Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset     Etäopiskelu-osioon

Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
  • = Tarjonnassa myös kesällä
Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
 

Adobe InDesign tutuksi koulutuksessa

InDesign on Adobe Systemsin kehittämä julkaisuohjelma, jota käytetään erityisesti sanoma- ja aikakauslehtien, esitteiden sekä julisteiden taitossa ja toteutuksessa.

Erilaisten julkaisujen taitto tarkoittaa käytännössä julkaisun tekstien ja kuvien kokoamista yhteen lopulliseksi paino- tai digituotteeksi. Esimerkiksi lehden taitossa sommitellaan otsikoiden, tekstipätkien ja kuvien asettuminen lehden sivuille.

InDesign soveltuu monenlaisten julkaisujen tekoon ja taittoon

InDesign auttaa hahmottamaan, miltä tekstit ja kuvat tulevat lopullisessa painotuotteessa näyttämään. Taitto-ohjelmalla pystyy myös yhdistelemään monilla eri ohjelmilla laadittuja kuvia ja tekstejä, mikä ei onnistu tavallisella tekstinkäsittelyohjelmalla. Elementtejä voi liikutella vaivattomasti paikasta toiseen ja kokeilujen tekeminen on helppoa.

InDesign soveltuu hyvin yksinkertaisempien julkaisujen, kuten kutsujen tai pienten julisteiden sekä esimerkiksi raporttien, barometrien ja muiden pidempien asiakirjojen tekoon.

InDesign-kurssilla tutustut ohjelman ominaisuuksiin

InDesignilla on aloittelijankin helppo toteuttaa pieniä julkaisuja, mutta ohjelman monipuolisempi osaaminen vaatii perusteellisempaa tutustumista ohjelman ominaisuuksiin. Omatoiminen perehtyminen on usein työlästä ja aikaavievää. Asiantuntijan luotsaamassa koulutuksessa asiat käydään läpi tehokkaasti ja kattavasti, ja kouluttajalta on helppo kysyä apua.

InDesign on helppokäyttöisyytensä ja monipuolisuutensa takia hyvin suosittu julkaisuohjelma, ja sen käyttöön löytyy eri käyttäjäryhmille kohdennettuja koulutuksia.

Pienikin virhe valmiiseen painotuotteeseen voi osoittautua kalliiksi. Tutustumalla ohjelman ominaisuuksiin opit välttämään virheitä ja hyödyntämään InDesignin työkaluja. Kun ohjelman käyttö onnistuu luontevasti, on helpompaa tuottaa tyylikkäitä ja onnistuneita julkaisuja omaan tai organisaation tarpeisiin.

InDesign-kursseilla opitaan tekemällä

InDesign-kursseilla ohjelmaan tutustutaan tekemällä ja kokeilemalla – näin opittu tieto siirtyy helpommin käytäntöön asti. Kurssilaisille voidaan esimerkiksi antaa tehtäväksi jokin tietty julkaisu, joka heidän täytyy toteuttaa.

InDesign-kursseilla tutustutaan muun muassa itse käyttöliittymään, ikkunan hallintaan sekä ohjelman omiin työkaluihin. Lisäksi kursseilla käydään läpi sivuasetuksia, palstoja, tekstin sijoittamista, muotoilua sekä linjausta. Myös valokuvien esikäsittely liittyy läheisesti InDesigniin ja kurssilaiset oppivat sijoittamaan kuvia taitto-ohjelmaan.

Kursseilla käydään läpi myös julkaisumalleja, julkaisun suunnittelua ja julkaisutyötä prosessina. InDesign-kursseilla opitaan siis julkaisun tuottamista aina suunnittelusta julkaisun tallentamiseen ja tulostamiseen asti.

Kenelle InDesign-kurssi sopii?

InDesign-kursseja on tarjolla aivan aloittelijoille, eikä aiempaa kokemusta ohjelman käytöstä tai taittotyöstä vaadita. Kursseille osallistuvilta edellytetään ainoastaan tietokoneen peruskäyttötaitoa.

InDesign-kurssit soveltuvat erityisesti henkilöille, jotka tekevät työssään tiedotteita, esitteitä, julisteita, ilmoituksia, lehtiä tai muuta markkinointimateriaalia.

InDesign on siis kullanarvoinen työväline markkinoinnin ja viestinnän parissa työskenteleville, mutta ohjelmasta voi olla paljon hyötyä myös monille muille. Esimerkiksi seminaarien, kongressien tai muiden yritysten tapahtumiin saa luotua tyylikkäät kutsut InDesignin avulla.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Adobe.com

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää