Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-18 koulutusta 18 tuloksesta
Näyttää 1-18 koulutusta 18 tuloksesta
 

Kiinteistöhallinnon koulutus auttaa hoitamaan kiinteistön taloutta, toimintaa ja juridisia asioita

Jokaisen kiinteistön käytöstä on päättämässä kiinteistöhallinto. Kiinteistöhallinto vastaa kiinteistön käyttöä koskevista asioista – toiminnasta, jonka tarkoituksena on kiinteistöön liittyvän talouden, toiminnan, henkilöstön ja tietohuollon ohjaus ja valvonta sekä kiinteistön juridisten asioiden hoito.

Kiinteistöhallinto kattaa kaiken sen, mitä kiinteistössä tapahtuu. Kiinteistöhallinto on vastuussa monesta eri kiinteistön toiminnan osa-alueesta ja tekee ensisijaiset ja lopulliset päätökset kiinteistön toiminnasta.

Kiinteistöhallinnon koulutukset opettavat ajantasaiset tiedot kiinteistöhallinnon toiminnan eri osa-alueista. Kouluttautumalla varmistat, että osaat toimia kiinteistöhallinnon tehtävissä asiantuntevasti ja ammattitaidolla.

Isännöinnillä on merkittävä rooli taloyhtiön johtamisessa

Isännöitsijät auttavat taloyhtiöiden hallitusta ja osakkaita päätöksenteossa esimerkiksi isoista perusurakointitarpeista päätettäessä.

Isännöinnin tehtävänä on huolehtia, että taloyhtiön päätökset tehdään lainmukaisesti ja että hallitus saa riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi. Isännöinnin vastuulla on myös taloyhtiön hallituksen kokousten ja yhtiökokousten järjestelyt sekä seuraavan tilikauden talousarvion laatiminen yhtiön strategian pohjalta.

Isännöinnillä on suuri rooli kiinteistöhallinnossa, jonka takia isännöitsijän tehtävissä toimivien tulee olla ajan tasalla toimenkuvansa vaatimista tiedoista ja taidoista.

Isännöinnin koulutukset valmistavat kohtaamaan jatkuvasti uudistuvan isännöinnin eri tilanteet sekä opettavat asiakaspalvelua, viestintää ja talouden asiantuntemusta. Myös lisääntyvä digitaalisuus vaikuttaa omalta osaltaan isännöinnin palveluihin ja isännöinnissä työskenteleviltä vaadittavaan osaamiseen.

Talous- ja tietohallinto olennaisena osana kiinteistöhallintoa

Taloushallinto on olennainen osa kiinteistönhallintoa. Taloushallinnolla ohjataan kiinteistön ostoon, myyntiin, rakentamiseen, kehittämiseen ja ylläpitoon liittyviä taloudellisia asioita. Kiinteistön taloudesta vastaaminen on kiinteistöhallinnon tärkeimpiä tehtäviä.

Jo kiinteistön olemassaolo aiheuttaa huomattavan määrän kustannuksia, joiden lisäksi tulee huomioida esimerkiksi kiinteistön käyttökustannukset ja sen ylläpidon kustannukset. Kiinteistö taas saa tuloja esimerkiksi erilaisista vuokrakustannuksista vuokratessaan tilojaan yksityishenkilöille tai yrityksille.

Isännöitsijän tehtävänä on esimerkiksi huolehtia, että taloyhtiön varainhoito on järjestetty luotettavalla tavalla ja että kirjanpito täyttää lain vaatimukset.

Kiinteistön tietohallinnon tarkoituksena puolestaan on kiinteistöön liittyvän tietohallinnon ohjaus ja valvonta. Tietohallinto sisältää olennaisesti myös tietojärjestelmien hankinnan, käytön, ylläpidon ja kehityksen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: kiinteistötyönantajat.fi, isännöintiliitto.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää