Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

Arter Oy
Yhteenveto
Kesto: 1 tunti
Aloituspäivämäärä: 11.12.2018 09:00
   
Paikkakunta: Verkossa/etänä
Koulutustyyppi: Verkkokurssit
Kouluttaja: Arter Oy plus

Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

Hahmota kokonaisuus kokonaisarkkitehtuurin avulla

EU tietosuoja-asetus on velvoittanut organisaatioita tunnistamaan, paikantamaan, hahmottamaan sekä kuvaamaan tietojärjestelmänsä, tietovarantonsa, rekisterinsä sekä hallussaan olevan henkilötiedon. Tehdyn työn loogisena jatkumona toimii kuvausten laajentaminen tietoarkkitehtuuriin tai vaihtoehtoisesti toiminta-arkkitehtuuriin.

Webinaarin punaisena lankana on teema ”Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin”. Tavoitteena on tarjota eväitä henkilötietoarkkitehtuurin kehittämiseksi sekä esitellä vaihtoehtoja tietosuojaprojektin kuvausten laajentamiseksi.

Kokonaisarkkitehtuurin pikastartti

Tietoarkkitehtuurikuvauksia tulee säätelemään jatkossa myös valmisteluvaiheessa oleva tiedonhallintalaki, jonka suunnittelu- ja kuvausvelvoitteet täsmentävät ja tarkentavat julkishallintoa koskevaa kokonaisarkkitehtuurikuvausten velvoitetta. Webinaarissa esitellään, miten ARC-ohjelmistoa voidaan hyödyntää sekä tietosuoja-asetuksen että tiedonhallintalain kuvausvelvoitteiden täyttämiseksi.

Organisaatio voi myös jatkaa kuvauksia toiminta-arkkitehtuurin puolelle. Arterin kokonaisarkkitehtuurin pikastartti tarjoaa kevyen, mutta tavoitteellisen lähestymistavan kokonaisarkkitehtuurityön jatkamiseksi prosesseihin ja palveluihin.  Tietosuojaprojektin tuloksena tietojärjestelmät ovat jo kuvattuna, joten kuvattavaksi jää mitä tietojärjestelmiä käytetään missäkin prosessissa, sektä mitkä prosessit toteuttavat mitäkin palveluita.

Tietosuojaprojektissa tehty työmäärä saadaan siis hyödynnettyä muiden velvoitteiden täyttämiseksi tai jalostaa liiketoiminnallisesti arvokkaiksi kuvauksiksi – tai toteuttaa molemmat tavoitteet!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Yritysten ja muiden organisaatioiden johtoryhmäläiset, ICT päättäjät, Liiketoiminnan johtamisesta vastaavat, organisaation kokoon katsomatta. Tärkeintä on, että organisaatiollasi on halu kehittää toimintaansa tulevan vuosikymmenen tarpeita varten.

Kouluttaja

Arterin konsultti Juuse Montonen

Kustannukset

Webinaari on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Seuraa Arter Oy:ta Facebookissa

Seuraa Arter Oy:ta Twitterissä


Arter Oy

Arter Oy

Arter Oy on kasvava B2B-ohjelmisto-, palvelu- ja koulutusorganisaatio, joka auttaa asiakkaitaan menestymään kehittämällä ohjelmistopalveluita heidän tarpeisiinsa muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä. Arter Oy tarjoaa asiakkailleen monipuolisia asiantuntijapalveluita laadunhallinnan, tiedonhallinnan ja muutoksenhallinnan tueksi. Arter Oy:n tuotemerkkejä ovat IMS- ja ARC-ohjelmistot sekä Qualitas Fennica...


Lue lisää kouluttajasta Arter Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arter Oy

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
          (4,1)
Perustuu 6 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Onko toiminta työyhteisössäsi sujuvaa? Tarkastele sitä uusin silmin.

Lean Six Sigma Green Belt ja Laatu- ja kehityspäällikkövalmennus haastavat sinut katsomaan organisaatiosi toimintaa uusin silmin ja kehittymään laadun ammatti-laiseksi. Seuraavat valmennukset alkavat keväällä 2019.