Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta liikunnanopettajalle

Liikunnanopettajan täydennyskoulutus, Uraopas

Liikunnanopettajat työskentelevät eri opetusasteiden oppilaitoksissa ja opettavat liikuntaa. Liikunnan tuntiohjauksen lisäksi tavoitteena on innostaa nuoria liikkumaan myös omalla vapaa-ajallaan ja tehdä liikunnasta osa normaalia elämää.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi liikunnanopettajalle

Liikunnanopettajien työ saattaa olla aika-ajoin kuormittavaa, sillä huolehdittavia asioita on monia. Liikunnan opettamisen lisäksi he saattavat opettaa myös esimerkiksi terveystietoa tai toimia koulun rehtorina. Liikunnanopettajat järjestävät myös koulujenvälistä kilpailutoimintaa. Liikunnanopettajat huolehtivat liikuntatuntien järjestämisen lisäksi myös esimerkiksi vanhojen tanssien järjestämisestä. Oman ajanhallinnan on siis tärkeä olla kunnossa.

Liikunnanopettajien on osattava ohjata monipuolisesti eri lajeja ja ottaa erilaiset oppilaat huomioon. Omasta ammattitaidosta on tärkeä pitää huoli erilaisilla koulutuksilla. Ensiaputaitojen on myös hyvä olla ajan tasalla, sillä pienet vammat ovat liikuntatunneilla tavallisia.

Liikunnanopettajan työssä tärkeässä asemassa on vuorovaikutustaidot. Hyvistä vuorovaikutustaidoista on hyötyä etenkin oppilaiden kanssa toimiessa, sillä nuoria ei aina ole helppo innostaa ja inspiroida. Nuorten kanssa on osattava olla hyvä tyyppi!

Liikunnanopettaja voi työskennellä myös koulun rehtorina. Silloin esimiestaidot ovat tärkeitä.

Tulevaisuuden näkymät

Liikunnanopettajat voivat jo nyt toimia muissakin tehtävissä kuin opettajina. Tulevaisuudesa esimerkiksi liikunnanopettajien pyörittämät liikuntaan keskittyneet pienyritykset voivat yleistyä.

Lähteet: ammattinetti.fi, utbildning.se

Viimeksi päivitetty: 30 tammi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.4.2018

TOP 20: Myyjän kysytyimmät ominaisuudet

Koulutus.fi kävi läpi joukon myyntialan työpaikkailmoituksia kartoittaakseen, mitä taitoja ja ominaisuuksia myynnin alan ammattilaiselta juuri nyt edellytetään. Tutustu TOP 20 -listaan!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Aika vaihtaa ammattia? Näistä merkeistä tiedät, että on aika siirtyä uralla eteenpäin

Haaveiletko alan vaihtamisesta, uudelleenkouluttautumisesta tai ylennyksestä? Näistä merkeistä tiedät, että on aika siirtyä urallasi eteenpäin.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.5.2019

Mitä teen, jos jään työttömäksi?

Kukaan meistä ei toivo jäävänsä työttömäksi, mutta joillekin se valitettavasti tulee ajankohtaiseksi jossain vaiheessa elämää.

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.