Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta kokille

Täydennyskoulutusta kokille, Uraopas

Kokit työskentelevät usein hotelleissa ja ravintoloissa. Niiden lisäksi kokit työskentelevät aluksilla, suurkeittiöissä, leipomoissa ja elintarviketeollisuudessa. Ruoan laiton lisäksi kokki valmistelee työtä esimerkiksi leikkaamalla vihanneksia tai leipomalla leipää.

Kokit työskentelevät usein tiimeissä, joten hän tarvitsee tiimityöskentelytaitoja päivittäin. Ravintolat ovat kiireisiä työpaikkoja, joten kyky tehdä monta asiaa samanaikaisesti on eduksi. Työvuorot voivat sijoittua iltoihin ja viikonloppuihin, joten joustavuus on tärkeää.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi kokille

Kokin työ perustuu ruoan hygieeniseen käsittelyyn. Järjestelmällisyys ja rauhallisuus on tärkeää hektisessä työssä. Jos kaipaat lisäkoulutusta paineenhallintaan, tarjolla on useita kursseja stressinhallintaan, ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen.

Suurkeittiöissä työtä johtaa työnjohtaja. Jos haluat ottaa askeleen kohti esimiesasemaa, voit ilmoittautua johtamisen täydennyskoulutuksiin. Voit suorittaa laajemman johtamisen tutkinnon tai tiiviimmän johtamiskurssin.

Jos aiot perustaa oman ravintolan, tarvitset osaamista yrittäjyydestä. Ymmärrys työlainsäädännöstä, kirjanpidosta, verotuksesta ja palkanmaksusta tulevat tarpeeseen. Lait ja säädökset muuttuvat jatkuvasti, joten osaamista on syytä päivittää säännöllisesti.

Mieti, haluatko kouluttaa itseäsi

Jos olet kokki ja harkitset jatkokoulutusta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen. Työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Löytääksesi sinulle sopivan jatkokoulutuksen, aloita kartoittamalla nykyiset tietosi ja mieti millä ammattisi osa-alueella voisit kehittyä. Kysy kollegoiltasi millainen koulutus heidän mielestään kehittäisi sinua.

Tulevaisuuden näkymät

Ravintolapalvelut ovat työllistäneet yhä enemmän viime vuosien aikana. Ravintolatoiminnan työllisyystilanteeseen vaikuttaa alan kausiluonteisuus, minkä vuoksi vuokratyöntekijät ja osa-aikaiset työsuhteet ovat alalle tyypillisiä.

Ravitsemusala on siihen kiinteästi liittyvän matkailualan tavoin herkkä talouden suhdannevaihteluille. Työpaikkojen määrään vaikuttaa taloudellinen tilanne, verotus, kustannustaso ja matkailijoiden käyttämien palveluiden määrä.

Liittyvät ammatit: tarjoilija

Lähteet: utbildning.se, ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 10 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Pikaopas Excelin käyttöön

Excelin käyttö on yleistynyt yhä useammalla alalla sekä opinnoissa että työnteossa. Listasimme omat suosikkikomentomme, jotta myös sinä pääsisit ottamaan niistä parhaan hyödyn irti.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 11.5.2018

TOP 20: Opettajan kysytyimmät ominaisuudet ja taidot

Etsitkö luokanopettajan virkaa tai haluat kehittää osaamistasi opettajana? Lue listamme luokanopettajan halutuimmista ominaisuuksista ja menesty työmarkkinoilla!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 31.7.2019

Oppisopimusinfo – mitä oppisopimuksesta pitäisi tietää?

Oppisopimus on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppisopimusinfostamme löydät kattavasti tietoa oppisopimuskoulutukseen liittyvistä käytännön asioista.

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.