Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta arkistonhoitajalle

Täydennyskoulutusta arkistonhoitajalle, Uraopas

Arkistonhoitaja dokumentoi nykyhetkeä ja rekonstruoi historiaa huolehtimalla organisaation asiakirja-aineistosta. Arkistonhoitaja järjestelee, luetteloi, tutkii aineistoa ja hoitaa tietopalvelua. Hän kehittää kokoelmia koulutuksen, tutkimuksen ja yleisön käytettäviin.

Arkistonhoitajat palvelevat organisaatioita sekä laajemmassa kontekstissa yhteiskuntaa ja kulttuuriperinnön säilyttämistä. Arkistonhoitajia työskentelee arkistolaitoksessa, joka muodostuu Kansallisarkistosta ja maakunta-arkistosta. Myös kunnat, järjestöt ja yritykset työllistävät arkistonhoitajia.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi arkistonhoitajalle

Järjestelmäkehityksen ja tietokannan hallinnan koulutusten lisäksi arkistonhoitajalle on muitakin ehdotuksia täydennyskoulutukseksi. Haluat pysyä järjestelmällisenä ja loogisena työssäsi. Henkilökohtaisen tehokkuuden ja itsensä johtamisen koulutukset nostavat organisointitaitosi uudelle tasolle.

Annat neuvoja viranomaisille, yrityksille ja muille arkiston vierailijoille. Voit jatkokouluttautua asiakaspalvelun alueella esimerkiksi hankalien asiakaskohtaamisten käsittelemiseen syventyvällä kurssilla. 

Arkistoinhoitajana saatat vierailla luennoimassa erilaisilla kursseilla. Jos yleisön edessä puhuminen jännittää sinua, kohota itseluottamustasi esiintymistaidon, viestinnän ja vuorovaikutuksen täydennyskoulutuksissa.

Asiakirjahallinnon digitalisaation myötä arkistonhoitaja tarvitsee sujuvia tietoteknisiä taitoja. Tietokoneen ajokortin suorittaminen tai Microsoft Officen hallinta helpotta työtäsi. Esimerkiksi Powerpointin käyttötaito tukee esitystäsi, jos käyt luennoimassa.

Ajattele haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka sopisivat sinulle.

Tulevaisuuden näkymät

Tiedon ja arkistonhallinnan ammattiyhdistys ry:n (TAAY) jäsenten työllistymistilanne on hyvä. Suurin osa on vakituisessa työsuhteessa ja työvoimavaihtuvuus on vähäistä. Arkistoalan koulutus, työkokemus tai työharjoittelussa saatu kokemus auttaa työllistymään.

Alan työllisyyttä ylläpitää alan lakisääteisyys, eikä tehtävät onnistu ilman ammattitaitoista arkistonhoitajaa. Arkistonhoitajien työllistymisnäkymät ovat vakaat lähitulevaisuudessa ja työpaikkojen määrän arvioidaan pysyvän samalla tasolla.

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 12 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Haastattelussa Ilkka Koppelomäki: itsensä sisäinen kehittäminen

Ilkka Koppelomäki on aikaisemmin ollut aktiivinen urheilija ja urheiluhieroja. Kiinnostus itsensä kehittämiseen alkoi urheilun kautta ja vahvistui myöhemmin koulutuksen ohessa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.1.2019

Täydennyskoulutusta hovimestarille

Murhamysteereissä hovimestari on yleensä syyllinen, mutta tosielämässä hän on ravintolasalien valtias. Hovimestari toimii ravintolan ravintolasalissa eräänlaisena myyntipäällikkönä sekä tarjoilijoiden esimiehenä.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 20.4.2017

Koulutusalan kysely 2017 – Henkilöstöhallinto

Koulutus.fi:n vuosittainen Koulutuskysely toteuttiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös henkilöstöhallinnon ammattilaisten keskuudessa. Kyselyn tulokset osoittavat, että koulutusalan kehitysnäkymät pysyvät myönteisinä vuodelle 2017.

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.