18 heinä 2019

Täydennyskoulutusta ensihoitajalle

Täydennyskoulutusta ensihoitajalle, Uraopas

Ensihoitaja auttaa akuutisti sairastuneita tai vammautuneita potilaita. Ensihoitaja arvioi potilaan tilan sekä käynnistää ja ylläpitää tämän elintoimintoja. Ensihoitaja tekee kaikkensa lievittääkseen tai kohentaakseen potilaan tilaa, jotta potilaan terveydentilan ennuste olisi mahdollisimman hyvä. Työ on henkisesti ja fyysisesti raskasta. Ammatissa menestyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi ensihoitajalle

Esihoitaja on usein ensimmäisenä läsnä tapahtumapaikalla. Hänen työnsä edellyttää vahvaa paineensietokykyä. Käsitelläksesi stressiä entistäkin paremmin, voit osallistua stressinhallinnan tai henkilökohtaisen tehokkuuden täydennyskoulutuksiin. Ensiaputaidot on hyvä pitää ajan tasalla hätäensiavun täydennyskoulutuksissa.

Akuuteissa tilanteissa sinun täytyy pysyä rauhallisena ja kommunikoida selkeästi potilaille ja hänen läheisilleen. Toimit myös yhteistyössä poliisin, pelastuslaitoksen ja hätäkeskuksen kanssa, joten tarvitset lisäksi hyviä tiimityötaitoja. Vuorovaikutustaitoja pääset kehittämään neuvottelu- ja esiintymistaitojen koulutuksissa. Tiimityön koulutuksissa opit hyödyntämään omia vahvuuksiasi osana työporukkaa.

Hoitotason ensihoitajana saatat tarvita johtamistaitoja. Esimies- ja johtamistaidon koulutuksia löytyy laajemmista johtamistutkinnoista tiiviimpiin johtamisen eri osa-alueisiin keskittyviin koulutuksiin. Ensihoitajat myös kouluttavat yrityksissä ja erilaisilla kursseilla. Ohjaustyöstä kiinnostuneet ensihoitajat voivat tutustua tarjolla oleviin pedagogiikan täydennyskoulutuksiin.

Työsi on sekä henkisesti että fyysisesti raskasta. Jos haluat työskennellä terveellisemmissä työasennoissa, monet personal trainereille suunnatut koulutukset sopivat kaikille fyysisestä hyvinvoinnista kiinnostuneille. Mindfulness-koulutus antaa keinot palautua henkisesti raskaasta työpäivästä.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista. Antaako saamasi palaute ideoita täydennyskouluttautumiseen?

Tulevaisuuden näkymät

Terveyspalvelut työllistävät eniten julkisella sektorilla, mutta myös yksityisellä sektorilla ja erilaisten järjestöjen parissa ulkomailla. Monet terveydenhuoltoalan ammattilaiset työskentelevät ammatinharjoittajina tai yrittäjinä. Työllistymistilanne terveydenhuoltoalalla on hyvä joitakin alueellisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Väestön ikääntymisen ja eläköitymisen myötä terveydenhuoltoalan ammattilaisille on tarvetta lähitulevaisuudessa.

Liittyvät ammatit: sairaanhoitaja

Lähteet: ammattinetti.fi, keskisuomenpelastuslaitos.fi

Viimeksi päivitetty: 18 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 1.2.2019

Täydennyskoulutusta henkilöstöpäällikölle

Henkilöstöpäällikkönä olet vastuussa henkilöstöstä ja HR-toiminnosta työpaikallasi. On tärkeää, että olet hyvin sitoutunut työhösi ja kiinnostunut ympärilläsi olevista ihmisistä. Työpaikasta riippuen tehtävät voivat vaihdella, mutta yleisesti ottaen henkilöstöhallinnon johtaja työskentelee (työ)hyvinvoinnin, henkilöstön kehittämisen, rekrytoinnin, irtisanomisten ja muiden henkilöstöasioiden pariss ...
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 21.7.2020

7 vinkkiä lomaltapaluuseen

Lomaltapaluun ei tarvitse olla vaikeaa! Kokosimme 8 vinkkiä, jotka paitsi helpottavat paluutasi töihin, myös petaavat tien menestyksekkäälle syksylle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 10.10.2022

Myötäinnostujaksi itseään kuvaileva Joonas Keskinen haluaa tuoda taiteen ja kulttuurin näkyvämmäksi osaksi ihmisten arkea

Vuoden 2023 MBA-stipendi on myönnetty Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman päällikkönä toimivalle Joonas Keskiselle.

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.