ISO/FSSC 22000 vaatimukset ja sisäinen auditointi
Bureau Veritas on ollut mukana luomassa ISO 22000 standardia, joka on ensimmäinen kansainvälinen kansainvälinen ISO:n (the International Organization for Standardization) luoma standardi sertifioidun elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän käyttöönottoa varten. Standardi ottaa kantaa mm. vuorovaikutteiseen viestintään, järjestelmähallintaan ja vaarojen torjuntaan.
Bureau Veritaksen ISO/FSSC 22000 vaatimukset ja sisäinen auditointi -koulutuksessa käydään läpi FSSC 22000:n mukaisen järjestelmän vaatimukset ja soveltaminen käytäntöön sisältäen elintarviketurvallisuuden hallinnan periaatteet, ISO 22000:2018, ISO TS 22002-5:2019 tukiohjelmat ja FSSC versio 5.1:n lisävaatimukset. Koulutuksen aikana käydään läpi elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä rakentamista ja siihen liittyvä mahdollisia ongelmakohtia. Koulutuksen toisena päivänä keskitytään sisäisen auditoinnin läpivientiin harjoitusten avulla. Koulutuksen käytyään osallistuja pystyy suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan organisaation sisäisen tuoteturvallisuusauditoinnin.
Koulutuspäivän ohjelma, 1. koulutuspäivä, klo 9.00-17.00:
- Koulutuksen tavoitteet, ohjelma ja esittelyt
- Elintarviketurvallisuuden käsitteet
- ISO 22000:2018 Vaatimukset
- FSSC 22000 v.5.1 Lisävaatimukset
- ISO/TS 22002-5:2019 Tukiohjelmat
- Keskustelu, yhteenveto ja koulutuspäivän päätös
Koulutuspäivän ohjelma, 2. koulutuspäivä, klo 9.00-16.30:
- Sisäisten auditointien tarkoitus ja auditoijan ominaisuudet
- Auditoinnin suunnittelu
- Auditoinnin toteuttaminen
- Auditointihavaintojen raportointi
- Koulutuspäivän päätös ja koulutuksen yhteenveto
Seuraavat toteutukset
Kohderyhmä
Koulutus on suunniteltu ISO/FSSC 22000 -perustaisen toimintajärjestelmän rakentamista ja käyttöönottoa suunnitteleville yrityksille sekä ISO/FSSC 22000 -sertifioidun järjestelmän kehittäjille, ylläpitäjille ja sisäisille auditoijille.
Kouluttaja
Hanna Manninen, johtava arvioija, kouluttaja, Bureau Veritas Certification Finland
Hannalla on yli 20 vuoden kokemus elintarvike- ja prosessiteollisuuden laadunhallinnasta ja tuotekehityksestä niin B-to-B kuin B-to-C sektoreilla. Auditoijana pääpaino on elintarviketurvallisuusjärjestelmien auditoinneissa. Kouluttajana Hanna toivoo innostavansa elintarvikealan yrityksiä käyttämään elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä aktiivisena työkaluna toiminnan hallitsemiseen ja kehittämiseen.
Bureau Veritas Suomi sosiaalisessa mediassa
Ota yhteyttä
Maailmanluokan kumppani osaamisen kehittämiseen
Bureau Veritas on maailman johtava testaus-, tarkastus- ja sertifiointipalveluja tarjoava yritys. Bureau Veritaksen n. 50 asiantuntijan joukko palvelee Suomessa asiakkaitaan sitoutuen kaikessa toiminnassaan vahvoihin eettisiin periaatteisiin. Globaalisti Bureau Veritaksella on yli 78 000 työntekijää ympäri maailmaa. Bureau Veritaksen koulutuspuoli tarjoaa kattavia ja...
Lue lisää kouluttajasta Bureau Veritas Finland ja katso koulutustarjonta täältä
Arvioinnit
Keskiarvo: 4,6
Monipuolinen ja rakentava koulutus, hyvä kouluttaja, hyvät tilat
Hyvä, antoisa päivä, paljon uutta vaikka luulin jo tuntevani ISO 22000 standardin.
Tämä oli todella hyödyllinen koulutus ja kouluttaja oli erittäin hyvä ja selkeäsanainen. Koulutusta on helppo seurata ja saimme paljon hyviä käytännön esimerkkejä. Koulutus eten...