11 heinä 2019

Täydennyskoulutusta graafiselle suunnittelijalle

Täydennyskoulutusta graafiselle suunnittelijalle, Uraopas

Graafinen suunnittelija luo viestille visuaalisen ulkoasun. Hän suunnittelee julisteita, painotuotteita, sähköisten medioiden ulkoasuja, opasteita ja merkkejä. Ulkoasuja suunnitellaan myös arkisille tuotteille, kuten sanomalehdille, maitotölkeille ja hammastahnatuubeille. Suunnittelun kohteena voi olla jopa yritysilme tai muu laajempi kokonaisuus.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi graafiselle suunnittelijalle

Vie suunnittelutaitosi seuraavalle tasolle Photoshop-, InDesign- ja Illustrator -kursseilla. Tekoäly ja 3D-mallinnus tulee yhä yleisemmäksi, joten 3D-grafiikan koulutuksella pysyt alan kehityksessä mukana. Tarkista myös tarjolla olevat CAD-koulutukset.

Graafinen suunnittelija saa tehtävänsä usein toimeksiantona, joten asiakaslähtöisyys on tärkeä periaate. Asiakaspalvelun täydennyskoulutuksella voit kehittyä taitavaksi ihmistuntijaksi, mikä auttaa yhdistämään omat ja asiakkaan näkemykset. Asiantunteva palvelu saa tyytyväiset asiakkaat palaamaan luoksesi.

Yrittäjyyden täydennyskoulutukset sopivat yrittäjille ja oman yrityksen perustamista suunnitteleville. Yrittäjyyden tutkinnot sopivat hyvin aloittaville yrittäjille. Kokeneille yrittäjille löytyy kohdennettuja koulutuksia yritystoiminnan tueksi. Tarvitset tietoa muun muassa markkinoinnista, viestinnästä, kirjanpidosta, verotuksesta ja sisäisestä laskentatoimesta.

Suunnitteluohjelmien lisäksi hyvät tietokoneen peruskäyttötaidot ovat tarpeellisia. Monissa ammateissa edellytetään Microsoft Officen työkalujen hallitsemista. Erityisesti Excel, Word ja Powerpoint kannattaa tuntea. Työyhteisöissä jaetaan tiedostoja Outlookissa, Sharepointissa ja pilvipalvelimissa. Katso tarjolla olevat pilvityökalujen koulutukset!

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella haluaisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka kehittäisivät sinua.

Tulevaisuuden näkymät

Graafinen suunnittelu työllistää suunnittelu-, viestintä- ja mainostoimistoissa, painotaloissa ja mediassa. Työpaikkoja on eniten tarjolla pääkaupunkiseudulla. Muotoilualalla esiintyy työttömyyttä, sillä alalle on kouluttautunut enemmän tekijöitä kuin tarjolla on työpaikkoja.

Työllistymistä helpottaa koulutus, työkokemus ja ansioituneisuus alalla. Monet muotoilijat, suunnittelijat ja konsultit toimivat yrittäjinä. Oman yritystoiminnan ja konsulttitehtävien lisäksi muotoilualla tehdään opetustyötä.

Liittyvät ammatit: Art director

Lähteet: ammattinetti.fi, graafinen.com

Viimeksi päivitetty: 11 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 15.7.2019

Täydennyskoulutusta hitsaajalle

Hitsaaja yhdistää teräksen ja muut metallit toisiinsa erilaisilla hitsausmenetelmillä. Käsin tehtävässä hitsauksessa tarvitaan käytännön taitoja. Hitsausrobotilla toteutettavat työt sisältävät ohjelmointia ja valvontaa. Hitsaaja työskentelee esimerkiksi konepajalla, telakalla, korjaamolla, talon rakennuksessa, siltatyömaalla tai valmistusteollisuudessa.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Haastattelussa Katja Repo: asiakaspalvelun laatu asiakkaan näkökulmasta

Katja Repo toimii Markkinointi-instituutin kaupallistamisen ja uusien liiketoimintojen johtajana. Hän päätti kokeilla työnantajansa palveluita asiakkaana ja vaikuttui.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.12.2020

Projektipäällikön sertifikaatit – mikä niistä valita?

Olemme koonneet tälle sivulle yleisimmän projektinhallinnan sertifikaatit. Löydä omalle urallesi sopivin vaihtoehto!

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.