10 heinä 2019

Täydennyskoulutusta kokille

Täydennyskoulutusta kokille, Uraopas

Kokit työskentelevät usein hotelleissa ja ravintoloissa. Niiden lisäksi kokit työskentelevät aluksilla, suurkeittiöissä, leipomoissa ja elintarviketeollisuudessa. Ruoan laiton lisäksi kokki valmistelee työtä esimerkiksi leikkaamalla vihanneksia tai leipomalla leipää.

Kokit työskentelevät usein tiimeissä, joten hän tarvitsee tiimityöskentelytaitoja päivittäin. Ravintolat ovat kiireisiä työpaikkoja, joten kyky tehdä monta asiaa samanaikaisesti on eduksi. Työvuorot voivat sijoittua iltoihin ja viikonloppuihin, joten joustavuus on tärkeää.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi kokille

Kokin työ perustuu ruoan hygieeniseen käsittelyyn. Järjestelmällisyys ja rauhallisuus on tärkeää hektisessä työssä. Jos kaipaat lisäkoulutusta paineenhallintaan, tarjolla on useita kursseja stressinhallintaan, ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen.

Suurkeittiöissä työtä johtaa työnjohtaja. Jos haluat ottaa askeleen kohti esimiesasemaa, voit ilmoittautua johtamisen täydennyskoulutuksiin. Voit suorittaa laajemman johtamisen tutkinnon tai tiiviimmän johtamiskurssin.

Jos aiot perustaa oman ravintolan, tarvitset osaamista yrittäjyydestä. Ymmärrys työlainsäädännöstä, kirjanpidosta, verotuksesta ja palkanmaksusta tulevat tarpeeseen. Lait ja säädökset muuttuvat jatkuvasti, joten osaamista on syytä päivittää säännöllisesti.

Mieti, haluatko kouluttaa itseäsi

Jos olet kokki ja harkitset jatkokoulutusta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen. Työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Löytääksesi sinulle sopivan jatkokoulutuksen, aloita kartoittamalla nykyiset tietosi ja mieti millä ammattisi osa-alueella voisit kehittyä. Kysy kollegoiltasi millainen koulutus heidän mielestään kehittäisi sinua.

Tulevaisuuden näkymät

Ravintolapalvelut ovat työllistäneet yhä enemmän viime vuosien aikana. Ravintolatoiminnan työllisyystilanteeseen vaikuttaa alan kausiluonteisuus, minkä vuoksi vuokratyöntekijät ja osa-aikaiset työsuhteet ovat alalle tyypillisiä.

Ravitsemusala on siihen kiinteästi liittyvän matkailualan tavoin herkkä talouden suhdannevaihteluille. Työpaikkojen määrään vaikuttaa taloudellinen tilanne, verotus, kustannustaso ja matkailijoiden käyttämien palveluiden määrä.

Liittyvät ammatit: tarjoilija

Lähteet: utbildning.se, ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 10 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 11.7.2019

Täydennyskoulutusta tiedottajalle

Tiedottaja viestii yrityksestä tai organisaatiosta ja sen toiminnasta. Tiedottaja voi huolehtia yrityksen sisäisestä viestinnästä tai ulkoisesta viestinnästä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien suuntaan. Tiedottajia työskentelee viestintäyrityksissä, viranomaisissa ja muissa organisaatioissa.  Kirjoittaminen Esiintymistaito Markkinointi / Viestintä Tiedotus Hakukoneoptimointi Verkkosivut Johta ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.7.2019

Täydennyskoulutusta hitsaajalle

Hitsaaja yhdistää teräksen ja muut metallit toisiinsa erilaisilla hitsausmenetelmillä. Käsin tehtävässä hitsauksessa tarvitaan käytännön taitoja. Hitsausrobotilla toteutettavat työt sisältävät ohjelmointia ja valvontaa. Hitsaaja työskentelee esimerkiksi konepajalla, telakalla, korjaamolla, talon rakennuksessa, siltatyömaalla tai valmistusteollisuudessa.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.2.2019

Matkaoppaan täydennyskoulutus

Matkaoppaana työsi on pitää huolta kohteeseesi matkanneista matkailijoista. Yleensä matkaoppaiden tehtäviin kuuluu matkustajien vastaanottaminen lentokentällä, tervetulotilaisuuksien järjestäminen, yleinen asiakaspalvelu ja neuvonta matkan aikana sekä aktiviteettien ja retkien myynti ja toteutus. Asiakaspalvelu Sähköpostiohjelmat Matkaoppaana on tärkeää, että olet hyvin asiakaspalvelukeskeinen ja ...
Ura
Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.