Baarimestarin erikoisammattitutkinto

Baarimestarin erikoisammattitutkinto tarjoaa haasteita ja vaihtelua baarialalle

Baarimestarin erikoisammattitutkinto antaa valmiudet kehittyä ravintola-alan työntekijänä ja toimia baarivastaavana. Baarimestarin erikoisammattitutkinto valmistaa monipuolisiin työtehtäviin, jotka sisältävät paitsi haasteita myös mahdollisuuksia oman osaamisen hyödyntämiseen, ideoiden toteuttamiseen ja itsensä kehittämiseen. Baarimestarin erikoisammattitutkinto suoritetaan yleensä työn ohessa monimuoto-opiskeluna, joka edellyttää osallistujalta kykyä aikatauluissa ja tavoitteissa pysymiseen sekä oma-aloitteisuutta. Opiskelu tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden itsenäiseen työskentelyyn sekä käytännön asioiden oppimiseen mielenkiintoisten työtehtävien kautta. Olemme listanneet alemmas baarimestarin erikoisammattitutkintoon tähtääviä koulutuksia, joihin pääset tutustumaan klikkaamalla koulutusta. Sivun alalaidasta löytyvän yhteydenottopyyntölomakkeen täyttämällä voit halutessasi ilmoittautua koulutukseen ja saat lisätietoa valitsemastasti koulutuksesta. Yhteydenottopyyntölomakkeen täyttäminen on maksutonta. Jos et löydä etsimääsi, autamme sinua mielellämme osoitteessa info@koulutus.fi.
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta, tee Uusi haku

Baarimestarin erikoisammattitutkinto -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Baarimestarin erikoisammattitutkinto – haasteita, vastuuta ja monipuolisia työtehtäviä

Baarimestarin erikoisammattitutkinto valmistaa monipuolisiin ja vastuullisiin tehtäviin erilaisin liikeideoin toimivien ravintoloiden baarien myynti- ja palvelutehtävissä. Baarimestarin työ on haastavampaa kuin tavallisen baarityöntekijän, mutta se tarjoaa paremmat mahdollisuudet työyhteisön toiminnan kehittämiseen, omien ideoiden toteuttamiseen sekä oman osaamisen hyödyntämiseen. Baarimestarina toimiminen edellyttää usein hyvin laaja-alaista osaamista, monipuolisia taitoja ja kykyä toimia haastavammissakin tilanteissa.

Erikoisammattitutkinto tarjoaa valmiudet kehittää itseään baarimestarin työssä sekä suunnitella omaa työskentelyä ja toimitiloja tehokkaampaan ja järjestelmällisempään suuntaan. Baarimestarin erikoisammattitutkinto mahdollistaa työskentelyn baarivastaavan tehtävissä sekä kehittymisen yhä paremmaksi ravintola-alan ammattilaiseksi ja asiakaspalvelijaksi.

Baarialalla voit työskennellä esimerkiksi

 • tanssiravintolassa
 • musiikkibaarissa
 • diskossa
 • yökerhossa
 • laivan yökerhossa
 • hotellissa.

Baarimestarin erikoisammattitutkinto kouluttaa sinua ymmärtämään baarityöskentelyä kokonaisvaltaisesti

Baarimestarin työ on paljon muutakin kuin drinkkien sekoittelua

Baarimestarina olet eri juomalaatujen sekä niin kotimaisten että kansainvälisten juomasekoitusten asiantuntija. Et hallitse ainoastaan baarityöskentelyä ja tuotetietämystä, vaan ymmärrät ravintola-alan markkinointia, kustannuslaskentaa ja palveluketjua kokonaisvaltaisesti. Ravintola-alaa sääntelevät lukuisat lait ja säädökset, kuten anniskelu- ja omavalvontaohjeet, jotka baarimestarin on tunnettava läpikotaisin ja noudatettava niitä poikkeuksetta.

