30 tammi 2019

Täydennyskoulutusta HR-koordinaattorille

Täydennyskoulutusta HR-koordinaattorille

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. On tavallista, että organisaatiot käyttävät hieman erilaisia, mutta samankaltaisia tehtäviä sisältäviä titteleitä, kuten HR-koordinaattori, HR-assistentti, HR Specialist ja henkilöstöassistentti. HR-koordinaattorin ja vastaavan tittelin haltijan työtehtäviin voi kuulua muun muassa uusien työntekijöiden perehdyttämistä, HR-toiminnon kehittämistyötä, työsopimusten laadintaa, HR-asioista viestimistä ja rekrytointitehtäviä. HR-assistentit voivat hoitaa myös palkkahallinnon tehtäviä eli käsitellä palkkoja, lomia ja ylitöitä koskevia asioita.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi HR-koordinaattorille

Henkilöstöhallinnon toimikentän lainsäädännön tuntemus, kuten työsopimuslain tuntemus, on tärkeää jokaiselle HR-tehtäviä hoitavalle. Lainsäädännöstä perillä oleminen on edellytys laadukkaalle HR-tehtävien hoitamiselle. Työoikeuden saralla kouluttautuminen kannattaa, sillä muutoksia tulee jatkuvasti. Työoikeudelliset kysymykset ovat usein tapetilla myös mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa, joten asioista kannattaa olla perillä, jotta osaat vastata organisaationne sisältä nouseviin kysymyksiin.

Henkilöstöhallinnon ammattilaisena harteillasi lepää useita vastuita ja ilmassa on monia palloja. Organisaation sisältä työntekijät saattavat kääntyä puoleesi mitä erilaisimmissa kysymyksissä, päivittäiset hommat pitäisi hoitaa kunnialla ja esimiehen sinulle nimittämää projektia pitäisi alkaa todenteolla edistää. Miten organisoit työtehtävät järkevästi ja saat projektin etenemään tehokkaasti? Näihin apua tarjoavat ajanhallinnan ja projektinhallinnan koulutukset, jotka on suunnattu toimihenkilöille.

Asiantuntijatyön tekijänä olet työpaikkasi lähettiläs ja edustaja. Olet sitä niin digitaalisissa kanavissa kuin fyysisissä tapahtumissa, kuten messuilla. Tämän vuoksi digitaalisen markkinoinnin, somen tai esiintymistadon koulutuksista voi olla paljon hyötyä HR-ammattilaisellekin. Some-kursseilta saa hyviä tärppejä siihen, mistä kanavista ja minkälaisella sisällöllä kiinnostavat hakijat tavoittaa. Oikeastaan alaan ja titteliin katsomatta nykypäivän ammattilaisen on hyvä olla läsnä somekanavissa ja hallita niiden käyttö.

Tunnet rekrytointiprosessiin ja työsuhteen aloittamiseen liittyvät toimenpiteet. Tuet omalla työlläsi rekrytointien onnistumista sekä tiimin muuta toimintaa HR-prosesseihin liittyen. Vastaat työnantajavelvoitteiden täyttymisestä ja ohjaamisesta valintaprosessien aikana sekä näihin liittyvän tiedon ylläpidosta.

Microsoft Office -työkalut ovat HR-koordinaattorinkin parhaimpia kavereita. Erityisesti Excel-taidot tulevat työssä todennäköisesti tarpeeseen. Excel-kurssit ovat ehdottoman hyvä tapa oppia tehokasta ohjelman käyttöä. Asiaan perehtynyt kouluttaja auttaa kaikissa ongelmatilanteissa, avaa mieltä askarruttavat kysymykset ja antaa vinkkejä ominaisuuksista ja toiminnoista, joiden olemassaolosta et edes tiennyt. IT-taidot ovat muutoinkin nykypäivänä oltava hallussa. Myös henkilöstöhallinto digitalisoituu ja erilaisten tiedonhallinnan ja HR-järjestelmien käyttö tulee hanskata.

Asiakaspalveluhenkisyys on yleensä olennaista HR-koordinaattorin työssä, sillä hakijoiden kyselyt ja yhteydenpito potentiaalisiin uusiin työntekijöihin on hoidettava laadukkaasti. Jos HR-koordinaattori työskentelee rekrytointifirmassa, joka hoitaa rekrytointitoimeksiantoja toisilta firmoilta, asiakas- ja hakijapalvelu rekrytointiprosessiin liittyen edellyttää myös sujuvaa ja asiantuntevaa asiakaspalvelua. Eteen saattaa tulla hankaliakin tilanteita, joissa auttavat erityisesti konfliktitilanteita käsittelevät tai haastavasti käyttäytyvien henkilöiden kohtaamiseen valmistavat asiakaspalvelukoulutukset.

Kiinnostaako kouluttautuminen?

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi
kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla
mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi
saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Voit aloittaa sopivan koulutuksen etsimisen pohtimalla mahdollisia aukkoja
omassa tietämyksessäsi ja millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin
parempi. Voit myös kysyä esimieheltäsi tai kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista,
jotka voisivat sopia sinulle.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Viimeksi päivitetty: 30 tammi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 13.2.2019

Täydennyskoulutusta oppilaanohjaajalle

Oppilaanohaaja työskentelee eri opetusasteilla auttaen oppilaita suunnittelemaan jatko-opintoja ja niihin hakeutumista. Oppilaanohjaaja neuvoo opiskelutaitoja tai auttaa työelämään siirryttäessä.  Oppilaanohjaajan työhön kuuluu luokkamuotoista opetusta ja ohjausta. Työtä saatetaan tehdä myös pienryhmissä tai henkilökohtaisesti kahden kesken oppilaan kanssa.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Kahdeksan ominaisuutta, jotka erottavat menestyvät ihmiset muista

Tietynlaiset ihmiset tuntuvat menestyvän kaikessa mitä he tekevät. Toisia taas ei koskaan tunnu lykästävän. Mikä erottaa menestyvät ihmiset muista?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 26.4.2019

9 taloustermiä, jotka sinun tulisi tuntea

Tunnetko talouden perustermit? Pieni muistinvirkistys on aina paikallaan! Katso listamme ja kerrytä tietouttasi.

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.