Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta, tee Uusi haku

COBIT on kansainvälinen ICT-palvelujohtamisen kontrollimalli

COBIT kehitettiin 1990-luvun lopulla auditoinnin ja johtamisen työkaluksi. Tämän jälkeen COBIT on laajentunut koko organisaatiota ja organisaation parhaita käytänteitä yhdistäväksi viitekehykseksi.

COBITin ajatuksena on, että IT-toiminnan tulee tukea yrityksen liiketoimintaa ja strategiaa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Viitekehyksenä se on siis organisaation tieto- ja viestintätekniikan toteuttamista ja kehittämistä varten. COBIT on liiketoimintakeskeinen, prosessiorientoitunut, kontrollipohjainen sekä mittausta suosiva. 

Kenelle COBIT on tarkoitettu?

COBITin kohderyhmiä ovat organisaation johto, käyttäjäorganisaatio, palvelun tuottajat sekä auditoijat.

  • Organisaation johdolle COBIT tarjoaa tietoa siitä, miten johtaa ja hallita varsinaisen toiminnan ja ICT-toiminnan rajapintaa.
  • Käyttäjäorganisaatiolle COBIT selkeyttää, mitä ottaa huomioon ja vaatia palveluita hankittaessa.
  • Palvelun tuottajat saavat COBITista informaatiota koskien laadukkaiden palveluiden rakentamista.
  • Arvioijat oppivat COBITin kautta, miten varmentaa toiminnan ja palveluiden laatu, turvallisuus ja tehokkuus. 

Kuka hyötyy COBIT-koulutuksesta?

COBIT-menetelmän menestyksekäs soveltaminen vaatii sekä teoreettista tietoa että käytännön osaamista. COBIT-koulutuksen kautta voit hankkia perustietoa tai syventää omaa osaamistasi.

  • COBIT-koulutukset on suunnattu erityisesti IT-toiminnan johdolle, IT-ammattilaisille, auditointihenkilöille ja IT Management konsulteille.
  • Koulutukset sopivat erinomaisesti kaikille, jotka työskentelevät tietotekniikkapalveluiden hallinnan, ostamisen tai organisaation kehittämisen alueilla.
  • COBIT-koulutus tarjoaa ylipäätään selkeän kokonaiskuvan COBIT-viitekehyksestä.


COBIT-koulutuksessa on mahdollisuus saada sertifikaatti omasta osaamisesta

COBIT-koulutusten sisällöissä voi olla eroja koulutuksen järjestäjän mukaan. Tyypillisesti COBIT-koulutuksessa rakennetaan kokonaiskuva COBIT-menetelmästä ja tutustutaan siihen, miten menetelmää voi soveltaa.

COBIT-koulutuksissa on yleensä mahdollisuus osallistua sertifiointitestiin ja saada näin sertifikaatti omasta osaamisesta. Tutustu koulutustarjontaan ja löydä koulutus, joka vastaa parhaiten sinun tarpeitasi! 

Palaa sivun alkuun

Toimi näin

Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus


Pyydä lisätietoa tai ilmoittaudu


Koulutuksenjärjestäjä on sinuun yhteydessä

Vertaile koulutuksia