Olet myös oman alueesi myyntitykki, joka osaa myydä asiakaslähtöisesti. Oletkin asiakaspalvelun rautainen ammattilainen, joka sekä saa asiakkaat viihtymään että osaa toimia kiperissäkin asiakastilanteissa. Siksi vuorovaikutustaitojen oppiminen on keskeisessä osassa baarimestarin koulutuksessa. Olet sujuva suustasi tarvittaessa myös vierailla kielillä. Baarimestarin erikoisammattitutkinto antaa valmiudet ymmärtää maailmalla muuttuvien trendien ja toimivan työyhteisön sekä vuorovaikutuksen merkitystä alan muiden toimijoiden kanssa.

Voit toimia myös yksikkösi esimiehenä, jolloin ohjaat työyhteisöä esimerkilläsi.

Baarimestari hallitsee esimerkiksi

 • tuotetuntemuksen
 • juomasekoitustekniikat
 • palvelualttiin ja aktiivisen myyntityön
 • juomien tarjoilun
 • kassatoiminnot
 • varastotoiminnot
 • baarityön organisoinnin
 • henkilöstö- ja asiakasturvallisuuden periaatteet
 • ravintola-alan lainsäädännön
 • myyntikampanjan toteuttamisen
 • oman ja työyhteisön toiminnan kehittämisen

Baarimestarin työaika poikkeaa normaalista päivärytmistä ja on usein iltaan ja yöaikaan ajoittuvaa vuorotyötä. Monissa paikoissa työvuorossa saatat työskennellä yksin, joka asettaa omat haasteensa työtehtäviin. Työympäristö saattaa olla äänekäs ja himmeästi valaistu.

Baarialalla työskentelevä – kehitä uraasi baarimestarin ammattitutkinnolla

Baarimestarin ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet jo työskennellyt baarityössä tai hotelli- ja ravintola-alalla ja haluat kehittää ammattitaitoasi ja edetä urallasi. Jotkut koulutuksenjärjestäjät saattavat vaatia pohjalle baarialan peruskoulutuksen. Tutustu koulukohtaisiin edellytyksiin koulutusesittelyistä.

Olet iloinen ja joustava asiakaspalvelija, joka työskentelee nopeasti. Sinulla on rautaiset hermot ja korkea stressinsietokyky, sillä baarissa työskentely voi olla hyvin kiireistä ja asiakastilanteet saattavat olla haastavia. Koulutus edellyttää sitoutumista ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Baarialalla työskentelevältä vaaditaan anniskelupassi/alkoholipassi.

»lue lisää anniskelupassista

Baarimestariksi monimuotoisen erikoisammattitutkintokoulutuksen kautta

Baarimestarin erikoisammattitutkinto suoritetaan yleensä työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena. Siksi jotkut baarimestarin koulutukset vaativat opiskelijalta alan työpaikkaa.

Tutkinto rakentuu työssä oppimisesta, teoreettisesta lähiopetuksesta, erilaisista harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä sekä näyttötutkinnon suorittamiseen kuuluvista osista. Joissain koulutuksissa voit erikoistua haluamaasi aiheeseen, kuten viineihin tai yrittäjyyteen.

Baarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittamisen edellytyksenä on, että koulutukseen osallistujalla on jo jonkin verran kokemusta alalta sekä yleensä jokin alalle valmistava koulutus, kuten baarimestarin ammattitutkinto tai tarjoilijan perustutkinto. Ammattitutkinnon suorittaminen vaatii myös esimerkiksi kykyä sitoutua aikatauluihin ja asetettuihin tavoitteisiin sekä kykyä itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn.

Koulutukseen voi sisältyä opintomatka ulkomaille, joka saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia opintoihin.

Lähteet: ammattinetti.fi, haagaperho.fi, omnia.fi, opetushallitus.fi

Toimi näin

Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus


Pyydä lisätietoa tai ilmoittaudu


Koulutuksenjärjestäjä on sinuun yhteydessä

Vertaile koulutuksia