18 heinä 2019

Täydennyskoulutusta fysioterapeutille

Täydennyskoulutusta fysioterapeutille, Uraopas

Fysioterapeutin ammatti on asiantuntijatyötä, jonka eritysosaamisalueisiin kuuluu terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Fysioterapian menetelmiin kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua, manuaalista- ja fysikaalista terapiaa sekä apuvälinepalveluita. Fysioterapeutit työskentelevät esimerkiksi sairaaloissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, kylpylöissä, työterveyshuolloissa, oppilaitoksissa tai alan yrittäjinä.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi fysioterapeutille

Fysioterapeutin ammatillinen toiminta perustuu käytännön terapiataitoihin. Lisäksi fysioterapeutit hyödyntävät viestintä- ja yhteistyötaitoja hoitotyössään. Syvennä osaamistasi fysioterapian täydennyskoulutuksilla tai löydä vahvuutesi kommunikoijana tiimityön, vuorovaikutustaitojen ja esiintymistaitojen koulutuksissa.

Ammattisi fysioterapeuttina on suureksi osaksi asiakaspalvelutyötä. Tarjolla on useita koulutuksia asiakaspalvelutaitojen kehittämisestä kiinnostuneille fysioterapeuteille. Asiakkaasi saattavat puhua muuta kieltä kuin suomea, joten kielitaidon kehittäminen on aina eduksesi. Kielikoulutuksia löytyy useista kielistä työelämän tarpeisiin.

Yrittämisestä kiinnostuneet voivat valmistautua tulevaan esimerkiksi suorittamalla yrittäjän ammattitutkinnon. Yrittäjänä tarvitset tietoa muun muassa kirjanpidosta, markkinoinnista ja verotuksesta. Jos sinulla on alaisia, kannattaa opiskella esimiestaitoja.

Mieti, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista.

Tulevaisuuden näkymät

Terveyspalvelut työllistävät eniten julkisella sektorilla, mutta myös yksityisellä sektorilla ja erilaisten järjestöjen parissa ulkomailla. Monet terveydenhuoltoalan ammattilaiset työskentelevät ammatinharjoittajina tai yrittäjinä. Työllistymistilanne terveydenhuoltoalalla on hyvä joitakin alueellisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Väestön ikääntymisen ja eläköitymisen myötä terveydenhuoltoalan ammattilaisille on tarvetta lähitulevaisuudessa.

Lähteet: ammattinetti.fi, suomenfysioterapeutit.fi

Viimeksi päivitetty: 18 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 12.7.2019

Täydennyskoulutusta metrojunankuljettajalle

Metrojunankuljettaja on ainutlaatuinen ammatti, sillä Suomessa heitä on vain reilu sata. Metrojunankuljettaja säätää metrojunan nopeutta radanvarren merkkien ja opasteiden mukaan. Turvallisuussäännöt ohjaavat hänen toimintaansa, joten metrojunankuljettaja tarkkailee myös junan kuntoa. Stadin ammatti- ja aikuisopisto kouluttaa metrojunankuljettajia yhdessä Helsingin Kaupungin Liikennelaitoksen (HKL ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Pikaopas Excelin käyttöön

Excelin käyttö on yleistynyt yhä useammalla alalla sekä opinnoissa että työnteossa. Listasimme omat suosikkikomentomme, jotta myös sinä pääsisit ottamaan niistä parhaan hyödyn irti.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 31.7.2019

Oppisopimusinfo

Oppisopimus on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppisopimusinfostamme löydät kattavasti tietoa oppisopimuskoulutukseen liittyvistä käytännön asioista.

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.