Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tulorekisteri tuo tulotietojen ilmoittamisen nykyaikaan

Tulotietorekisteri

Tulorekisteri tulee helpottamaan palkanmaksajien arkea 1.1.2019 alkaen. Muutos on odotettu ja onnistuessaan todella toimiva.

Vielä nykyään tiedot palkoista täytyy ilmoittaa usealle eri taholle, useina eri ajankohtina ja muotoina. Vuoden 2019 alusta alkaen palkkatiedot on ilmoitettava vain yhteen paikkaan, tulotietorekisteriin. Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun automatisoi koko homman.

Palkkatiedt siirtyvät tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen ja vuodesta 2020 alkaen rekisteriin siirtyvät eläke- ja etuustiedot. Yritysten on oltava valmiita tulorekisterin tuloon heti vuoden 2019 alusta alkaen. 

Tulorekisteri mahdollistaa palkkatietojen ilmoittamisen automatisoinnin. Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden päivän kuluessa. Ilmoittamisen aikataulu nopeutuu, joten ilmoittamisen automatisointia kannattaa viimeistään nyt pohtia.

Paperiset ilmoitukset hyväksytään vain, jos sähköinen palvelu ei syystä tai toisesta toimisi. Puhelimella ilmoittaminen ei myöskään sovi, vaan tiedot on ilmoitettava määräysten mukaan sähköisesti.

Suositeltavinta ja helpointa on välittää palkkatiedot rekisteriin teknistä rajapintaa pitkin sähköisesti. Palkkajärjestelmän ja tulorekisterin välille on rakennettu sähköinen yhteys, jolloin tiedot välittyvät luotettavasti ja automaattisesti. Manuaalisten työvaiheiden määrä vähenee, ja työaikaa vapautuu muuhun. Jos alatte vasta nyt pohtia yrityksessänne palkkatietojen automaattista ilmoittamista, muistakaa varmistaa, että palkkajärjestelmästä on rakennettu tekninen rajapinta tulorekisteriin.

Tulorekisterin hyödyt palkansaajille

Tulorekisteri ei aiheuta päänvaivaa palkansaajalle vaan päinvastoin — tulorekisteri tekee omien palkkatietojen saamisen helpommaksi. Tiedot säilyvät sähköisessä rekisterissä 10 vuoden ajan, ja tarvittavat tiedot saa rekisteristä helposti esimerkiksi lainahakemukseen. Ei siis enää vanhojen palkkakuittien penkomista lipaston perältä!

Tulorekisterissä on pakollisia tietoja sekä vapaaehtoisesti annettavia täydentäviä tietoja. On toivottavaa, että työnantaja antaa kerralla mahdollisimman kattavat tiedot, jolloin tulorekisteristä saa irti parhaan mahdollisen hyödyn. Tällöin palkansaajan ei tarvitse etsiä erikseen tietoja esimerkiksi etuushakemusta varten.

Tulorekisterin myötä asiointi Kelan kanssa helpottuu, kun työnantajat ilmoittavat rekisteriin palvelussuhdetiedot, tulojen ansaintajaksot sekä poissaolotiedot. Tulorekisterin käyttöönotto tulee helpottamaan starttirahan sekä palkkatuen haku-, myöntö- ja maksuprosesseja, koska tarvittavat tiedot hakemuksia varten saadaan tulotietorekisteristä.

Jos tulorekisteri aiheuttaa harmaita hiuksia ja muutoksen sujuminen ahdistaa, vielä on aikaa kerryttää tietoja tulorekisterikoulutuksessa!

Etsi tulorekisterikoulutuksia

Lähteet: vero.fi, tulorekisteri.fi, ELY-keskus, yrittäjät.fi

Viimeksi päivitetty: 21 marras 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 27.11.2017

Koulutusvähennys: hyödynnä 3 päivän koulutusoikeus

Vuoden 2014 alussa astui voimaan laki, jonka ansiosta henkilöstön osaamisen kehittäminen on aiempaa kannattavampaa. Lue lisää koulutusvähennyksestä!

Teemat: HR , Juridiikka , Koulutus , Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 11.5.2018

TOP 20: Opettajan kysytyimmät ominaisuudet ja taidot

Etsitkö luokanopettajan virkaa tai haluat kehittää osaamistasi opettajana? Lue listamme luokanopettajan halutuimmista ominaisuuksista ja menesty työmarkkinoilla!

Teemat: Koulutus , Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.11.2017

Mullistavatko AR- ja VR -lasit tulevaisuuden opetus- ja koulutuskentän?

Virtuaalitodellisuus on nyt trendikästä. Oli sitten kyse peleistä, huvipuistolaitteista, kuntoutuskäytöstä tai vaikkapa potilastyöstä, virtuaalitodellisuus tuntuu olevan kaikkien huulilla. Mutta mitä on lisätty todellisuus? Entä millaisia ovia VR- ja AR-lasit avaavat vaikkapa opetus- ja koulutuskäytössä? 

Teemat: Koulutus , Ura
Lue lisää

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.
joulukuu 2018
ma
ti
ke
to
pe
la
su
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6