Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta oppilaanohjaajalle

Täydennyskoulutusta oppilaanohjaajalle

Oppilaanohaaja työskentelee eri opetusasteilla auttaen oppilaita suunnittelemaan jatko-opintoja ja niihin hakeutumista. Oppilaanohjaaja neuvoo opiskelutaitoja tai auttaa työelämään siirryttäessä. 

Oppilaanohjaajan työhön kuuluu luokkamuotoista opetusta ja ohjausta. Työtä saatetaan tehdä myös pienryhmissä tai henkilökohtaisesti kahden kesken oppilaan kanssa. Oppilaanohjaajalle on todella tärkeää osata suhtautua jokaisen oppilaan tilanteeseen sen vaatimalla tavalla ja osattava voittaa oppilaat puolelleen oman persoonansa avulla.

Ehdotuksia oppilaanohjaajn täydennyskoulutukseksi

Opinto-ohjaajan työ voi joskus olla kuormittavaa ja raskasta. Työ on vastuullista eikä nuorten kanssa aina löydy yhteistä säveltä. Sen lisäksi oppilaitokset ovat suuria työyhteisöjä, joten tiimityön ja vuorovaikutustaitojen on oltava hyvissä kantimissa. Työ on tiimityötä niin kollegoiden kuin oppilaidenkin kanssa, joten hyvät tiimityön taidot eivät ole pahitteeksi.

Opinto-ohjaajien on oltava ajan tasalla siitä, mitä alalla tapahtuu. Omat työskentelytaidot on pidettävä ajan tasalla, jotta opiskelijoita osaa ohjata parhaalla mahdollisella tavalla. 

Oppilaitoksen monikulttuuristuvat yhteisön kanssa ja oppilaanohjaajan on osattava kohdata oppilaat kaikista kulttuureista. On siis tärkeää osata toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut täydennyskoulutuksesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Voit aloittaa sopivan koulutuksen etsimisen pohtimalla mahdollisia aukkoja omassa tietämyksessäsi ja millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Voit myös kysyä esimieheltäsi tai kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka sopisivat sinulle.

Tulevaisuuden näykmät

Opintojen merkitys ja valintojen tekeminen jo varhaisemmassa iässä koulutiellä on tulevaisuudessa nykyistäkin suuremmassa asiassa. Näin ollen oppilaanohjaajien merkitys korostuu. Tärkeää on, että oppilaanohjaajalla on ajankohtaiset tiedot ja oikeat taidot opastaa oppilaita, joiden on tehtävä valintoja tulevaisuudestaan varhaisemmin kuin ennen. Oppilaanohjaajia tarvitaan siis tulevaisuudessakin.

Liittyvät ammatiti: opettaja, rehtori

Lähteet: ammattinetti.fi, töissä.fi

Viimeksi päivitetty: 13 helmi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.1.2019

Täydennyskoulutusta hovimestarille

Murhamysteereissä hovimestari on yleensä syyllinen, mutta tosielämässä hän on ravintolasalien valtias. Hovimestari toimii ravintolan ravintolasalissa eräänlaisena myyntipäällikkönä sekä tarjoilijoiden esimiehenä.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Tuliko luvattua liikoja CV:ssä? Näillä kursseilla korjaat tilanteen

Ei hätää! Katso vinkkimme ja pelasta itsesi ikäviltä tilanteilta.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.11.2017

Mullistavatko AR- ja VR -lasit tulevaisuuden opetus- ja koulutuskentän?

Oli sitten kyse peleistä, kuntoutuskäytöstä tai potilastyöstä, virtuaalitodellisuus tuntuu olevan kaikkien huulilla. Mutta mitä on lisätty todellisuus? Entä millaisia ovia VR- ja AR-lasit avaavat vaikkapa opetus- ja koulutuskäytössä? 

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.