapaamisella

Olemme kaikki tehneet sen joskus. Et tarkoita pahaa, mutta ennen kuin huomaatkaan, sammakko on jo hypähtänyt ulos suustasi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.7.2019

Näin motivoit alaisesi – 8 yksinkertaista vinkkiä

Miten motivoida työryhmä tehokkaasti ja lisätä alaisten sitoutumista työhön? 

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.