Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

TOP 20: Sairaanhoitajan kysytyimmät ominaisuudet

TOP 20: Sairaanhoitajan kysytyimmät ominaisuudet, Koulutus.fi

Sairaanhoitaja, näitä ominaisuuksia työnantajat arvostavat!

Sairaanhoitajakoulutuksen lisäksi sairaanhoitaja tarvitsee useita taitoja ja ominaisuuksia menestyäkseen hektisessä ammatissa. Koulutus.fi kävi läpi sairaanhoitajien työpaikkailmoituksia selvittääkseen TOP 20 kysytyintä ominaisuutta, joita työnantajat juuri nyt etsivät tulevilta sairaanhoidon ammattilaisiltaan.

Asiantuntemusta alan koulutuksesta ja työkokemuksesta

Suomessa sairaanhoitajan ammattia saa harjoittaa vain sairaanhoitajan tutkinnon suorittanut henkilö kenellä on sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valviran myöntämä oikeus harjoittaa ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Lisäksi tehtävään valitulla tulee olla voimassa Tartuntatautilain (1227/2016) 48 pykälän mukainen rokotesuoja ja 55 pykälän mukainen hengityselinten tuberkuloosia koskeva selvitys.

Tämä näkyy sairaanhoitajien työpaikkailmoituksissa, joissa työnantajat odottavat hakijoilta pätevyyttä tehtäviin muun muassa edellyttämällä sairaanhoitajan tutkinnon suorittamista (56 %) ja sairaanhoitajan laillistuksen hankkimista (66 %). Aiemmasta työkokemuksesta haettuun tehtävään on myös etua 64 prosentissa työpaikkailmoituksista.

Hyvät vuorovaikutustaidot takaavat työyhteisön menestyksen

Relevantin koulutustaustan lisäksi työnantajat arvostavat sairaanhoitajilta kykyä itsenäiseen työskentelyyn (44 %) osana tiimiä. Hyvät yhteistyötaidot (48 %), vuorovaikutustaidot (42 %) ja työyhteisötaidot (22 %) ovat keskeisiä työntekijän ominaisuuksia moniammatillisessa työyhteisössä. Työnantajat innostuvat oman työnsä kehittämisestä (52 %) ja työyhteisön kehittämisestä (40 %) kiinnostuneista sairaanhoitajista.

Terveydenhoitoalalla tilanteet muuttuvat nopeastikin, joten valmius muutoksiin (26 %) nousee sijalle kaksitoista sairaanhoitajan kysytyimmät ominaisuudet -listalla. Asiakkaiden terveydentilan heittelyt eivät katso kelloa, joten työnantajat arvostavat sairaanhoitajilta joustavuutta (34 %) sekä valmiutta kolmivuorotyöhön (18 %). 

Ihmisläheinen ammatti

Sairaanhoitajat kohtaavat ammatissaan kollegoiden lisäksi paljon potilaita, joten hyvät asiakaspalvelutaidot (34 %) ja asiakaslähköinen työskentelytapa (14 %) ovat arvostettu lähtokohta sosiaaliselle työlle. Innostunut ja motivoitunut asenne hyvän suomenkielen taidon ohella auttaa rakentamaan menestyksekkään uran sairaanhoitajana.

Tutustu alla sairaanhoitajan kysytyimpiin ominaisuuksiin ja taitoihin!

1. Rokotussuoja

70 %

2. Sairaanhoitajan laillistus

66 %

3. Aiempi työkokemus

64 %

4. Sairaanhoitajan tutkinto

56 %

5. Kehittymishalu

52 %

6. Tiimityötaidot

48 %

7. Itsenäisyys

44 %

8. Vuorovaikutustaidot

42 %

9. Työyhteisön kehittämishalu

40 %

10. Joustavuus

34 %

11. Asiakaspalvelutaidot

34 %

12. Muutosvalmius

26 %

13. Työyhteisötaidot

22 %

14. Selvitys keuhkotuberkuloosista

22 %

15. Innostuneisuus

20 %

16. Tarvittava todistus terveydentilasta

20 %

17. Valmius kolmivuorotyöhön

18 %

18. Motivoitunut

18 %

19. Asiakaslähtöinen työskentelytapa

14 %

20. Hyvä suomen kielen taito

14 %

Sairaanhoitaja, etsitkö täydennyskoulutusta? Katso nämä!

Hoitotyö     Tiimityötaidot     Asiakaspalvelu

Selvityksessä oli mukana 50 työpaikkailmoitusta, joiden tehtävänimikkeenä oli sairaanhoitaja. Ilmoitukset ovat heinä- ja maarraskuun 2018 välillä julkaistuja ja ne on kerätty työpaikkailmoituksia julkaisevien internetsivustojen hakupalveluista.

Viimeksi päivitetty: 16 tammi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Haastattelussa Katja Repo: asiakaspalvelun laatu asiakkaan näkökulmasta

Katja Repo toimii Markkinointi-instituutin kaupallistamisen ja uusien liiketoimintojen johtajana. Hän päätti kokeilla työnantajansa palveluita asiakkaana ja vaikuttui.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 20.4.2017

Koulutusalan kysely 2017 – Henkilöstöhallinto

Koulutus.fi:n vuosittainen Koulutuskysely toteuttiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös henkilöstöhallinnon ammattilaisten keskuudessa. Kyselyn tulokset osoittavat, että koulutusalan kehitysnäkymät pysyvät myönteisinä vuodelle 2017.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.7.2019

Pohdi näitä ennen palkkaneuvottelua – 7 parasta vinkkiä

Lue DO's ja DONT's -listamme!

Ura
Lue lisää
Studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.