Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tiedonhallintalakiin valmistautuminen ARC-ohjelmistolla

Arter Oy
Yhteenveto
1 tunti
   
Verkossa/etänä
Verkkokurssit

Tiedonhallintalakiin valmistautuminen ARC-ohjelmistolla

Tiedonhallintalakiin valmistautuminen ARC-ohjelmistolla / Arter Oy

Valmistaudu tiedonhallintalakiin ARC-ohjelmistolla

Tiedonhallintaa koskevaa lainsäädäntöä keskittävä ja uudistava tiedonhallintalaki tarkoittaa voimaan astuessaan muun muassa julkisorganisaatioiden tiedonhallinnan suunnittelu- ja kuvausvelvoitteiden kasvamista.

Täsmennyksiä kuvausvelvoitteisiin

Sinällään lakiesityksen vaatimukset eivät tuo mitään täysin uutta, vaan vanhoja kokonaisarkkitehtuurikuvausvelvoitteita on täsmennetty ja niiden laajutta on tarkennettu. Termistä kokonaisarkkitehtuuri on esityksessä luovuttu, mutta itse kokonaisarkkitehtuurin periaatteet ovat edelleen määriteltynä. Kuvaamisvelvoitteet ovat uudessa laissa konkreettisemmat ja siihen on tuotu asioita ennen suositustasolla (JHS 179) olleista asioista. Näiden kuvausten kuvausvastuu tulee tiedonhallintayksikölle. Velvoitteena olisi myös, että tietohallinnon on tarjottava asianmukaiset työvälineet laissa määriteltyjen kuvausten laadintaan ja työvälineiden hankinnassa tulee huomioida se, että kuvaukset on pystyttävä julkaisemaan ja olemassa olevat kuvaukset on koottava yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Arter Oy:n ARC-ohjelmisto ja tiedonhallintamalli on loistava työkalu tiedonhallintalain vaatimien kuvausten tuottamiseen sellaiseen muotoon, että ne ovat ymmärrettäviä ja julkaisukelpoisia. Ohjelmiston visuaaliset ominaisuudet ja luomamme valmiit rakenteet tukevat tiedonhallintayksikön työtä ja helpottavat tiedonhallintamallin koostamisessa.

Miksi osallistua?

  • Näet miten tiedonhallintamallia voi aloittaa rakentamaan ARC-ohjelmistollamme yksinkertaisesti ja tavoitteellisesti
  • Opit rakentamaan ketterästi tilannekuvan organisaation tieto-, järjestelmä- ja toiminta-arkkitehtuurista niiltä osin kun laki velvoittaa
  • Näet, miten tuottaa kuvauksia yhteiseen kehitysalustaan ja edistää läpinäkyvän tiedonhallinnan omaksumista koko organisaatiossa
  • Hahmotat, miten samalla ottaa huomioon myös tietosuoja-asetus ja tietoturvallisuus

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tiedonhallintalakiin valmistautuminen ARC-ohjelmistolla, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Webinaari on tarkoitettu kaikille uudesta tiedonhallintalaista kiinnostuneille.

Kouluttaja

Juuse Montonen, Konsultti, Arter

Arterin liiketoimintakonsulttina toimiva Juuse Montonen on ponnistanut kokonaisarkkitehtuurin maailmaan yhteiskuntatieteiden puolelta ja tuonut ”boksin ulkopuolista” ajattelua Arterin palvekonsultointiin ja tuotekehitykseen. Kokemus konsultoinnista yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja liiketoiminnan rajapinnasta on tuonut Juuselle näkemystä ymmärtää organisaatioiden kokonaisarkkitehtuurin isoa kuvaa sekä tietotaitoa ketterästä muutokseen sopeutumisesta. Juuse auttaa asiakkaitamme erityisesti tietosuoja-asetuksen velvoitteiden täyttämisessä.

Kustannukset

Webinaari on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tiedonhallintalakiin valmistautuminen ARC-ohjelmistolla? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Seuraa Arter Oy:ta Facebookissa

Seuraa Arter Oy:ta Twitterissä


Arter Oy

Arter Oy

Arter Oy on kasvava B2B-ohjelmisto-, palvelu- ja koulutusorganisaatio, joka auttaa asiakkaitaan menestymään kehittämällä ohjelmistopalveluita heidän tarpeisiinsa muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä. Arter Oy tarjoaa asiakkailleen monipuolisia asiantuntijapalveluita laadunhallinnan, tiedonhallinnan ja muutoksenhallinnan tueksi. Arter Oy:n tuotemerkkejä ovat IMS- ja ARC-ohjelmistot sekä Qualitas Fennica...


Lue lisää kouluttajasta Arter Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arter Oy

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,1)
Perustuu 6 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tiedonhallintalakiin valmistautuminen ARC-ohjelmistolla täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Verkkokoulutuksia juuri sinulle!

Tutustu monipuoliseen tarjotaan ja löydä koulutus joko itsellesi tai yrityksesi tarpeisiin!