Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Täydennyskoulutusta psykologille

Täydennyskoulutusta psykologille, Uraopas

Psykologiliitto määrittelee psykologin mielen ja käyttäytymisen asiantuntijaksi, jonka tärkeimpiä resursseja ovat vahva osaamiskompetenssi ja asiantuntijuus. Monilla psykologeilla on myös psykoterapeutin koulutus.

Psykologeja tarvitaan tarvitaan kaikkialla, missä on ihmisiä. He työskentelevät esimerkiksi oppilaitoksissa, sosiaalipalveluissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, mielenterveystoimistoissa, TE-toimistoissa, työterveyshuollossa sekä henkilöarviointi- ja konsulltipalveluita tarjoavissa yrityksissä.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi psykologille

Psykologina voit kouluttaa itseäsi säännöllisesti, sillä uusia hoitomenetelmiä kehittyy jatkuvasti. Tarjolla on syventäviä koulutuksia erilaisista ryhmä- ja yksilöterapian menetelmistä. Voit laajentaa tai syventää suuntautumistasi esimerkiksi kriisitapauksien hoitoon tai lasten psykologiaan.

Psykologin on oltava empaattinen ja helposti lähestyttävä. On myös tärkeää ilmaista itseäsi niin, että asiakas ymmärtää sinua. Vuorovaikutuksen, esiintymistaitojen ja pedagogian koulutukset tarjoavat sopivia työkaluja, jos haluat kehittää suullista tai sanatonta viestintääsi. Saatat kohdata haastavia asiakastilanteita, joiden käsittelemiseen löydät neuvoja asiakaspalvelutaitojen koulutuksissa.

Tarvitset tiimityötaitoja, jos työskentelet osana hoitoryhmää. Tiimityöskentelyn koulutuksiin voi osallistua yksin tai yhdessä työporukan kanssa. Oman klinikan omistaja puolestaan tarvitsee osaamista kirjanpidosta, laskentatoimesta ja markkinoinnista. Jos et vielä omista yritystä, voit valmistautua tulevaan suorittamalla yrittäjän ammattitutkinnon.

Mieti, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista. Antaako saamasi palaute ideoita täydennyskouluttautumiseen?

Tulevaisuuden näkymät

Kiinnostus terveyteen ja liikuntaan on kasvussa, mikä on positiivista terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Terveyspalvelut työllistävät eniten julkisella sektorilla, mutta myös yksityisellä sektorilla ja erilaisten järjestöjen parissa ulkomailla. Monet terveydenhuoltoalan ammattilaiset toimivat ammatinharjoittajina tai yrittäjinä.

Työllistymistilanne terveydenhuoltoalalla on hyvä joitain alueellisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Väestön ikääntymisen ja eläköitymisen myötä terveydenhuoltoalan ammattilaisille on kysyntää lähitulevaisuudessa.

Henkilöstöhallinto on vakaa työllistäjä alan lakisääteisyyden vuoksi. Uusia työntekijöitä palkataan eläkkeelle jäävien tilalle valtiolle, kuntiin, yrityksiin, seurakuntiin ja järjestöihin.

Liittyvät ammatit: psykoterapeuttineuropsykologinen valmentaja

Lähteet: ammattinetti.fi, psyli.fi

Viimeksi päivitetty: 18 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 30.1.2019

Täydennyskoulutusta HR-koordinaattorille

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. On tavallista, että organisaatiot käyttävät hieman erilaisia, mutta samankaltaisia tehtäviä sisältäviä titteleitä, kuten HR-koordinaattori, HR-assistentti, HR Specialist ja henkilöstöassistentti. HR-koordinaattorin ja vastaavan tittelin haltijan työtehtäviin voi kuulua muun muassa uusien työntekijöiden perehdyttämistä, HR-toiminnon kehittämistyötä, työsopimusten ...
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Koulutus.fi:n haastattelusarja: työelämän kehittäminen, Suomen ulkoasiainministeriö

Suomen ulkoasiainministeriössä työskentelevä Anne Ben Ammar kertoo kokemuksiaan kansainvälisessä työympäristössä työskentelemisestä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 18.7.2019

Täydennyskoulutusta tilintarkastajalle

Tilintarkastaja tarkastaa asiakkaan tilikauden kirjanpidon, tilinpäätöksen ja hallinnon. Tarkastuksen lisäksi hän antaa tilintarkastuskertomuksen. Tilipäätös antaa tietoa yritysten ja yhteisöjen taloudellisesta asemasta niiden omistajille, asiakkaille, rahoittajille, yhteistyökumppaneille ja viranomaisille. Tilintarkastaja neuvoo talouteen liittyvissä asioissa myös ennaltaehkäisevässä mielessä.
Ura
Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.