16 elo 2019

Täydennyskoulutusta vartijalle

Täydennyskoulutusta vartijalle, Uraopas

Vartijan tehtävänä on muun muassa ennaltaehkäistä yritysten omaisuuteen kohdistuvia turvallisuusriskejä ja rikoksia. Vartija tekee tarkistuskierroksia vartiointikohteissaan ja toimii hälytystehtävissä, valvomotehtävissä sekä turvatarkastajana.

Vartijat voidaan jakaa piirivartijoihin, paikallisvartijoihin, myymälätarkkailijoihin, vahtimestareihin ja arvokuljettajiin. Vartijat työskentelevät vartiointiliikkeissä, turvallisuusalan yrityksissä ja muissa yrityksissä. Vartijalta edellytetään luotettavuutta, asiakaspalvelutaitoja, vartijan ammattitutkintoa sekä vartijakorttia.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi vartijalle

Vartija kohtaa työssään ristiriitatilanteita, joista hänen täytyy suoriutua asiallisesti ja puolueettomasti. Vartijan on ensisijaisesti pyrittävä sovintoon. Voit käydä kurssin, joka kouluttaa haastavia keskusteluja varten.

Uhkaavia tilanteita varten kannattaa käydä työturvallisuuskoulutuksessa. Äärimmäisissä tapauksissa erilaiset vartijan työvälineet, kuten teleskooppipatukka tai kaasusumutin voivat tulla tarpeeseen. Vartijalle on tarjolla jatkokoulutuksia ja voimankäytön kertauskoulutuksia.

Hyvä fyysinen kunto on vartijalle tärkeää, sillä työpäivät sisältävät seisomista ja kävelemistä. Paranna työkykyäsi kehittämällä fyysistä kuntoasi liikunta-alan koulutuksessa. Esimerkiksi monet personal trainereille suunnatut koulutukset sopivat kaikille liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille.

Työaikasi voivat sijoittua myös iltoihin, öihin ja viikonloppuihin. Nappaa vinkit mindfullness-koulutuksesta, jotta pystyt rentoutumaan vapaapäivänäsi.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista. Antaako saamasi palaute ideoita täydennyskouluttautumiseen?

Tulevaisuuden näkymät

Kiinteistöpalvelut, isännöintipalvelut ja kiinteistöliiketoiminta työllistävät kiinteistöalalla. Alan työllisyyttä ylläpitää jatkuva tarve ylläpitää kotien, koulujen ja työpaikkojen turvallisuutta.

Yksityinen turvallisuusala on kasvanut turvallisuustietoisuuden myötä. Yksityisen turvallisuusalan työllistymistilanne on hyvä nyt ja tulevaisuudessakin. Alan työpaikkoja on lisännyt yritysten ja julkisyhteisöjen turvallisuustoimintojen ulkoistaminen. Alan ammattilaisista on kysyntää reippaan työvoimavaihtuvuuden vuoksi.

Liittyvät ammatit: järjestyksenvalvojapoliisi

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 16 elo 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 16.8.2019

Täydennyskoulutusta palomiehelle

Palomies tekee ennaltaehkäisevää työtä estääkseen tulipalojen syttymistä ja vähentääkseen ihmis-, ympäristö- ja omaisuusvahinkoja. Palomiehet työskentelevät alueellisten pelastuslaitosten paloasemilla eri puolilla Suomea.   Esiintymistaito Powerpoint Vuorovaikutustaidot Liikunta-ala Ensiapu Stressinhallinta Johtaminen Henkilökohtainen tehokkuus Paloturvallisuus Merkittävä osa palomiehen työst ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 12.7.2019

Täydennyskoulutusta some-asiantuntijalle

Somen eli sosiaalisen median asiantuntija on erikoistunut markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Some-asiantuntija seuraa somemarkkinoinnin onnistumista erilaisten analytiikkatyökalujen, kuten Google Analyticsin ja somekanavien omien analytiikkatyökalujen avulla. Some-asiantuntija voi työskennellä yritysten markkinointi- ja viestintäosastoilla, yksityisenä yrittäjänä tai konsulttina.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Näin saat työpaikkasi maksamaan täydennyskoulutuksesi

Kilpailu työmarkkinoilla on kovaa. Jos aiot hakeutua haastavampiin työtehtäviin tai tavoittelet ylennystä, voi täydennyskoulutuksesta olla suuresti apua. Näillä vinkeillä perustelet työnantajallesi koulutustarpeesi.

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.