12 heinä 2019

Täydennyskoulutusta arkistonhoitajalle

Täydennyskoulutusta arkistonhoitajalle, Uraopas

Arkistonhoitaja dokumentoi nykyhetkeä ja rekonstruoi historiaa huolehtimalla organisaation asiakirja-aineistosta. Arkistonhoitaja järjestelee, luetteloi, tutkii aineistoa ja hoitaa tietopalvelua. Hän kehittää kokoelmia koulutuksen, tutkimuksen ja yleisön käytettäviin.

Arkistonhoitajat palvelevat organisaatioita sekä laajemmassa kontekstissa yhteiskuntaa ja kulttuuriperinnön säilyttämistä. Arkistonhoitajia työskentelee arkistolaitoksessa, joka muodostuu Kansallisarkistosta ja maakunta-arkistosta. Myös kunnat, järjestöt ja yritykset työllistävät arkistonhoitajia.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi arkistonhoitajalle

Järjestelmäkehityksen ja tietokannan hallinnan koulutusten lisäksi arkistonhoitajalle on muitakin ehdotuksia täydennyskoulutukseksi. Haluat pysyä järjestelmällisenä ja loogisena työssäsi. Henkilökohtaisen tehokkuuden ja itsensä johtamisen koulutukset nostavat organisointitaitosi uudelle tasolle.

Annat neuvoja viranomaisille, yrityksille ja muille arkiston vierailijoille. Voit jatkokouluttautua asiakaspalvelun alueella esimerkiksi hankalien asiakaskohtaamisten käsittelemiseen syventyvällä kurssilla. 

Arkistoinhoitajana saatat vierailla luennoimassa erilaisilla kursseilla. Jos yleisön edessä puhuminen jännittää sinua, kohota itseluottamustasi esiintymistaidon, viestinnän ja vuorovaikutuksen täydennyskoulutuksissa.

Asiakirjahallinnon digitalisaation myötä arkistonhoitaja tarvitsee sujuvia tietoteknisiä taitoja. Tietokoneen ajokortin suorittaminen tai Microsoft Officen hallinta helpotta työtäsi. Esimerkiksi Powerpointin käyttötaito tukee esitystäsi, jos käyt luennoimassa.

Ajattele haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka sopisivat sinulle.

Tulevaisuuden näkymät

Tiedon ja arkistonhallinnan ammattiyhdistys ry:n (TAAY) jäsenten työllistymistilanne on hyvä. Suurin osa on vakituisessa työsuhteessa ja työvoimavaihtuvuus on vähäistä. Arkistoalan koulutus, työkokemus tai työharjoittelussa saatu kokemus auttaa työllistymään.

Alan työllisyyttä ylläpitää alan lakisääteisyys, eikä tehtävät onnistu ilman ammattitaitoista arkistonhoitajaa. Arkistonhoitajien työllistymisnäkymät ovat vakaat lähitulevaisuudessa ja työpaikkojen määrän arvioidaan pysyvän samalla tasolla.

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 12 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 11.7.2019

Täydennyskoulutusta kosmetologille

Kosmetologi on ihon ja kehon kauneutta ja terveyttä ylläpitävä kauneudonhoitoalan ammattilainen. Kosmetologi tekee kasvohoitoja, ihonpuhdistusta, käsihoitoja, jalkahoitoja, hierontaa, ehostuksia ja korvien rei’ityksiä. Kosmetologi esittelee ja myy ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, terveydenhuoltoalan yrityksissä, kylpylöissä, kosmetiikkamyymälöissä ja ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Pikaopas Excelin käyttöön

Excelin käyttö on yleistynyt yhä useammalla alalla sekä opinnoissa että työnteossa. Listasimme omat suosikkikomentomme, jotta myös sinä pääsisit ottamaan niistä parhaan hyödyn irti.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.6.2019

Näin onnistut uudessa työssä

Täytä odotukset ja onnistu fiksuilla tavoitteilla. Muista: älä huoli liikaa, asiat tulevat ratkeamaan parhain päin niin kauan kuin priorisoit oppimisen kaikkein korkeimmalle.

Ura
Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.