25 tammi 2019

Täydennyskoulutusta jalkahoitajalle

Täydennyskoulutusta jalkahoitajalle, Uraopas

Jalkahoitajan työn keskiössä ovat halu auttaa sekä palvella asiakkaita. Jalkahoito on varsin ihmisläheistä työtä. Oman kädenjäljen näkee heti työnsä päätteeksi. Jalkahoitaja voi toimia yrittäjänä tai palkkatyöläisenä. Jalkahoitajan työhön kuuluu jalkojen perushoitoa sekä asiakkaan jalkaongelmien ennaltaehkäisyä. Jalkahoitaja voi työskennellä esimerkiksi terveyskeskuksissa, hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kuntoutuskeskuksissa, kauneushoitoloissa tai kylpylöissä.

Ehdotuksia jalkahoitajan täydennyskoulutukseksi

Koska jalkojen hyvinvointi ja hoito ovat osa asiakkaan kokonaishoitoa, jalkahoitajalla tulee olla laaja tietämys eri sairauksia sairastavien asiakkaiden erityispiirteistä. Kun jalkojenhoitaja ymmärtää sairauden tai vaivan vaikutukset jalkahoitoon, voidaan ennaltaehkäisiä erilaisia vaivoja ja jalkaongelmia.

Jalkojenhoitajan osaamisalueisiin kuuluu paitsi jalkojenhoidon merkityksen ymmärtäminen ihmisen kokonaishoidolle, myös asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot, hoitoympäristön suunnittelu, jalkahoidon hoitosuunnitelman laatiminen asiakasanalyysin pohjalta, tavallisimpien iho- ja kynsiongelmien hoitaminen sekä esimerkiksi vanhusten ja diabeetikkojen jalkojenhoidon erityispiirteet.

Työ edellyttää uuden oppimista ja oman ammattitaidon jatkuvaa kehittämistä. Uutta oppii paitsi työkokemuksen kautta, myös erilaisissa täydennyskoulutuksissa.

Yrittäjänä toimivan jalkojenhoitajan on hyvä osata kirjanpitoon, verotukseen ja liiketoimintaan periaatteet.

Mieti, haluatko kouluttaa itseäsi

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi
kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla
mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi
saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Jos olet yrittäjä, mieti millaista täydennyskoulutusta tarvitset ja millaisia kouluttautumisen kustannukset ovat. 

Voit aloittaa sopivan koulutuksen etsimisen pohtimalla mahdollisia aukkoja
omassa tietämyksessäsi ja miettiä, millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin
parempi. Voit myös kysyä esimieheltäsi tai kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista,
jotka voisivat sopia sinulle.

Tulevaisuuden näkymät

Terveydenhuoltoalan ammattilaisista noin neljännes työskentelee yksityisellä sektorilla erilaisissa yrityksissä ja järjestöissä. Alan työntekijöiden määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin viime vuosien aikana. Monet alan ammattilaiset ovat perustaneet yrityksen tai toimivat ammatinharjoittajina.

Työllisyystilanne alalla on yleisesti ottaen hyvä, mutta ammattikohtaisia ja alueellisia eroja toki esiintyy.

Lähteet: takk.fi, lumova.fi, Ammattinetti

Viimeksi päivitetty: 25 tammi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 8.8.2019

Täydennyskoulutusta laborantille

Laborantti tekee kemiallisia, fysikaalisia, mikrobiologisia ja aistinvaraisia määrityksiä laboratorioissa. Laborantin työ on varsin käytännönläheistä. Hän valmistaa liuoksia, käsittelee näytteitä, tekee mittauksia, testaa tuotteita ja laskee tuloksia. Laborantin työllä on tärkeä merkitys tuotteiden laadun, elintarvikkeiden terveellisyyden ja ympäristön hygieenisyyden kannalta.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 18.7.2019

Täydennyskoulutusta neuropsykiatriselle valmentajalle

Neuropsykiatristen valmentajien yhdistyksen mukaan neuropsykiatrinen valmennus eli NEPSY-valmennus on ohjauksellinen ja tavoitteellinen kuntoutusmenetelmä, jonka tarkoituksena on tukea arjen ja elämänhallinnan taitoja, myönteisten toimintatapojen kehittymistä ja myönteisen elämänpolun muodostumista. Neuropsykiatrisen valmennuksen asiakkailla on neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.1.2022

TOP 20: Markkinoinnin ammattilaisen kysytyimmät ominaisuudet

Selvitimme mitkä ovat markkinoinnin ammattilaisen tämän hetken arvostetuimmat ominaisuudet ja taidot. Tutustu TOP 20 listaan!

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.