Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 75 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 75 tulosta

Työvoimakoulutuksesta puhtia työllistymiseen

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on parantaa mahdollisuuksiasi pysyä aktiivisena työmarkkinoilla tai päästä sinne takaisin. Koulutus koostuu pääasiallisesti ammatillisesta koulutuksesta, kuten perus- tai ammattitutkintoon tähtäävästä koulutuksesta. Usein tavoitteena on suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutuksia aiemmin hankitulle ammattitaidolle.

Pohditko vielä, että mikä työvoimakouluttautuminen käytännössä on? Miten työvoimakoulutukseen haetaan ja kenelle ne sopivat? Lue lisää täältä.

Työvoimakoulutuksen toteutus

Ammatillinen työvoimakoulutus on usein maksutonta ja sitä järjestetään mm.

  • ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa
  • korkeakouluissa
  • yksityisissä oppilaitoksissa.

Opiskelujen rahoitus – opiskelu työttömyysetuudella

Opiskelijat saavat yleisesti ottaen ensisijaisen rahallisen tukensa Kelalta opintotuen muodossa. Opintotukea ja työttömyysetuutta ei voi saada samaan aikaan.  

Työttömänä oleva henkilö, joka haluat aloittaa opiskelut, voi kuitenkin opiskella myös työttömyysetuudella. Tältä sivulta löydätkin koulutuksia, joissa on mahdollista opiskella työttömyysetuutta saaden. Näitä ovat työvoimakoulutukset sekä omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Koulutuksessa, joka soveltuu työttömyysetuudella opiskeleville, on yleensä mainittu asia erikseen. Opiskelusta kiinnostuneen tulee selvittää TE-toimistosta ennen opiskelupaikkaan hekutumista, täyttyvätkö työttömyysetuudelle opiskelun ehdot hänen kohdallaan.

Työvoimakoulutuksen tavoitteet

Työvoimakoulutuksen tavoitteet voivat olla mm.

  • avustaa onnistuneesti työpaikan haussa
  • kasvattaa onnistumismahdollisuuksia työsuhteen alussa
  • varmistaa työsuhteen jatkuvuus
  • avustaa työsopimuksen laatimisessa
  • vahvistaa urasuunnittelua ja oppimisen yleisvalmiuksia
  • tutustua koulutuksiin ja työelämään
  • valmentautua ammatilliseen peruskoulutukseen.

Työvoimakoulutusten kirjo on laaja

Työvoimakoulutuksia on saatavilla yhä useammilta aloilta. Koulutus voi auttaa sinua työn saamisessa käytännön tasolla tai työvoimakoulutuksessa voit oppia uusia kiinnostavia taitoja tai täysin uuden ammatin. Työvoimakoulutuksen kantavana ajatuksena on, että suoritetun tutkinnon ja lisääntyneen ammattitaidon myötä sinulla on paremmat mahdollisuudet saada työpaikka. Suoritettu ammatillinen tutkinto antaa siis pätevyyden uusien työtehtävien hakemiseen. Työvoimakoulutuksia järjestetään aloilla, joilla työvoimalle on tarvetta.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: te-palvelut.fi, tem.fi; kela.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää