Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 100 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 100 tulosta

Työvoimakoulutuksesta puhtia työllistymiseen

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on parantaa mahdollisuuksiasi pysyä aktiivisena työmarkkinoilla tai päästä sinne takaisin. Koulutus koostuu pääasiallisesti ammatillisesta koulutuksesta, kuten perus- tai ammattitutkintoon tähtäävästä koulutuksesta. Usein tavoitteena on suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutuksia aiemmin hankitulle ammattitaidolle.

Pohditko vielä, että mikä työvoimakouluttautuminen käytännössä on? Miten työvoimakoulutukseen haetaan ja kenelle ne sopivat? Lue lisää täältä.

Työvoimakoulutuksen toteutus

Ammatillinen työvoimakoulutus on usein maksutonta ja sitä järjestetään mm.

  • ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa
  • korkeakouluissa
  • yksityisissä oppilaitoksissa.

Opiskelujen rahoitus – opiskelu työttömyysetuudella

Opiskelijat saavat yleisesti ottaen ensisijaisen rahallisen tukensa Kelalta opintotuen muodossa. Opintotukea ja työttömyysetuutta ei voi saada samaan aikaan.  

Työttömänä oleva henkilö, joka haluat aloittaa opiskelut, voi kuitenkin opiskella myös työttömyysetuudella. Tältä sivulta löydätkin koulutuksia, joissa on mahdollista opiskella työttömyysetuutta saaden. Näitä ovat työvoimakoulutukset sekä omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Koulutuksessa, joka soveltuu työttömyysetuudella opiskeleville, on yleensä mainittu asia erikseen. Opiskelusta kiinnostuneen tulee selvittää TE-toimistosta ennen opiskelupaikkaan hekutumista, täyttyvätkö työttömyysetuudelle opiskelun ehdot hänen kohdallaan.

Työvoimakoulutuksen tavoitteet

Työvoimakoulutuksen tavoitteet voivat olla mm.

  • avustaa onnistuneesti työpaikan haussa
  • kasvattaa onnistumismahdollisuuksia työsuhteen alussa
  • varmistaa työsuhteen jatkuvuus
  • avustaa työsopimuksen laatimisessa
  • vahvistaa urasuunnittelua ja oppimisen yleisvalmiuksia
  • tutustua koulutuksiin ja työelämään
  • valmentautua ammatilliseen peruskoulutukseen.

Työvoimakoulutusten kirjo on laaja

Työvoimakoulutuksia on saatavilla yhä useammilta aloilta. Koulutus voi auttaa sinua työn saamisessa käytännön tasolla tai työvoimakoulutuksessa voit oppia uusia kiinnostavia taitoja tai täysin uuden ammatin. Työvoimakoulutuksen kantavana ajatuksena on, että suoritetun tutkinnon ja lisääntyneen ammattitaidon myötä sinulla on paremmat mahdollisuudet saada työpaikka. Suoritettu ammatillinen tutkinto antaa siis pätevyyden uusien työtehtävien hakemiseen. Työvoimakoulutuksia järjestetään aloilla, joilla työvoimalle on tarvetta.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: te-palvelut.fi, tem.fi; kela.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää