Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta IT-tukihenkilölle

Täydennyskoulutusta mikrotukihenkilölle, Uraopas

IT-tukihenkilö tai mikrotukihenkilö selvittää vikatilanteita sekä neuvoo käyttäjiä tietotekniikan ja tietoliikenteen alueilla. IT-tukihenkilö asentaa tietokoneita, niiden oheislaitteita, verkkoja ja ohjelmistoja. Lisäksi hän ylläpitää niitä päivittämällä uusimmat ohjelmistoversiot.

Mikrotukihenkilöt työskentelevät tietotekniikan palvelutuotantoyrityksien lisäksi muidenkin toimialojen yrityksissä sekä valtion, kuntien ja järjestöjen palveluksessa. Ammatti on tärkeä, sillä nykyaikaiset työympäristöt ovat riippuvaisia tietotekniikan ja tietoliikenteen sujuvasta toiminnasta.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi mikrotukihenkilölle

IT-tukihenkilönä sinun on tunnettava laitteistot, ohjelmistot ja liikenneverkot kuin omat taskusi. Tekniikka kehittyy nopeasti, joten täydennyskoulutus uusimmista ominaisuuksista auttaa työskentelyäsi.

Asiakaspalvelu on keskeinen osa työtäsi. Kohtaamasi käyttäjät saattavat tuntea turhautumista, sillä heillä ei välttämättä ole samaa teknistä ymmärrystä kuin sinulla. Taklaa haastavatkin palvelutilanteet kouluttautumalla asiakaspalvelun huipuksi.

Mikrotukihenkilön työ sisältää neuvontaa ja opastusta. Voit löytää sopivia työkaluja pedagogiikan ja vuorovaikutuksen koulutuksista. Toisinaan annat neuvoja puhelimitse. Puhelinkeskusteluihin löydät apua puhelinmyynnin koulutuksista.

Työpäiväsi ovat vaihtelevia ja välillä kiireisiä. Jos olet altis stressille, voit löytää ratkaisun stressinhallinnan koulutuksesta. Ajanhallinnan ja henkilökohtaisen tehokkuuden koulutukset auttavat suunnittelemaan työskentelyä.

Ajattele, haluatko jatkokouluttautua

Tekniikat ja teknologiat kehittyvät nopeasti, mikä edellyttää jatkuvaa täydennyskoulutusta. Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit kehittyä entistäkin paremmaksi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka sopisivat sinulle.

Tulevaisuuden näkymät

Työllistyminen tieto- ja viestintätekniikan alalle näyttää pitkällä aikavälillä hyvältä. Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödynnetään nykyaikaisessa yhteiskunnassa kaikkialla, mikä lisää kysyntää alan tuotteille ja palveluille.

Teknologiateollisuuden yrityksissä tarvitaan osaajia muun muassa tuotannon, huollon, kunnossapidon, ylläpidon, asiakastuen, myynnin ja markkinoinnin tehtäviin. Teknologiateollisuudet työllistävät erityisesti yliopistoista ja ammattikorkeakouluista valmistuneita tekniikan ja tietotekniikan osaajia.

Liittyvät ammatit: IT-teknikko

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 11 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Haastattelussa Tommi Heimonen: motivoitunutta myyntiä

mySafety Oy:n Sales Manager Finland Tommi Heimonen kertoo kokemuksiaan ja mielipiteitään puhelinmyynnistä sekä antaa neuvoja alalla toimiville.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.1.2019

Täydennyskoulutusta keittiöpäällikölle

Keittiöpäällikön vastuulla on varmistaa, että keittiöhenkilökunta pelaa hyvin yhteen. Hän suunnittelee ja johtaa keittiön työtä sekä ideoi ja laatii ruokalistat. Hän voi myös tarvittaessa osallistua ruoan valmistukseen.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Koulutus.fi:n haastattelusarja: työelämän kehittäminen, Suomen ulkoasiainministeriö

Suomen ulkoasiainministeriössä työskentelevä Anne Ben Ammar kertoo kokemuksiaan kansainvälisessä työympäristössä työskentelemisestä.

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.