Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
 

Linux-kursseja tarjolla vasta-alkajille, pääkäyttäjille ja tukihenkilöille

Aloittelijan Linux-kurssi perehdyttää käyttäjan Linuxin syntyyn, käyttöhistoriaan, rakenteeseen ja jakeluversioihin. Lisäksi se tarjoaa käytännön neuvoja Linuxin asentamiseen, sovellusten hallintaan ja ohjelmiin. Edistyneille käyttäjille kohdennetun Linux-kurssin käynyt henkilö osaa mm. tehostaa Linux-palvelimen ja -työaseman ylläpitoa sekä hallitsemaan vikatilanteita ja vaativampia Linux-ympäristöjä.

Linuxin hallitseminen auttaa ymmärtämään useita laitteita

Linux on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä. Se pohjautuu Unixin kaltaisten käyttöjärjestelmien perheeseen. Linux alkoi suomalaisen Linus Torvaldsin henkilökohtaisena projektina, joka kasvoi tuhansien käyttäjien niin harrastelijoiden, ammattilaisten kuin suuryritysten käyttämäksi järjestelmäksi.

Linuxia käytetään muun muassa tietokoneissa, supertietokoneissa, palvelimissa, tableteissa ja matkapuhelimissa. Se on suosittu käyttöjärjestelmä erityisesti palvelintietokoneissa. Esimerkiksi Googlea pyörittävät Linux-serverit. Matkapuhelimien käyttöjärjestelmistä Linux-pohjaisia ovat muun muassa Android ja Sailfish OS.

Linux-kurssilta saatava komentorivien, jakeluiden, käyttäjähallinnan ja avoimen lähdekoodin tuntemus on hyödyllistä jokaiselle tietojärjestelmäasiantuntijalle ja -ylläpitäjälle. Aktiivinen Linux-yhteisö tarjoaa runsaasti dokumentaatiota ja tukea järjestelmän ylläpitoa varten niin sähköposti-, verkko- kuin tulostinpalvelimien asetuksista aina toimisto-ohjelmiin saakka.

Linux-kursseja saatavilla eri jakeluihin kohdennettuna

Linuxiksi kutsutaan tavallisesti Linux-ydintä ja ohjelmien kokoelmaa. Nämä muodostavat jakelupaketin, jonka avulla Linuxia levitetään. Linux-jakeluita ovat muun muassa Debian, Ubuntu ja Red Hat.

Red Hat Enterprise Linux on erityisesti yrityskäyttöön suunnattu maksullinen jakelupaketti. Se on yksi suosituimpia Linux-jakeluita. Myös Red Hat Enterprise Linux -kurssit sopivat Linux-pääkäyttäjinä ja -tukina työskenteleville. Red Hat -koulutukset opettavat jakelupaketin käyttöönottoa, hallintaa ja vianmääritystä. Aihepiireinä ovat muun muassa komentorivit, tietoturva ja tiedonsiirto. Fedora on RHEL:n maksuton rinnakkais- ja kehityshanke.

Vaativat Linux-kurssit edellyttävät usein aiempaa Linux- ja Unix-kokemusta. Unixin hallitseminen helpottaa Linuxin opettelua ja päinvastoin.

Palaa sivun alkuun

 Lähteet: linuxfoundation.org, redhat.com

Vertaile koulutuksia