Työelämän kehittämisen haastattelusarja

Koulutus.fi:n Työelämän kehittämisen haastattelusarjassa eri alojen ammattilaiset antavat vinkkejä työelämässä menestymiseen ja itsensä kehittämiseen. Alta löydät lyhennelmät, joiden yhteydessä olevista linkeistä klikkaamalla voit lukea koko haastattelun.

OPPAAT     ARTIKKELIT    |    HAASTATTELUT   |   TESTIT

Sinikka Niemi

Ala vaihtoon aikuisiällä

Nimi: Sinikka Niemi Tehtävä: englannin ja ranskan kielen kääntäjä

Sinikka Niemi työskenteli saman yrityksen palkkalistoilla yli 20 vuotta, kunnes hän päätti laittaa alan vaihtoon ja kouluttautua uuteen ammattiin.

– En halua eläkkeellä katua sitä, että tein huonolla fiiliksellä töitä kymmeniä vuosia.

Arttu Puhakka

Ratkaisukeskeisyys ja osaamisen johtaminen

Nimi: Arttu Puhakka Tehtävä: ratkaisukeskeinen valmentaja
Organisaatio: Aducate

Arttu Puhakka toimii ratkaisukeskeisenä valmentajana ja osaamisen johtamisen kouluttajana Itä-Suomen yliopiston yhteydessä toimivassa asiantuntijaorganisaatiossa Aducatessa.

Ratkaisukeskeisyys on enemmänkin ajattelutapa.

Pauliina Pekonen

Uutta otetta virkamiehen työhön MBA-opinnoilla

Nimi: Pauliina Pekonen Tehtävä: neuvotteleva virkamies Organisaatio: Valtionvarainministeriö

Valtion budjetin valmisteluun osallistuva Pauliina Pekonen halusi bisnes-näkökulmaa virkamiehen työnsä vastapainoksi ja haki MBA-koulutusohjelmaan. Valinta ei ole ollut väärä.

MBA-opinnot ovat avanneet omaa ajattelua ihan uusiin suuntiin.

Pekka Syrjänen

Eduskunnan lainsäädäntötyön toimeenpanijana muutoksissa pysyttävä mukana

Nimi: Pekka Syrjänen Tehtävä: lakiasiainpäällikkö Organisaatio: Valtiokonttori

Valtiokonttorin monessa liemessä keitetty lakiasiainpäällikkö Pekka Syrjänen pohtii tässä haastattelussa, kuinka pitää ammattitaito ajan tasalla valtionhallinnon juristin tehtävissä kun lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti.

Muutostahti on nopea ja vauhdissa on pysyttävä mukana.

Päivi Leppänen

Varmuutta omaan työhön Executive MBA-ohjelmasta

Nimi: Päivi Leppänen Tehtävä: markkinointi, myynti ja viestintä

Haastattelusarjamme toisessa EMBA-aiheisessa haastattelussa otimme selvää Leijona Catering Oy:n myyntijohtaja Päivi Leppäseltä hänen opiskelukokemuksistaan.

Kouluttajat olivat huippuammattilaisia omalla osaamisalueellaan.

Jussi Koivusalo

EMBA-ohjelmasta syvempää johtamisosaamista

Nimi: Jussi Koivusalo Tehtävä: yrityksen strategian suunnittelu ja operatiivinen johtaminen

Jussi opiskelee Tampereen yliopistojen EMBA-ohjelmassa. Hän on aikaisemmin työskennellyt suomalaisen perheyhtiön Victor Ek:n toimitusjohtajana.

– Vierailut Marylandin ja Stanfordin yliopistoissa sekä Piilaakson yrityksissä olivat mieleenpainuvia.

Heikki Karjaluoto

Markkinointi on asiakkuuksien kehittämistä

Nimi: Heikki Karjaluoto Organisaatio: Jyväskylän yliopisto

Heikki Karjaluoto toimii markkinoinnin professorina Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tehtäviinsä kuuluvat markkinoinnin tutkimus ja opetus sekä läheinen yhteistyö yritysmaailman kanssa.

– Menestyjät osaavat hyödyntää asiakastietoja oikein.

Ilkka Koppelomäki

Avain sisäiseen hyvinvointiin on ihmisellä itsellään

Nimi: Ilkka Koppelomäki Tehtävä: triathlonisti, päävalmentaja, itsensä kehittäminen Organisaatio: Uskalla Innostua

Ilkan nykyinen työ ja yritys syntyi, kun Ilkka ymmärsi miten merkittävästi itsensä kehittäminen voi vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin.

– Itsensä kehittäminen ei ole yksi kirja tai koulutus, vaan koko elämän pituinen matka.

Katja Repo

Työnantajasi asiakasprosessin sujuvuuden saat selville testaamalla itse

Nimi: Katja Repo Tehtävä: johtaja, kaupallistaminen ja uudet liiketoiminnat Organisaatio: Markkinointi-instituutti

Katja Repo testasi työnantajansa palveluita asiakkaana ja sai ideoita omaan työhönsä, josta koitui hyötyä takaisin myös työnantajalle.

– Moni olettaa asiakasprosessin sujuvan. Aidointa tietoa siitä saa osallistumalla itse.

Jaana Nyström

Google+ tarjoaa yrityksellesi uusia markkinointimahdollisuuksia

Nimi: Jaana Nyström Tehtävä: Google+ Top Contributor

Jaana Nyström on yksi maailman 15 Googlen virallisesti suosittelemasta Google+-osaajasta ja tuntee tuotteen kuin omat taskunsa.

– Google+ on kuin mailmanlaajuinen cocktail-gaala: siellä ovat ne ihmiset, jotka sinun kannattaisi tuntea.

Telemarkkinointikulttuuri murroksessa

Nimi: Tommi Heimonen Tehtävä: Sales Manager Organisaatio: mySafety Oy

Tommi Heimonen näkee telemyynnissä yksinkertaisuuden, laadun ja jatkuvan kehityksen olevan avainasemassa.

– Telemarkkinoinnin hyvä laatu ei tarkoita sitä, että myyntitehokkuus laskee.

Tommi Harju Koulutus.fi

Kokemuksia yrityksen kansainvälistymisestä ja viennistä

Nimi: Tommi Harju Tehtävä: Toimitusjohtaja Organisaatio: Norest Co.

Tommi Harjun luotsaama Norest Co. auttaa kasvu- ja startup -yrityksiä saamaan tehokkaasti jalansijan kansainvälisiltä markkinoilta.

– Valitse partneri, joka haluaa myös myydä sinun tuotteitasi.

Anne

Näkemys kulttuurieroista kansainvälisessä työympäristössä

Nimi:Anne Ben Ammar Organisaatio:Suomen ulkoasiainministeriö

Tukholmassa ja Tunisiassa pitkään asunut ja työskennellyt Anne Ben Ammar kokee 6 kielen opettelemisesta olleen todella hyötyä.

Kielitaito on yksi tärkeimmistä asioista, sillä ilman kieltä et pääse toisenlaiseen yhteiskuntaan sisälle.

Lue haastettelu

Viimeksi päivitetty: 07 loka 2019

Studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.