Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta palvelumuotoilijalle

Täydennyskoulutusta palvelumuotoilijalle, Uraopas

Palvelumuotoilija kerää tietoa, kehittää, ideoi ja suunnittelee palveluja muotoilun keinoin. Palvelumuotoilijan tehtävänä on suunnitella palvelu ja palvelukokemus käyttäjälähtöiseksi niin, että se vastaa käyttäjien tarpeisiin sekä edistää palveluntarjoajan liiketoiminnallisia tavoitteita. Työn tavoitteena voi olla asiakaskokemuksen kehittäminen, prosessien tehostaminen tai uusien palveluiden ja markkinoiden löytäminen.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi palvelumuotoilijalle

Palvelumuotoilija hallitsee palvelumuotoilun teoriat, menetelmän ja työvälineet. Oman alan kehityksen seuraaminen ja täydennyskoulutus ovat välttämättömiä. Pysy oman ammattialueesi huipulla palvelumuotoilun täydennyskoulutuksissa!

Palvelumuotoilijan on hahmotettava palveluntarjoajan tarpeet. Ymmärtääksesi heidän näkökulmiaan paremmin, voit opiskella neuvottelu-, vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Lisäksi palvelumuotoilija asettuu palvelun käyttäjän asemaan. Toiminta perustuu asiakaslähtöiseen ajatteluun, joten voit perehtyä asiakaspalveluun ymmärtääksesi millaisia kokemuksia käyttäjät hakevat.

Palvelun ja asiakaskokemuksen kehittämisen lisäksi työn tavoitteena on edistää palveluntarjoajan liiketoiminnallisia tavoitteita. Tehtävässä onnistuminen edellyttää liiketoiminnan ymmärrystä. Tarjolla on paljon liiketoiminnan eri osa-alueisiin suuntautuvia koulutuksia. Löydä omasi!

Palvelumuotoilija tarvitsee usein prosessin- ja projektinhallinnan taitoja. Ohjaa projektisi maaliin hankkimalla viimeiset tiedot projektinhallinnan strategioista. Myös henkilökohtaisen kehityksen ja ajanhallinnan koulutukset tarjoavat käytännön työkaluja projektien organisointiin.

Mieti, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut täydennyskoulutuksesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Voit aloittaa sopivan koulutuksen etsimisen pohtimalla mahdollisia aukkoja omassa tietämyksessäsi ja millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Voit myös kysyä esimieheltäsi tai kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka sopisivat sinulle.

Tulevaisuuden näkymät

Muotoilualalla esiintyy paljon työöyömyyttä, sillä alalle on kouluttautunut enemmän tekijöitä kuin tarjolla on työpaikkoja. Työllistymistä helpottaa koulutus, työkokemus sekä ansioituneisuus alalla. Monet muotoilijat, suunnittelijat ja konsultit toimivat yrittäjinä. Oman yritystoiminnan ja konsulttitehtävien lisäksi muotoilualla tehdään opetustyötä.

Markkinoinnin ja mainonnan tehtävät tarjoavan uramahdollisuuksia mainos-, media-, vientintä-, digi- ja tapahtumatoimistoissa. Niiden lisäksi markkinoinnin ja mainonnan ammattilainen voi työskennellä kaupanalalla, palvelualalla ja teollisuuden yrityksissä. Alan työllisyyttä pitää yllä markkinointiviestinnän hyödyllisyys yrityksille.

Lähteet: ammattinetti.fi,

Viimeksi päivitetty: 31 tammi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.7.2019

Pohdi näitä ennen palkkaneuvottelua – 7 parasta vinkkiä

Lue DO's ja DONT's -listamme!

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.11.2018

TOP 20: Projektipäällikön kysytyimmät taidot

Projektipäälliköitä kaivataan useilla aloilla. Yritykset etsivät osaajia, jotka pitävät langat käsissä ja kokonaisuudet liikkeellä. Koulutus.fi selvitti, mitkä ovat niitä taitoja ja ominaisuuksia, joilla projektipäällikön paikka voi napsahtaa sinun kohdallesi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Mitä on coaching?

Oletko miettinyt, mitä coaching tarkoittaa? Miten coach pätevöityy tehtäviinsä tai mihin tilanteisiin coachaus sopii? Otimme selvää asiasta ja haastattelimme Business Coaching Instituten asiantuntijoita,

Lue lisää
Studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.