Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Täydennyskoulutusta psykoterapeutille

Täydennyskoulutusta psykoterapeutille, Uraopas

Psykoterapeutti antaa psykoterapiahoitoa, joka on terapeuttiselle vuorovaikutukselle, merkityksille ja sisällöille perustuvaa lääkkeetöntä hoitoa. Psykoterapeuttikoulutusta järjestetään yliopistoissa ja niihin hyväksytyksi tuleminen edellyttää soveltuvaa pohjakoulutusta.

Psykoterapeutti on nimikesuojattu ammattinimike, jonka myöntää  Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira. Vain Valviran laillistamat psykoterapeutit voivat harjoittaa psykoterapeutin ammattia.

Jos psykoterapeutiksi kouluttautuminen kiinnostaa, tutustu myös aiheesta koostettuun minioppaaseen.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi psykoterapeutille

Psykoterapeuttiset menetelmät kehittyvät jatkuvasti, joten psykoterapeutin on tärkeää jatkokouluttaa itseään. Alan täydennyskoulutukset kohdistuvat syvällisemmin erilaisten asiakkaiden hoitoon. Tarjolla on esimerkiksi kriisityöhön tai lasten ja nuorten psykoterapiaan suuntautuneita täydennyskoulutuksia. Katso kaikki vaihtoehdot ja löydä uusia näkökulmia hoitotyöhösi.

Luottamuksellisen hoitosuhteen rakentamista helpottaa toimiva kommunikaatio. Psykoterapeuttina hyödyt varmasti vuorovaikutuksen, neuvottelutaitojen ja asiakaspalvelun koulutuksista. Myös pedagogian opinnot voivat tarjota työkaluja neuvontatyöhön. Asiakastyössä voi tulla vastaan yllättäviäkin tilanteita ja ristiriitoja. Voit varautua näihin hoitoalan turvallisuuskoulutuksessa.

Hoitotyön ammattilaisena olet todennäköisesti empaattinen. Toisten ihmisten tilanteisiin uppoutuminen voi olla henkisesti raskasta. Jos sinun on vaikeaa palautua henkisesti työpäivästäsi, opiskele mindfulnessin rentouttavia tekniikoita.

Tarvitset tiimityötaitoja, jos työskentelet osana hoitoryhmää. Tiimityöskentelyn koulutuksiin voi osallistua yksin tai yhdessä työporukan kanssa. Oman klinikan omistaja puolestaan tarvitsee taitoja kirjanpidosta, laskentatoimesta ja markkinoinnista. Jos vasta suunnittelet oman klinikan avaamista, voit valmistautua tulevaan suorittamalla yrittäjän ammattitutkinnon.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista.

Tulevaisuuden näkymät

Kiinnostus terveyteen ja liikuntaan on kasvussa, mikä on positiivista terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Terveyspalvelut työllistävät eniten julkisella sektorilla, mutta myös yksityisellä sektorilla ja erilaisten järjestöjen parissa ulkomailla. Monet terveydenhuoltoalan ammattilaiset toimivat ammatinharjoittajina tai yrittäjinä.

Työllistymistilanne terveydenhuoltoalalla on hyvä joitakin alueellisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Väestön ikääntymisen ja eläköitymisen myötä terveydenhuoltoalan ammattilaisille on kysyntää lähitulevaisuudessa.

Liittyvät ammatit: psykologineuropsykiatrinen valmentaja

Lähteet: terapiapsykologi.fi, ammattinetti.fi, uta.fi

Viimeksi päivitetty: 27 syys 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 12.7.2019

Täydennyskoulutusta web-analyytikolle

Web-analyytikko käyttää verkkosivujen kävijöistä kerättyä dataa eli tietoa asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Web-analyytikko tekee johtopäätökisä erilaisten analytiikkatyökalujen avulla. Web-analyytikko arvioi mitkä kampanjat toimivat, mitkä verkkosivuston toiminnot ovat tarpeettomia ja miten sivuille saadaan kävijöitä. Hänellä on ymmärrystä liiketoiminnasta, joten sopivia pohjako ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 10.7.2019

Täydennyskoulutusta tarjoilijalle

Tarjoilijana voit työskennellä ravintoloissa, baareissa ja hotelleissa. Palvelet asiakkaita, suosittelet sopivia juomia ja ehdotat vaihtoehtoja allergikoille. Kun asiakas on syönyt, otat maksun vastaan ja katat ruokapöydän seuraaville asiakkaille. Päivän päätteeksi hoidat kassakonetta. Matkailu/ Hotelli Kielikoulutus Hygieniapassi Anniskelupassi Vuorovaikutustaidot Asiakaspalvelu Tiimityö Työyhtei ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.1.2019

Täydennyskoulutusta keittiöpäällikölle

Keittiöpäällikön vastuulla on varmistaa, että keittiöhenkilökunta pelaa hyvin yhteen. Hän suunnittelee ja johtaa keittiön työtä sekä ideoi ja laatii ruokalistat. Hän voi myös tarvittaessa osallistua ruoan valmistukseen.

Ura
Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.