Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta ensihoitajalle

Täydennyskoulutusta ensihoitajalle, Uraopas

Ensihoitaja auttaa akuutisti sairastuneita tai vammautuneita potilaita. Ensihoitaja arvioi potilaan tilan sekä käynnistää ja ylläpitää tämän elintoimintoja. Ensihoitaja tekee kaikkensa lievittääkseen tai kohentaakseen potilaan tilaa, jotta potilaan terveydentilan ennuste olisi mahdollisimman hyvä. Työ on henkisesti ja fyysisesti raskasta. Ammatissa menestyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi ensihoitajalle

Esihoitaja on usein ensimmäisenä läsnä tapahtumapaikalla. Hänen työnsä edellyttää vahvaa paineensietokykyä. Käsitelläksesi stressiä entistäkin paremmin, voit osallistua stressinhallinnan tai henkilökohtaisen tehokkuuden täydennyskoulutuksiin. Ensiaputaidot on hyvä pitää ajan tasalla hätäensiavun täydennyskoulutuksissa.

Akuuteissa tilanteissa sinun täytyy pysyä rauhallisena ja kommunikoida selkeästi potilaille ja hänen läheisilleen. Toimit myös yhteistyössä poliisin, pelastuslaitoksen ja hätäkeskuksen kanssa, joten tarvitset lisäksi hyviä tiimityötaitoja. Vuorovaikutustaitoja pääset kehittämään neuvottelu- ja esiintymistaitojen koulutuksissa. Tiimityön koulutuksissa opit hyödyntämään omia vahvuuksiasi osana työporukkaa.

Hoitotason ensihoitajana saatat tarvita johtamistaitoja. Esimies- ja johtamistaidon koulutuksia löytyy laajemmista johtamistutkinnoista tiiviimpiin johtamisen eri osa-alueisiin keskittyviin koulutuksiin. Ensihoitajat myös kouluttavat yrityksissä ja erilaisilla kursseilla. Ohjaustyöstä kiinnostuneet ensihoitajat voivat tutustua tarjolla oleviin pedagogiikan täydennyskoulutuksiin.

Työsi on sekä henkisesti että fyysisesti raskasta. Jos haluat työskennellä terveellisemmissä työasennoissa, monet personal trainereille suunnatut koulutukset sopivat kaikille fyysisestä hyvinvoinnista kiinnostuneille. Mindfulness-koulutus antaa keinot palautua henkisesti raskaasta työpäivästä.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista. Antaako saamasi palaute ideoita täydennyskouluttautumiseen?

Tulevaisuuden näkymät

Terveyspalvelut työllistävät eniten julkisella sektorilla, mutta myös yksityisellä sektorilla ja erilaisten järjestöjen parissa ulkomailla. Monet terveydenhuoltoalan ammattilaiset työskentelevät ammatinharjoittajina tai yrittäjinä. Työllistymistilanne terveydenhuoltoalalla on hyvä joitakin alueellisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Väestön ikääntymisen ja eläköitymisen myötä terveydenhuoltoalan ammattilaisille on tarvetta lähitulevaisuudessa.

Liittyvät ammatit: sairaanhoitaja

Lähteet: ammattinetti.fi, keskisuomenpelastuslaitos.fi

Viimeksi päivitetty: 18 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Pikaopas Wordin käyttöön

Kamppailetko sinäkin Wordin kanssa? Olemme listanneet pikakomentoja ja oikoreittejä, joita hyödyntämällä säästät aikaa ja hermoja – tai pääset vain pätemään. Ota Microsoft Word tehokäyttöön näillä vinkeillä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.7.2019

Pohdi näitä ennen palkkaneuvottelua – 7 parasta vinkkiä

Lue DO's ja DONT's -listamme!

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Tuliko luvattua liikoja CV:ssä? Näillä kursseilla korjaat tilanteen

Ei hätää! Katso vinkkimme ja pelasta itsesi ikäviltä tilanteilta.

Ura
Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.