Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 52 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 52 tulosta

Työvoimakoulutuksesta puhtia työllistymiseen

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on kehittää osaamistasi, jotta pysyisit työmarkkinoilla tai pääsisit takaisin työelämään. 

Työvoimakoulutus koostuu pääasiallisesti ammatillisesta koulutuksesta, kuten perus- tai ammattitutkintoon tähtäävästä koulutuksesta. Usein tavoitteena on suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutuksia aiemmin hankitulle ammattitaidolle.

Pohditko vielä, että mitä työvoimakoulutukseen osallistuminen käytännössä tarkoittaa? Miten työvoimakoulutukseen haetaan ja kenelle ne sopivat? Lue lisää Työvoimakoulutusoppaasta!

Työvoimakoulutuksen toteutus

Ammatillista työvoimakoulutusta järjestetään muun muassa:

  • ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa,
  • korkeakouluissa ja 
  • yksityisissä oppilaitoksissa.

Opiskelujen rahoitus – opiskelu työttömyysetuudella

Vaikka opiskelu on useimmiten maksutonta, voi koulutukseen liittyä materiaalihankintoja tai muita kuluja. Muu eläminen pitää myös pystyä rahoittamaan.

Työvoimakoulutuksessa opiskelevat saavat yleisesti ottaen ensisijaisen rahallisen tukensa Kelalta opintotuen muodossa. Opintotukea ja työttömyysetuutta ei voi saada samaan aikaan.  

Työttömänä oleva henkilö, joka haluat aloittaa opiskelut, voi kuitenkin opiskella myös työttömyysetuudella. Tältä sivulta löydätkin koulutuksia, joissa on mahdollista opiskella työttömyysetuutta saaden. Näitä ovat työvoimakoulutukset sekä omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Koulutuksessa, joka soveltuu työttömyysetuudella opiskeleville, on yleensä mainittu asia erikseen. Opiskelusta kiinnostuneen tulee selvittää TE-toimistosta ennen opiskelupaikkaan hekutumista, täyttyvätkö työttömyysetuudelle opiskelun ehdot hänen kohdallaan.

Työvoimakoulutuksen tavoitteet

Työvoimakoulutuksen tavoitteet voivat olla mm.

  • avustaa onnistuneesti työpaikan haussa
  • kasvattaa onnistumismahdollisuuksia työsuhteen alussa
  • varmistaa työsuhteen jatkuvuus
  • avustaa työsopimuksen laatimisessa
  • vahvistaa urasuunnittelua ja oppimisen yleisvalmiuksia
  • tutustua koulutuksiin ja työelämään
  • valmentautua ammatilliseen peruskoulutukseen.

Työvoimakoulutusten kirjo on laaja

Työvoimakoulutuksia on saatavilla yhä useammilta aloilta. Koulutus voi auttaa sinua työn saamisessa käytännön tasolla tai työvoimakoulutuksessa voit oppia uusia kiinnostavia taitoja tai täysin uuden ammatin. Työvoimakoulutuksen kantavana ajatuksena on, että suoritetun tutkinnon ja lisääntyneen ammattitaidon myötä sinulla on paremmat mahdollisuudet saada työpaikka. Suoritettu ammatillinen tutkinto antaa siis pätevyyden uusien työtehtävien hakemiseen. Työvoimakoulutuksia järjestetään aloilla, joilla työvoimalle on tarvetta.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: te-palvelut.fi, tem.fi; kela.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä