12 heinä 2019

Täydennyskoulutusta SEO-asiantuntijalle

Täydennyskoulutusta SEO-asiantuntijalle, Uraopas

SEO-asiantuntija ei ole seonnut, vaan hän on hakukoneoptimoinnin ammattilainen. SEO-asiantuntija luo kiinnostavia verkkosisältöjä ja nostaa ne analytiikan avulla näkyville hakukoneiden tulossivuilla. Hyvä hakukonenäkyvyys on keskeinen osa tuotteiden ja palveluiden digimarkkinointia ja siten hakukoneoptimointi vaikuttaa merkittävästi myyntiin.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi SEO-asiantuntijalle

SEO-asiantuntija tarvitsee hyvää tietoteknistä ymmärrystä. SEO-asiantuntija hallitsee verkkosivut ja niiden sisällöntuotannon. Verkkosivuja luodaan hyvin monenlaisille alustoille. Laajenna asiantuntijuuttasi erilaisista verkkosivuista ja tutustu esimerkiksi Microsoft Azuren pilvipalveluiden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Verkkosivujen maailmassa törmäät todennäköisesti erilaisiin koodeihin ja ohjelmointikieliin. Syvennä verkkosisältöjen hallintaa perehtymällä yleisimpiin ohjelmointikieliin, esimerkiksi Javaan, C:hen, Pythoniin tai HTML5:een.

Hakukoneoptimoinnin asiantuntija hyödyntää webanalytiikkaa arvioidessaan sisältöjen löydettävyyttä. Analytiikka antaa vastauksia hakusanojen toimivuudesta, ideoita suosituille sisällöille ja tietoa sivustojen kävijöistä. Toiminta on tiiviisti yhteistyössä digitaalisen markkinoinnin kanssa, joten digimarkkinoinnin kehittymistä on syytä seurata.

Pelkkä hakusanojen viljely ei riitä, vaan sinun on tarjottava hyödyllistä tietoa pitääksesi vierailijat sivustollasi. Ylläpidä lukijoiden kiinnostusta kehittämällä kirjoitustaitojasi. Jos työskentelet SEO-asiantuntijana digimarkkinointipalveluja tarjoavassa yrityksessä, saatat joutua perustelemaan ratkaisuja asiakkaille. Yhteistyötä edesauttaa sujuvat asiakaspalvelu-, vuorovaikutus- ja esiintymistaidot.

Jatkokouluttautumaan?

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita  sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella haluaisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista.

Tulevaisuudennäkymät alalla

Markkinoinnin ja mainonnan ala tarjoaa uramahdollisuuksia mainos-, media-, vientintä-, digi- ja tapahtumatoimistoissa. Markkinoinnin ja mainonnan ammattilainen voi työskennellä myös kaupan alalla sekä palvelualojen ja teollisuuden yrityksissä. Alan työllisyyttä ylläpitää markkinointiviestinnän hyödyllisyys yrityksille.

Kilpailu on yleisesti kovaa mainos- ja markkinointiviestinnän työpaikoista, sillä alalle on koulutettu enemmän väkeä kuin työpaikkoja on tarjolla. Alan työpaikkoja löytyy eniten suurimmissa kaupungeissa.

Talouden suhdanteiden vaihtelut vaikuttavat mainos- ja markkinointibudjetteihin ja siten työllisyyteen. Markkinoinnin rooli on kuitenkin kasvamassa, koska se auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Markkinointialaan vaikuttaa erityisesti digitaalisaatio, sillä digitaalinen media ja sosiaalinen media ovat kustannustehokkaita kanavia.

Liittyvät ammatit: web-analyytikko

Viimeksi päivitetty: 12 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 13.2.2019

Uraopas | henkilöstöhallinto ja hallinnolliset tehtävät

Työskenteletkö henkilöstöhallinnon tehtävissä tai muissa hallinnollissa tehtävissä, kuten sihteerinä tai palkanlaskijana? Haluaisitko täydennyskouluttaa itseäsi? Oman osaamisen kehittäminen on tärkeää roolissa kuin roolissa, joten ryhdy ihmeeessä toimeen ja etsi itsellesi sopiva koulutus. Jos opinhalu kutkuttelee takaraivossa, Koulutus.fi:n Uraoppaan avulla pääset alkuun!
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 10.7.2019

Täydennyskoulutusta vastaanottovirkailijalle

Vastaanottovirkailijoita löytyy useilta toimialaoilta, kuten lääninhallituksista, kunnista, viranomaisista ja yksityiseltä sektorilta. Vastaanottovirkailija huolehtii esimerkiksi hotellin tai kylpylän vastaanoton asiakaspalvelusta. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, kielitaitoja, järjestelmällisyyttä sekä hotellin palveluiden ja tuotteiden tuntemusta.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Haastattelussa Sinikka Niemi: Ala vaihtoon aikuisiällä

Sinikka Niemi teki kuusi vuotta sitten täyskäännöksen työurallaan ja päätti pitkän pohdinnan päätteeksi vaihtaa alaa. Lue lisää Sinikan kokemuksista.

Ura
Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.