16 elo 2019

Täydennyskoulutusta palomiehelle

Täydennyskoulutusta palomiehelle, Uraopas

Palomies tekee ennaltaehkäisevää työtä estääkseen tulipalojen syttymistä ja vähentääkseen ihmis-, ympäristö- ja omaisuusvahinkoja. Palomiehet työskentelevät alueellisten pelastuslaitosten paloasemilla eri puolilla Suomea.  

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi palomiehelle

Merkittävä osa palomiehen työstä on hälytyksiin valmistautumista. Palomiehet tekevät myös hallinnollista työtä, kuten paloturvallisuudesta luennointia kouluissa ja työpaikoilla. Saadaksesi yleisösi innostumaan ja omaksumaan viestisi, voit käydä esiintymistaitojen täydennyskoulutuksessa tai PowerPoint-kurssilla.

Palomiehenä sinun tulee pysyä rauhallisena paineen alla. Stressinhallintakoulutus auttaa sinua ymmärtämään järkyttyneitä ihmisiä ja rauhoittamaan hermojasi. Sinun täytyy tuntea perustason sairaankuljetustehtävät ja tietyt hoitotason toimenpiteet. Ensiapukurssilla opit arvioimaan potilaan tilan ja tarttumaan toimiin. Voit kerrata ja kehittää ensiaputaitojasi ensiavun jatkokoulutuksissa.

Palomiehenä ajat raskaita erikoisajoneuvoja, kuten säiliöautoa, konetikasautoa ja nostolava-autoa. Käytät myös ajoneuvojen laitteita onnettomuuspaikalla, joten työsi edellyttää hyvää vartalon ja lihasvoiman hallintaa. Oppiaksesi lisää itsehuollosta ja kestävyyden kehittämisestä, voit harkita personal trainereille suunnattuja koulutuksia. Nämä kurssit usein sopivat kaikille omasta kunnosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Palomiehen on noudatettava esimiehensä käskyjä epäröimättä, mutta kyettävä myös itsenäiseen päätöksentekoon. Itsensä johtamisen kurssit kehittävät taitojasi toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista. Antaako saamasi palaute ideoita täydennyskouluttautumiseen?

Tulevaisuuden näkymät

Pelastustoimeen kouluttautuneet työllistyvät hyvin. Työllisyyttä edistää laki, joka velvoittaa kuntia säilyttämään tarvittavan pelastuslaitoksen lähtövalmiuden. Ala työllistää myös pelastusopistossa, sisäasiainministeriön pelastusosastolla ja aluehallintoviraston pelastusosastolla. Ammattilaisia on siirtymässä eläkkeelle ja muihin tehtäviin, joten alalle syntyy uusia työpaikkoja. 

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 16 elo 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 14.2.2019

Uraopas kauneuden ja hyvinvoinnin alalle

Työskenteletkö kauneus- ja hyvinvointipalveluiden parissa ja harkitset jatkokouluttautumista? Etsitkö koulutusta uuteen työnkuvaasi liittyen vai haluatko päivittää osaamista nykyisissä työtehtävissäsi? Täydennyskoulutus kannattaa! Oikean jatkokoulutuksen löytäminen ja koulutusviidakossa navigoiminen voi osoittautua haasteelliseksi. Koulutus.fi:n Uraopas on apuvälineesi oikean täydennyskoulutuksen ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 18.7.2019

Täydennyskoulutusta psykologille

Psykologiliitto määrittelee psykologin mielen ja käyttäytymisen asiantuntijaksi, jonka tärkeimpiä resursseja ovat vahva osaamiskompetenssi ja asiantuntijuus. Monilla psykologeilla on myös psykoterapeutin koulutus. Psykologeja tarvitaan tarvitaan kaikkialla, missä on ihmisiä. He työskentelevät esimerkiksi oppilaitoksissa, sosiaalipalveluissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, mielenterveystoimistoi ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.1.2019

Täydennyskoulutusta erityisopettajalle

Erityisopettajat työskentelevät peruskouluissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Erityisopettajat antavat erityistä opetusta sitä tarvitseville oppilaille. Syyt erityisopetuksen tarpeeseen vaihtelevat. Ne voivat olla esimerkiksi psyykkisiä, fyysisiä tai muita syitä, jotka vaikuttavat oppimiseen. Erityisopetuksen tarpeen taustalla voi olla esimerkiksi vammaisuus, sairaus, kehityksen viivästyminen ...
Ura
Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.