🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (iltatoteutus)

Y4 Works
Yhteenveto
30 päivää
6.3.2023 09.00
Haku päättyy: 13.2.2023
   
Etätoteutus
Verkossa
Työvoimakoulutus
Yrittäjyyskoulutukset Y4 Works

Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (iltatoteutus)

Kohti yrittäjyyttä -koulutus on uuden sukupolven yrittäjyyden perustaitojen koulutus yrittäjyydestä kiinnostuneille ja uravaihtoehtojaan pohtiville työnhakijoille. Koulutuksen aikana pääset pohtimaan yrittäjyyttä uramahdollisuutena ja tutustumaan yrityksen perustamisen ja menestyvän yrityksen eri osa-alueisiin.

Koulutus lähestyy yrittäjyyttä ajankohtaisella otteella: koulutuksen aikana tarkastellaan modernin yrittäjyyden eri muotoja ja koulutuksen sisällöt ja tapa oppia tukevat tätä. Pääset tutustumaan yrittäjyyden aloittamiseen ja sen eri osa-alueisiin siinä järjestyksessä, kun ne yritystä perustaessa tulevat eteen.

Ohjelmassa korostuu osallistujalähtöisyys ja tekemällä oppiminen. Suosimme koulutuksessa vahvasti pienryhmätyöskentelyä, jolloin pääset jakamaan sekä omaa kokemusta että tietoa muille ja oppimaan toisilta yrittäjäksi aikovilta. Vertaisoppiminen ja mahdollisuus verkostoitua ovat vahvasti läsnä koko koulutuksen ajan.

Huom! Koulutus järjestetään verkossa. Tarvitset verkkokoulutukseen osallistumiseen tietokoneen, internet-yhteyden ja rauhallisen tilan. Koulutuksen aikana osallistutaan kameran ja mikrofonin välityksellä.

Koulutuksen tavoitteet
Koulutuksen päättyessä olet valmis analysoimaan omaa yritystäsi, yritysideaasi ja sinulla on kattavat tiedot yrityksen perustamiseen. Lisäksi saat käsityksen modernin yrittäjyyden vaatimuksista ja mahdollisuuden laatia liiketoimintasuunnitelmaa koulutuksen aikana.

Sisältö
Koulutus koostuu kolmesta osiosta: kartoituksesta (5 päivää), kurssista (22 päivää) ja jatkoista (3 päivää).

Kartoitusviikko on johdanto yrittäjyyteen, jossa syvennytään oman elämän suuntaan ja yrittäjyyteen vaihtoehtona. Pääset arvioimaan omaa yritysideaa ja tutkimaan, miten yrittäjyyden tarjoamat mahdollisuudet ja haasteet vastaavat omia tavoitteitasi. Kartoitukseen osallistuu noin 40 opiskelijaa ja kurssiosioon valitaan jatkoon noin 20 opiskelijaa. Päätökset jatkamisesta kurssiosioon tekee kouluttaja yhdessä osallistujien kanssa.

Varsinaisen kurssiosion aikana perehdytään yrityksen perustamisen ja yrittäjyyden eri osa-alueisiin, kuten
· Yritysidean kehittäminen
· Palvelumuotoilu
· Myynti ja markkinointi
· Budjetointi
· Ansaintalogiikka
· Rahoitus
· Yrityksen hallinto
· Sopimukset
· Myyntipuhe
· Verkostot
· Liiketoimintasuunnitelma

Jatkot (3 päivää) järjestetään erillisenä kokonaisuutena koulutusjakson jälkeen. Jatkojen aikana pääset reflektoimaan koulutuksessa opittuja asioita yhdessä muiden kurssilaisten kanssa. Jatkojen sisältö muokataan ryhmän tarpeille sopivaksi.

Koulutukseen hakeutuminen
Koulutushakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta. Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon/kuntakokeilun toimipisteeseen koulutusnumero on 711788. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Työmarkkinatori-verkkopalvelussa > Oma asiointi - Henkilöasiakkaat > Työvoimakoulutus.

Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Kerro motivaatiostasi yrittäjyyteen, alustava liikeideasi tai hahmotelma siitä. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintaprosessiin ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 12 §).

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat TE-palvelujen Koulutusneuvonnasta: p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00 - 16.15)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (iltatoteutus), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston sekä kuntakokeilujen asiakkaille, joiden työnhaku TE-toimistossa on voimassa.

Jotta verkko-opiskelu onnistuisi, koulutukseen valittavilta edellytetään hyviä tietoteknisiä valmiuksia. Koulutus toteutetaan suomen kielellä, joten osallistujalta odotetaan lisäksi hyvää suomen kielen taitoa (vähintään tasoa B1.1.).

Kohti yrittäjyyttä -koulutus on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille, joilla ei ole vielä kokemusta yrittäjyydestä. Henkilöille, jotka ovat aiemmin osallistuneet vastaavaan koulutukseen, tai jotka haluavat kehittää jo valmista yritysideaansa, suositellaan Yrittäjyysosaamisen syventäminen -koulutusta.

Aikataulu

Kartoitus 6.3.-10.3.2023 (5 päivää)
Kurssiosio 13.3.-13.4.2023 (22 päivää)
Jatkot 22.-24.5.2023 (3 päivää)

Reaaliaikainen verkko-opetus koko koulutuksen ajan tapahtuu klo 16.00-20.30 (4,5h). Lisäksi päiviin sisältyy noin tunti valmistelevaa työtä, jolloin yhden koulutuspäivän pituus on yhteensä 5,25h. Etäpäivinä, eli itsenäisen työskentelyn päivinä, ei ole opetusta, vaan annettuja tehtäviä työstetään oman aikataulun mukaan. Yhden itsenäisen päivän pituus on 5,25 h. Koulutuksen kokonaiskesto on 30 päivää, joista 21 on lähiopetuspäiviä verkossa ja 9 etäpäiviä. Opiskelu on päätoimista, ja läsnäolo verkko-opetusalustalla koulutuspäivinä pakollista.

Koulutuspaikka

Koulutus järjestetään verkossa. Tarvitset verkkokoulutukseen osallistumiseen tietokoneen, internet-yhteyden ja rauhallisen tilan. Koulutuksen aikana osallistutaan kameran ja mikrofonin välityksellä.

Kustannukset

Koulutus on osallistujalle maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (iltatoteutus)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Y4 Works

Uuden sukupolven yrittäjyyskoulutuksia

Y4 Works on perustettu luomaan ratkaisuja yhteiskunnan, ihmisten sekä yhteisöjen kipupisteisiin. Olemme mullistamassa uudenlaisilla työllisyydenhoidon ratkaisuilla sitä, miten työnhakijat löytävät, oppivat ja tekevät työtä. Kasvupalveluilla Y4 Works tuo yrityksille edistyksellisimmät tavat kehittää liiketoimintaansa ja työllistää ansiokkaasti. Y4 Worksin tiimi on...


Lue lisää kouluttajasta Y4 Works ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Y4 Works


 Näytä puhelinnumero
y4works.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (iltatoteutus) täytä seuraavat tiedot: